Reklama

Reklama

Milostný dopis

(festivalový název)
  • Japonsko Koibumi (více)

Obsahy(1)

Spontánní a chlapecky nerozvážný malíř a učitel Shōichi žije obyčejný rodinný život se svou racionální ženou Kyōko a malým synem. Jednoho dne se však do Shōichiho života vrátí jeho bývalá láska Etsuko, která je ale vážně nemocná a zbývá jí jen pár měsíců života. Rodinná idyla, která už tak byla nahnutá kvůli Shōichiho nedospělé konfliktnosti a nekonformitě, se rozplývá, když se rozhodne ulehčit utrpení Etsuko tím, že se jí bude co nejvíce věnovat. Filmová adaptace cenami ověnčené novely z pera Renjōa Mikihika v neobvyklém světle ukazuje partnerská soužití a konflikty i kompromisy, které s sebou přinášejí. Komorně pojaté vyprávění stojí cele na síle hlavních představitelů, především pak uhrančivě bezprostřední Baishō Mitsuko, jež ztvárnila Kyōko. (Eiga-sai)

(více)

Recenze (2)

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Zajimavy napad, dobre natoceno (az na tu resuscitaci, i ja k tomu pridavam svuj postreh) a nelze vyloucit, ze neco podobneho se skutecne muze stat. Ale posledni tretinu filmu uz jsem Kyoko vubec nechapal, co ji tomu debilovi porad tak tahne a co ji vlastne muze do zivota dale prinest.. A to jsem se hodne snazil s postavami identifikovat. Tato vytka nesmeruje vyhradne vuci reziserovi a scenaristovi, samozrejme beru na vedomi, ze bylo cerpano z literarni predlohy. ()

Necron 

všechny recenze uživatele

film zajimavy tim, ze ve mne nevybudil / nezanechal zadne emoce, naprosto nic, nevim... vetsinou jsem z filmu aspon nastvany, stastny, mam spatny nebo dobry pocit ...neco. ale tohle nezanechalo naprosto nic. byl to zamer? jsem v tom sam? dve hlavni postavy (manzel a manzelka) jsou z pohledu socialni nebo psychologicke sondy rozhodne zajimave, mel jsem pro ne pochopeni, jejich charaktery jsou pekne vykreslene, ale celkove je to nejak divne propojene, zvlastni film. btw: resuscitace byla zajimava :-) ()

Reklama

Reklama