Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Student Win Berry pracuje o prázdninách mezi dvěma semestry v jednom luxusním hotelu na pláži v Maine. Tady se setká s atraktivní Mary a zamiluje se do ní. Mladí lidé se vezmou hned poté, co si od Freuda, který odjíždí do Vídně, koupí jeho taneční bar. Vzpomínky na nádherné časy v hotelu u moře však oběma nedají spát. Proto se oba manželé i se svými pěti dětmi nakonec nastěhují do prázdné školní budovy a zbudují z ní jediný hotel ve městě. Tak se zrodí první hotel v New Hampshire. Za nějaký čas dostanou Win a Mary dopis od starého přítele z Vídně, který je zve, aby za ním přijeli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Beagle 

všechny recenze uživatele

Těm, kteří Irvinga nečtou, to nejspíš musí připadat jako hodně zvláštní film (zvláštní je slabé slovo), ale těm, kteří se na každou jeho novou knihu tetelí nedočkavostí (a jsou na jeho poněkud netradiční poetiku vyprávění a dějové zvraty zvyklí) se film bude nejspíš líbit. I když Irvinovské adaptace jsou vždycky filmařský (a divácký) oříšek. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Knihu Johna Irvinga jsem četl, ale její adaptace se teda vůbec nepovedla. Jediným plusem je asi Jodie Foster, která předvádí výborný výkon.. jinak je ve filmu spoustu věcí špatně. Místy z něj dělají grotesku, což rozhodně není cesta správným směrem, místy až zbytečně "doslova" kopírují scény z knihy - "aby to tam prostě bylo". Vyzdvihl jsem sice Jodie Foster, ale ani zbytek ansámblu nehraje špatně, jen by to chtělo někoho, kdo je fanouškem knihy, má ji několikrát přečtenou a je schopen napsat kvalitní scénář. "Keep passing the open windows." ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Snad by stačilo jedno slovo: bizarní. Irwingovy knihy neznám, jejich filmové zpracování rovněž (vyjma Pravidel moštárny) a u tohoto snímku neustálé spojení sexu, smrti, zvláštních postav, zvláštní rodiny, Freuda i medvěda...bylo zvláštní. Některé scény byly otřesné, jiné směšné, ale pokud to budeme brát jako vyprávění o osudech jedné rodiny v průběhu let, dá se to. Z hereckého obsazení jednoznačně vyčnívá Jodie Foster. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné zklamání. Dávám za tři, možná by si zasloužilo méně. Kniha je vynikající, jak už většina Irvingových knih prostě je. Chápu, že natočit všechny čuňárny, úchylárny a bizarnosti, jak je dokázal spisovatel mistrně popsat, by ve filmu pro běžnou distribuci nebylo možné ( jako to nebylo možné ve Světě podle Garpa). Jenže se nějak vytratil i svérázný humor a rychleschnoucí lepidlo, které drží onu neobvyklou mozaiku pohromadě. Filmový příběh se nějak rozklížil, těžce lapá po dechu, nudí, nešokuje. Jako výpověď o Americe, v protikladu k Evropě, zůstalo vyprávění na půl cestě. Kdo film neviděl, neztrácejte s ním čas a vemte raději do ruky knihu - ta nezklame. ()

chuckboris 

všechny recenze uživatele

Kniha, ač trochu bizarní, byla naprosto skvělá. Když vezmete tento dlouhý román (něco přes sedm set stránek) a zkrouhnete ho do hodiny a půl, vypadá to přesně takhle. Během půl hodiny zemřelo půl rodiny a mě to připadalo k smíchu. Herecké obsazení výborné, předloha výborná, zpracování velmi špatné, takže táhni do prdele Tony Richardsone!!!! ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Jodie Foster, která kvůli roli Frannie Berry odmítla roli Sarah ve filmu Terminátor (1984), později prohlásila, že to byla chyba. (Terva)
  • Velké množství venkovních scén bylo natočeno v okolí hotelu Tadoussac v Quebecku. (Terva)
  • O natočení soundtracku k celému filmu byla požádána hudební skupina Queen, později však z projektu sešlo. (Terva)

Reklama

Reklama