Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fiktivní špionážní příběh, natočený v době vrcholící druhé světové války, vychází z myšlenky, že na Hitlera bylo uskutečněno hned několik atentátů. Tento se datuje do roku 1942, kdy se skupina amerických lovců rozhodne unést nacistického Vůdce. V jejich čele stojí charismatický Steve (Ward Bond), který si z hrozících následků nedělá těžkou hlavu. Dopředu ho žene vidina milionové odměny, kterou však dostane jedině ve chvíli, kdy chytí Hitlera. A nezáleží přitom na tom, jestli živého, nebo mrtvého. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Poněkud prostoduchá protihitlerovská agitka s množstvím(!) dosti nesmyslně ztvárněných reálií (mmj. stranově převrácený hákový kříž na praporech v k. l. Dachau mi vadil asi nejvíc, taková povrchnost a do očí bijící ignorace, že...), jejíž smysl natočení v roce významných válečných úspěchů Říše a krvavého dění stran tzv. Heydrichiády a vyhlazení Lidic a Ležáků (z děje a obsažených deklamací je jasné, že i tyhle události se zjevně podílely na důvodech natočení filmu...) lze pochopit, ale tu plytkost a pitomost příběhu a ledabylost formy odpustit i přes dobu vzniku nelze. Navíc ten naprosto hovadský a pateticko proklamativní závěr už byl i docela hnus! Bez ohledu na to, že samozřejmě kluci z U.S.A. stojí vždy na správné straně, ať jsou sami jacíkoli, že... :-/ . . . Vlastně film působí místy až bizarně komicky, ovšem tak nechtěně, že ani nemá smysl se smát... A tak jediný důvod, proč vidět dnes tohle >drama< (sic!) je asi jen z pozice nahlédnutí >dokumentu doby< , formou i obsahem však tak povrchního a laciného, jako nakonec většinou prvoplánová >díla< tohoto typu jsou... - - - - - (Poprvé viděno 26.1.2010 na dvd, s původním zvukem a č. titulky, hodnocení 16., komentář zde jako první - 26.1.2010) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vidis ty papiry? nedobre! fakt naprosto ulitla zalezitost takhle nejak si amici predstavovali druhou svetovou valku vazne se to brat neda na druhou stranu vetsi parodii na dany tema jen tezko najdete Hitler ma jizvu pod knirkem a v Mnichove povstala treti rise z jeho mozku a ten konec ten je fakt ultra kdo nevidel neuveri ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Že by už pár let od začátku zvukového filmu v Hollywoodu došly náměty a tak pisálci rádi sáhli po světově známé osobnosti? Asi ani ne, ale protože film vznikl necelý rok po útoku na Pearl Harbor, je jasné, že v Hollywoodu se roubovalo s vědomím, že i céčko lze vylepšit zajímavými prvky. Když pominu závěrečnou pětiminutovku (wtf) a odpustím českým překladatelům zřejmě z Řitka video tragické chyby v titulcích ("kids" opravdu nemusí nutně znamenat jen "děti"!), český dabing jsem přeskočil automaticky, nejvíc mě pobavilo americké znázornění německého koncentračního tábora. Konkrétně pak hlavně ten útěk v limuzíně - to je přesně scéna z gangsterky 30. let - všichni střílí z revolverů, auto projede vraty z planěk a za neustávající střelby mizí v dáli. Ani v komediích, třeba těch francouzských, tohle neuvidíte. Velmi unikátní film a další příklad toho, že ve firmách zabývajících se filmovou distribucí a nákupem akvizicí pracují naprosto nekompetentní lid (poznámka k vydání dvd v ČR). ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Film, který je třeba brát hodně s nadhledem. Jedná se čistě o jakousi béčkovou akci s absurdním scénářem a velmi jasným poselstvím. Dnes už některé ty scény působí spíše komicky. Brát to ale jako oddechovou záležitost, kde nemusíte přemýšlet, pak se na to dá koukat. 40%. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Dneska už je to nechtěná komedie ale dřív těžký vymejvání mozečku po americku.To nemění ale fakt že jsem se bavil o dost víc než u hanebných panchartů.Super hlášky a konec ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Filmu zabudli pridat, ze to tiez malo komedialne prvky, hlavne ten koniec filmu, kde ten amik oholil Hitlerovi fuzy a na pamiatku si od neho odstrihol jeho vlasy:) Nemci ho nespoznali a zabili ho:) Pekna alternativa na ukoncenie Hitlerovho zivota. ()

Reklama

Reklama