Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Macaulay Culkin byl už od pohledu vždycky hrozný spratek a Elijah Wood je po každé v očích takové neviňátko. Tihle dva jsou bohužel jeden z (bohužel) mála důvodů, proč se na film podívat. Příběh je taky hodně zajímavý, jenom je velká škoda, že to není drsnější. Na horor a Rkový rating mi to přišlo strašně slabé. Celkově toho mohli víc využít, místy je to takové chudé. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Dětská psychologie je jako nepospaná knížka se slepenýma stránkama. Nejdřív se musíte dostat mezi ně a pak teprv zjístíte jestli jsou opravdu prázdné a nebo se tam skrývá něco temného. Dobrý synek se netváří a doufám že ani nechce tvářit jako thriller první kategorie, ovšem v té své, videopůjčovňácké hraje celkem slušnou divizi. Malý cimprdlík Elijah Wood jako se snaží spíše než se smrtí své filmové matky vypořádat s ďábelským likvidátorem domácích lupíčů Macaulayem Culkinem. Dobrým tahem bylo zasazení děje do chladné zimní krajiny, jenž psychologickému sobouji dvou děstských světů dodává potřebnou chladnost. Nesmíte ale očekávat šokující a velkolepé finále, které prostě tenhle jídelníček nenabízí. Ovšem ta jednohubka chutná celkem slušně, doplněná slušnou hudnou a překvapivě hodně kvalitní invencí nápadů. Takže v druhé kategorii dobrý thriller a plnoprávné tři hvězdičky. ()

Reklama

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Roztomilej klučina zo Sam doma vs. mladý a naivný Frodo. Culkin je riadne démonický parchant, ktorého detské hry zachádzajú za hranice únosnosti. Wood je klučina, ktorý je veľmi milý dobrák, ktorý by ani mouše neublížil a každého by rád chrániť lenže nikto mu neverí lebo všetci skôr veria anjelskej tváričke Culkina. Snímok má dosť zaujímavý koniec lenže predvídateľný. Pre mňa 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po rokoch síce tento film už čo to zo svojho čara stratil, ale v súčasnej dobe sa točí i veľa horších thrillerov. Snímok ťaží hlavne z výborného herectva oboch chlapcov, z ktorých jeden pokračuje úspešne i v dospelosti. Culkina je škoda, ako dieťa nemal konkurenciu. Ako malý psychopat bol skvelý. Priemer. 60/100 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kevin vyrostl nechal se přejmenovat na Henryho a stal se z něj pěknej parchant. Škoda, že tenhle film ve své době propadnul. Lepší hereckej výkon Culkin jinde nepodal a Wood mu zdatně sekunduje. Zkouknul jsem zase tenhle filmek po nějaký době a pořád se mi líbí. Rutinní režisér nevýrazného Otčíma Joseph Ruben se tady vytáhnul a natočil opravdu povedenej thriller. Ničím extra výjimečnej, ale za ty aspekty co jsem zmínil a za místy fakt mrazivou atmosféru si ode mě nakonec ty nejslabší 4* vyslouží.70% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • V roku 1994 vyšla podľa scenára filmu aj rovnomenná kniha, ktorú napísal Todd Strasser. (emdvojka)
  • Film byl původně zakázán pro promítání v britských kinech, protože i navzdory tomu, že se na scénáři pracovalo od 80. let, ve stejném roce, jako byl film dokončen, dva britští chlapci Robert Thompson a Jon Venables unesli a zabili dvouleté dítě jménem James Bulger. Venables byl evidentně silně inspirovaný filmem Dětská hra 3 (1991), zločin nesl stejné poznávací prvky jako ve filmu. Morální panika ze vztahu mezi násilnými filmy a násilím z dětství vedla distributory k cenzuře Dobrého synka. (Nick321)
  • Henryho sourozence Connie a Richarda (ve filmu je Richard jen na fotce), hrají skuteční sourozenci Macaulaye Culkina. (Dartdevil)

Reklama

Reklama