Reklama

Reklama

Miss Marple: A Pocket Full of Rye

(TV film)
všechny plakáty

Recenze (5)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tento detektivní příběh z pera královny detektivek Agathy Christie nás zavede do vyšších kruhů anglické smetánky, kde hraje hlavní roli závist a nenávist rodinných příslušníků jedné zbohatlické rodinky. Jak už jsme si u Agathy zvykli, tak nám to pěkně zamotá a těch mrtvolek zde najdeme více než je únosné a samozřejmě nám do toho zaplete staropanenskou vyšetřovatelku slečnu Marplovou, která se zde vyloženě vetře do vyšetřování a začne zde plácat ty svoje podobenství, které nikdo nechápe. Musím podotknout, že tato verze slečny Marplové mi vyhovuje nejvíc a takhle nějak jsem si jí představoval při čtení všech románů, které jsem s touto chytrou horákyní četl. Moc lidí to tady nehodnotí a to asi protože to asi nedávali na nějaký tý český nebo slovenský televizi, ale to mi nevadí a musím podotknout, že jsem se parádně bavil a to zejména výběrem lokací, zpracováním této knihy a taktéž díky hereckým výkonům, které byli zábavné a taktéž musím podotknout, že výběr zejména menších rolí musel probíhat někde na poli, protože takových neokoukaných vidláckých ksichtů jsem dlouho neviděl. A musím opět podotknout, že jsem zase skočil Agátě na špek a to hlavně s tím, kdo je vrah. Vraždičky jsou propracované a točí se to vše kolem jedné dětské říkanky nazvané „Zpívej píseň šestipencí", jejíž začátek zní přibližně takto: Zpívejte píseň o šesti pencích, Kapsa plná žita. Čtyři a dvacet kosů, pečené v koláči. Když byl koláč otevřen. Ptáci začali zpívat; Nebylo to jemné jídlo, aby se postavil před krále? Král byl ve svém hraběcím domě a počítal své peníze; Královna byla v salonu, jedla chléb a med. Služka byla na zahradě, věšela šaty. Když dole přišel kos a vyrazil jí nos. Tak podle této říkačky se vše odehrává a také se v něm má najít řešení skládačky a jelikož si naše slavná Jana z posledního domu Horní, Dolní všímá i vrabců na střeše tak si to vše propojí v té své hlavě plné vesnických příběhů a bludů a řešení je na světě a proto mně nezbývá než hodnotit plným počtem a to je samozřejmě těch zasloužených 100%. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Kapsu plnou žita jsem kdysi četl, ale v paměti mi nezůstalo téměř nic. Televizní zpracování s nudnou Julii McKenzii jsem ke svému nynějšímu zjištění také viděl, ale z něj si nepamatuju už vůbec nic. Tuto adaptaci si ovšem budu pamatovat dobře a určitě se k ní ještě vrátím. Nejen kvůli znamenité Joan Hickson, která mě každým dílem baví čím dál víc, ale i povedené zápletce, díky níž se podařilo vystavět temnou atmosféru a fungující napětí. Herci ve vedlejších rolích jsou také zajímaví, především Tom Wilkinson jako inspektor Neele nebo hospodyně ztvárněná Selinou Cadell, která si o 15 let později zahrála nehezkou a všetečnou sestru Dr. Shepparda ve Vraždě Rodgerda Acroyda. Timothy West jako hlava rodiny, ďábelsky zahrál svou otravu. Nutno dodat, že ze čtyř viděných epizod jsem se bavil nejvíce. 90% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ze tří dílů, které jsem prozatím viděl, je tenhle nejlepší. Opět bych se opakoval, co se týče hudby, atmosféry, úchvatného zpracování a fantastické Joan Hickson, takže dodám jen to, že Kapsa plná žita je opět věrná, zatraceně napínavá a je tam Peter Davison ve velmi důležité roli. Takže za mě opět spokojenost, tentokrát téměř absolutní. Kouzlu téhle série jsem, obávám se, už naplno propadl. 85%. ()

Fido 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl je opravdu výborný. A Joan Hickson navíc asi nejlépe odpovídá popisu Jane Marplové z pera Agathy Christie. Škoda, že se tento starší seriál o slečně Marplové už asi nedostane do vysílání ČT. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Režie GUY SLATER...Trochu komplikované, ale říkanka to Miss Marple napoví, kdo je vrah. Vtipné a důmyslné. ()

Reklama

Reklama