Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie Mike Newella z divadelního prostředí, kde mladá dívka Stella Bradshaw (Georgina Cates) propadne kouzlu bezcitného režiséra Mereditha Pottera (Hugh Grant), který ovšem o její city nejeví zájem. Stella mezitím prožívá svůj první sexuální románek s největší hvězdou představení O'Harou (Alan Rickman) a zjišťuje, co to znamená být herečkou. (Dhyani)

(více)

Recenze (20)

snaked 

všechny recenze uživatele

Film podle knižní předlohy Beryl Bainbridge (do češtiny, tuším, nepřeloženo, ale vyšly od ní v Odeonu v jednom svazku novely Podnikový výlet / V prodlouženém čase). /////// Režie: Mike Newell (Harry Potter a Ohnivý pohár, Donnie Brasco, Čtyři svatby a jeden pohřeb,...)/////// Podle mě nedoceněný film, který vznikl rok po Čtyřech svatbách... a přináší něco jiného... Bezesporu zajímavé, ale těžko hodnotit bez znalosti knižní předlohy... /////// Hugh Grant (Meredith Potter) tak, jak ho neznáme - ošklivý obrýlený chlapík s homosexuálními sklony... Georgina Cates hraje dobře, stejně jako Alan Rickman (to nikoho samozř. nepřekvapí)... //////// Pozor - An Awfully Big Adventure je také název dokumentu o J. R. Tolkienovi. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi padl do oka, když jsem si vybírala ze sáhodlouhé kinematografie Alana Rickmana, protože ten herec je prostě skvělý, navíc krásný chlap, takže film s ním byla jasná volba. Zajímavý námět i film s trochu pomalejším rozjezdem a první hodinou, kdy pořád čekáte, až se TO stane. A ono se to stane a navíc přijde docela drsný konec a šokující rozuzlení. Alan Rickman byl jako tradičně úžasný, jeho medový hlas lze poslouchat stále dokola. Hugh Grant v trochu neobvyklé roli slizáka s homosexuálními sklony překvapil. Mladá Georgina Cates dvojici výborně doplňuje. Zvláštní, britský film v pravém slova smyslu. ()

Reklama

brumbrum odpad!

všechny recenze uživatele

Rekord, treti ODPAD za sebou.. Kto toci tieto sracky a jak je mozne, ze to nema 0%? Nechapem uz nic pomaly. 16-rocna stratena/popletena/zalubena zaba v prostredi kurvacov, medzi honiacimi si uchylami a buzerantmi. Do toho divadelne kecy a nepomoze ani pekny strih, ani pekne prostredie, ani jemna muzika: ODPAD je odpad proste, neda sa to dopozerat. Mohla to byt jemna historicka romanca z divadelneho prostredia, nebyt tych uchylnych vsuviek a trocha viac deja. Nezazivne, prispate, vlazne, plytke, skazene, pokazene, beznadejne, uchylne - zbytocne. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Velmi znepokojivý film. Místní obsah si radši vůbec nečtěte, protože (tradičně) prozrazuje hlavní zápletku druhé poloviny filmu, tudíž při jeho znalosti možná strávíte celou první hodinu uvažováním, kdy (jestli) dojde film jeho naplnění. Navíc ke komedii má pochmurné An Awfully Big Adventure asi stejně blízko jako filmy Afreda Hitchcocka. Tolik jen na úvod k tomuto zvláštnímu filmu, který mi v první polovině připadal zdlouhavý (snad i proto, že jsem stále čekala, kdy se na scéně objeví Alan Rickman), v druhé mě odzbrojil svou netradičně pojatou zápletkou a celou dobu mě nutil cítit averzi k hlavní hrdince. Její naivita, hereččin přehrávaný přízvuk anglické nižší třídy ala Daphne Moon z Frasiera a věčný kontrast mezi Stelliným nekritickým obdivem k jedněm a chladnokrevnou vypočítavostí u druhých mi po celou dobu lezly na nervy. I to ale asi k podobným filmům patří, protože tenhle film žádným typicky hollywoodsky kýčovitým filmem o hledání pana pravého být nechce a ani není. Mnohem blíže má totiž k tragédii se sociálními rysy, kde se vyskytuje tolik témat, že závěrečné rozuzlení nejspíš nebudete předpokládat. ()

hobbitko 

všechny recenze uživatele

Místy zbytečně zklouzává do pathosu, ale jinak velice originální provedení Petra Pana. "This play is about innocence, not about seduction." Tento film je o obojím a ještě s bonusem navrch. Kdo chce přemýšlet, může najít komplexní alegorický příběh, který si vyhrál se symbolikou. Beryl Bainbridge rulez. A samozřejmě, needless to say, Alan Rickman je bůh. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Alan Rickman bol počas natáčania intímnych scén k Georigine veľmi citlivý a bral v úvahu jej mladý vek. (Elessar.)
  • Alan Rickman bol údajne nahnevaný, keď zistil, že Georgina Catesová klamala o svojom veku. Predstaviteľka Stelly mala takmer 20 rokov a kvôli tomu, aby získala rolu, uvádzala, že má len 16. (Elessar.)

Reklama

Reklama