Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Student Win Berry pracuje o prázdninách mezi dvěma semestry v jednom luxusním hotelu na pláži v Maine. Tady se setká s atraktivní Mary a zamiluje se do ní. Mladí lidé se vezmou hned poté, co si od Freuda, který odjíždí do Vídně, koupí jeho taneční bar. Vzpomínky na nádherné časy v hotelu u moře však oběma nedají spát. Proto se oba manželé i se svými pěti dětmi nakonec nastěhují do prázdné školní budovy a zbudují z ní jediný hotel ve městě. Tak se zrodí první hotel v New Hampshire. Za nějaký čas dostanou Win a Mary dopis od starého přítele z Vídně, který je zve, aby za ním přijeli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nikdy nesrovnávám knižní předlohu s filmem, jež je podle jejího motivu natočen (tak nízko jsem neklesla :D :D ). V případě Hotelu New Hampshire a autora, kterého jsem v pubertě četla neustále dokola je ale silná spojitost. Oboje je stejně bizarní :) A to je dobře, jelikož tím si z knihy hodně vzal. Jen v rychlosti - pro člověka, který knihu nečetl a neví, co se tam více skrývá, může film být pouhou slátaninou plnou sexu, zvláštních situací a velice zajímavých rodinných vztahů :) Ale ono to v té knize takto opravdu je :) :) Takže - uhrančivý mladý Rob Lowe :) Skvěle hrající Jodie Foster, medvěd kam se podíváš a takových debat o sexu, že by se z toho pomalu mohl stát lechtivý či zakázaný film :) :) Je to opravdu hodně "šílené", ale v takovém zvláštním duchu :) Každý má nějaký sen a někdo ho chce prostě dosáhnout a někdo jen drží hubu a krok - a to nebyl případ nikoho z této zvláštní rodinky :) :) Rozhodně to není jen tak pro každého, ale tohle je pro mě přesně ten film na deštivé sobotní odpoledne na ČT1, kdy vím, že ho s radostí jen vysílali, ale pak vím, že o pár let později ho již vysílala ČT2 po 22.00 :D :D Příjemnou zábavu :) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek o početné rodině, která vlastní hotel. Sestra chrápe s bráchou, další sourozenec je teplý, pak část rodiny zahyne v letadle , otec ospelne, k tomu mají děsnýho psa. Pak je tu dívka co chodí v medvědí kůži. Prostě slet událostí někdy dost bizardních ,ale poměrně humorných, jindy zase smutných. Film má své kouzlo a dokáže při nejmenším upoutat svou pozornost. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Film, který je pro mě synonymem promarněné šance. Skvělá předloha skvělého spisovatele a skvělí herci s Jodie v čele, ale výsledek rozplizlý jako palačinka přilepená ke stropu a zhruba stejně stravitelný. Film se vyžívá v přehlídce ujetých situací, aniž by se je pokoušel nějak propojit nebo vysvětlit, a scénář ze všeho nejvíc připomíná splněný domácí slohový úkol snaživého žáka základní školy. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Problém není ve filmu, ale v Irvingově námětu. Dělá si většinu svého vyprávění legraci, nebo je to myšleno smrtelně vážně? Odporná zdechlina psa, bizarní události v rodině včetně znásilnění a tragédie v letadle, snaha nebránit potomkům v sexuálním vzdělávání se byť s kýmkoliv, rakouská "odbočka", naplnění vytouženého incestu... Irving už je prostě takový, a vy se musíte rozhodnout, jestli tohle přijmete anebo to není nic pro vás. Mimochodem, tu knihu jsem četl dlouho před filmem. Dobrý český dabing (Zedníček, Postlerová, Steinmasslová, Michal Dlouhý...) pro ČT 1994. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Knihu Johna Irvinga jsem četl, ale její adaptace se teda vůbec nepovedla. Jediným plusem je asi Jodie Foster, která předvádí výborný výkon.. jinak je ve filmu spoustu věcí špatně. Místy z něj dělají grotesku, což rozhodně není cesta správným směrem, místy až zbytečně "doslova" kopírují scény z knihy - "aby to tam prostě bylo". Vyzdvihl jsem sice Jodie Foster, ale ani zbytek ansámblu nehraje špatně, jen by to chtělo někoho, kdo je fanouškem knihy, má ji několikrát přečtenou a je schopen napsat kvalitní scénář. "Keep passing the open windows." ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Rob Lowe si při jedné bojové scéně zlomil nos. (Terva)
  • Velké množství venkovních scén bylo natočeno v okolí hotelu Tadoussac v Quebecku. (Terva)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy (1981) Johna Irvinga. Ten později i přes vřelé přijetí původního záměru prohlásil, že se Tony Richardson jeho předlohy držel možná až příliš. (Terva)

Reklama

Reklama