Reklama

Reklama

Šampionát v jachtingu je dlouholetá prestižní záležitost lepších amerických klubů. Příběh začíná na palubě jachty Radiance, na zkušební plavbě před šampionátem. Už je rozhodnuto, že kapitánem bude Will Parker (Matthew Modine). Jeho úkolem je připravit loď na šampionát. Z Newportu přilétá jeho přítelkyně Kate Bass (Jennifer Grey), mimořádně zručná jachtařka. Navzdory veškeré snaze závody prohrávají. Will ale vyhlásí: „Vím o něčem lepším než vyhrát Pohár. Prohrát ho - a na dalším závodu znovu získat“. Tyto slova odstartují přípravy na další šampionát. Will a Kate se rozhodnou postavit si vlastní jachtu. (Intersonic)

(více)

Recenze (10)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Tématem filmu jsou jachty, romantika, oceán, fair-play a "krovka" - plachty, při jejížmž designu se hlavní hrdinka inspirovala hmyzí říší - kolem které se točí velká část děje. Zajímalo by mě, jestli se dá v konstrukci plachet opravdu objevit ještě něco novéhol, anebo byla krovka jenom scénáristova fantasie... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvěle vybraní herci, mezi nimiž ale nefunguje chemie. Ale snímek "vítr" nestojí na romanci, která je nakonec celkem zabitá a skoro zbytečná, stojí na tom, jak skvěle jsou nasnímány ty závody na moři a ty jsou nasnímány skutečně parádně. Je to dechberoucí, skoro by stačilo, kdyby to bylo jen o těch závodech. ()

maart 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl niekoľko krát. Ale hlavne kôli prostrediu (more, vietor, jachty). Pravdou však je, že pri pozeraní na DVD som som si pozeral už len tie scény v ktorých bolo na čo pozerať. Takže ak máte radi vodné športy vrelo doporučujem ale ak chcete pozerať romantický film pozrite si niečo iné. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Průběhem standardní sportovně laděné drama, vymezující se oproti jiným v tom, že tu "chybí" motivační patetické proslovy (a také tím, že moc filmů o jachtaření není). Civilní materiál snímku nemá nijak zvláštní uchopení (chybí mu lepší skladba a střih), záběry na jachtách už jsou jiného formátu (Modinemu bych snad i věřil, že při natáčení věděl, co dělá). V titulcích mě překvapilo jméno u autora hudby, podle toho, co jsem slyšel bych si místo Poledourise tipl Vangelise :-) 60% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Austrálii. (Terva)

Reklama

Reklama