Reklama

Reklama

Out of Mind: The Stories of H.P. Lovecraft

(TV film)
všechny plakáty

Recenze (4)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý nápad zapracovat do tohoto kanadského filmu postavu spisovatele Lovecrafta jsem samozřejmě kvitoval s povděkem. Fandové jeho povídek ovšem nesmí očekávat nějaké velké zázraky, protože tady se prolíná přítomnost (mladý muž s Necronomiconem) se snovými (halucinacemi) pasážemi, na kterých jsem nejvíce ocenil zvukový a hudební doprovod. Toto spojení však dalo šanci vzniknout docela zajímavému filmovému počinu. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Cest jak zdařile adaptovat Lovecraftovy povídky, pokud jsou příliš krátké, je určitě víc - např. : přidat k nim nějakou vlastní dějovou linku, spojit jich víc dohromady nebo to pojmout tak jako v OUT OF MIND. Výborný nápad se zapracováním postavy samotného spisovatele, kterého famózně zahrál Christopher Heyerdahl, se tvůrcum povedl na výbornou. Ostatní herecké výkony sice už nejsou tak zdařilé, ale to mi dojem vpodstatě ani trochu nekazí. Děj je krásně Lovecraftovský a i atmosféře to jenom prospívá. OUT OF MIND je rozhodně jednou z nejzdařilejších Lovecraftovin, jaké jsem kdy viděl. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Slušná Lovecraftovská hračka kde je pár jeho poviedok prepojených dejom o chlapíkovi čo zdedil Necronomicon a potom sa mu snívajú rôzne halušky. Ono to síce nikam nevedie, ale pozerá sa na to dobre. Pravda, sfimovať tie kratučké poviedky nemá veľký zmysel, napr tá story s telefónom v krypte možno na papieri solídne funguje, ale na obrazovke scéna o chlapovi čo stojí pred dverami so sluchátkom v ruke, odkiaľ počuť krik jeho parťáka ktorý tam dolu niečo našiel nie je práve veľký zážitok. Nejaké špeciálne efekty, až na jednu štýlovú obludku ležérne rozcapenú na podlahe, neuvidíme. Najlepšie na tom celom je ale postava samotného Lovecrafta ktorá sa pravideľne objavuje v čiernobielych sekvenciách aby nám povedal nejaké tie postrehy. Ten je teda zahratý naozaj pozoruhodne, na tom sa zhodnú všetci. No, nakoniec si hrdina s Lovecraftom dajú pokec vo sne a tým to hasne. Celé to má necelú hodinu a ja som si na konci hovoril že ďalších 20 minút by vcelku bodlo, minimálne kvôli nejakému poriadnemu vyvrcholeniu kde by sa Lovecraft mohol stretnúť tvárou v tvár so samotným Cthulhu. Pokojne by stačili aj nejaké tie obrysy v hmle. Takto to pôsobí trochu nedokončene. ()

RobLord 

všechny recenze uživatele

"Nejstarším a nejsilnějším lidským citem je strach, a nejstarším a nejsilnějším druhem strachu je strach z neznáma. Děti budou mít vždycky strach ze tmy a lidé s myslí vnímavou k zděděným pudům se budou vždy chvět při pomyšlení na skryté a bezedné světy cizorodého života, jenž snad pulsuje v hlubinách mezi hvězdami, nebo se zlověstně tísní kolem naší vlastní zeměkoule v bezbožných dimenzích, jež mohou zahlédnout jen zemřelí a šílenci." - Howard Phillips Lovecraft - Out of Mind je snové putování s mistrem Lovecraftem (kterého úžasným zbůsobem ztvárnil Christopher Heyerdahl) a jeho postavami. Dokumentární film o životě a díle krále hrůzy z města Prozřetelnost: http://www.csfd.cz/film/285459-lovecraft-fear-of-the-unknown/ Vynikající kniha o vlivu Prastarých na tvář 20. století: http://www.kosmas.cz/knihy/146152/brany-meonu/ Sbírka povídek Šepot ve tmě s doslovem Josefa Škvoreckého online: http://eldar.cz/myf/txt/lovecraft_-_sepot_ve_tme.html ()

Reklama

Reklama