Reklama

Reklama

Za ginipiggu 5: Notorudamu no andoroido

  • USA Guinea Pig: Android of Notre Dame
všechny plakáty
Japonsko, 1988, 51 min

Obsahy(1)

Vedec trpiaci rastovou vadou má veľké starosti - jeho sestra trpí smrteľnou chorobou. Je mu to ľúto, a tak jej chce pomôcť. Snaží sa vynájsť liek, ktorý by ju uzdravil. Najskôr skúša rôzne formy testovania na zvieratách, tie však nevychádzajú. Neznámy cudzinec príde s ponukou, že mu dodá ľudskú mŕtvolu na výskum lieku. Na nej vedec vykoná mnoho pokusov, ale zisťuje, že je veľmi opotrebovaná. Chce ďalej pokračovať vo výskume, a preto si musí hľadať nové telo. Dokáže napokon zachrániť svoju sestru? (ash99)

(více)

Recenze (19)

dwi 

všechny recenze uživatele

Zakrslý vědec, jehož sestra trpí smrtelnou nemocí, se snaží vynalézt lék, který by ji udržel naživu. Pokusy se zvířaty ovšem selhávají, a tak využívá nabídku záhadného cizince, jež by mu pro výzkum poskytl lidskou mrtvolu. Ta se po řadě krvavých pokusů ukáže jako příliš zetlelá a vědcovi nezbývá nic jiného, než se poohlédnout po dalším tělu. Celkem již páté pokračování Guinea Pig je pravděpodobně nejsterilnější. Násilí zde není prezentováno v takové míře jako v prvních dvou dílech a ani humor tu nedostává větší prostor. Zůstává tak tedy u koukatelného, v rámci série však spíše podprůměrného, snímku. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Po výborné čtyřce přichází opět zklamání. Příběh trpasličího vědce, který hledá lék pro svou těžce nemocnou sestru je zbytečně natahovaný a slibný námět značně nevyužitý. Dokonce i gore efekty ´sou ve srovnání s předchozími díly umělé až nedůvěryhodné. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Čakal som predsa len viac od tohto Androida, ktorý je zo série Guinea Pig zatiaľ najzbytočnejší, pretože nič nové neprináša. Všetko bolo už ukázané v predošlých “prasačích” snímkoch a vo väčšine prípadov s uspokojivejším výsledkom. Miestami to ale má atmosféru, miestami nie, priemerné krvavé efekty sa striedajú s podpriemernými, ale hlavne je to všetko opäť také lacné a pripomínajúce telenovelu. Čo je mínus, pretože telenovely nemám rád :-/ ()

rollman1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle pro mě bylo horší mučení, než zažíval ten "Pinhead" tam. Prostě moje pocity vypadaly asi takhle od začátku do konce filmu. Uvidíme, nuda, nuda, kde je má zbraň, chci se zabít, nemám náboje, najdu lano, konec, znovu objevena vůle žít. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je opravdu jen slabý odvar a původní myšlenka vyšuměla do prázdna. Skoro celou dobu jsem se docela nudil a kromě několika momentů tu není k vidění nic, proč bych si tenhle díl musel pouštět znovu. Efekty jsou místy hodně podprůměrné, děj mě zrovna dvakrát nezaujal a herecké výkony mizerné. 4/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Japonský frankensteinovský cyberpunk. I když je fakt, že po zhlédnutí Tetsua už vás v tomhle ohledu nepřekvapí takřka nic, a tohle není zrovna dvakrát sofistikované, ale jako televizní příběh o bratru, který se snaží zachránit svou umírající sestru, to jde. 2,5* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento ďalší braček v tejto sérii, opäť s minimálnym presahom. Existenciálny podtext a gore scény v tomto prípade neladia. Nastupuje iba 52 minútová nuda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „The Guinea Pig: Nôtoru Damu no andoroido“ je hodně špatným pokračováním, které si nezaslouží pozornost. Nepřináší žádné zásadní masky a efekty, stejně tak nepřináší nic stěžejního z hlediska myšlenkového. Strašně je zde vidět snaha o metaforický úvod a závěr, ale v tom nesmyslném balastu to všechno vyznívá naprosto lacině a vlastně i celkem směšně. Pro mě nejslabší díl z prvních pěti. ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

Pro me zcela jednoznacne nejhorsi z cele serie..., boring, boring a jeste jednou boring.., tentokrat hodne odflakle efekty.., skoda... ()

Skip 

všechny recenze uživatele

S tohoto námětu se dalo udělat mnohem víc, a to i tak, aby se to drželo image série Guinea Pig. Bohužel z toho je jen hodně nedovařená brambora. A dost nuda. ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Japonská, brutálně úchylná verze Frankensteina. Brr... Opravdu nevím jak hodnotit, ono, námět to vůbec nemá špatný ale chvilkama už toho i na mě bylo dost. Ve srovnání se čtvrtým, imho prozatím nejlepším dílem série, je to rozhodně slabší. Přesto, hnusnější a nechutnější film, než je tento jsem snad zatím ještě neviděl takže pěkně krvavé 4*. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Z morčecí série Android asi nejvíc připomíná klassický horror, ponurostí, scifi motivikou, přítomností primárně děsivého prvku, atmosférou i výstavbou. Typické nevýhody Guinea Pig v klasickém fiktivním snuffu přežijete především proto, že toužíce po kečupu prostě pomíjíte nepodstatné záležitosti, podobně jako u porna nikdo moc neřeší realistickou výpravu. Jenže tohle je spíš klasický horror, až na to, že všechny nevýhody série jsou v něm patrné (mj. igelitová kůže, která začne trochu krvácet až když se v ráně několik minut hňápáte). Ujetý, nesympatický a nenápaditý, ale na poměry japonských gore šíleností docela promyšlený děj neskýtá tolik příležitostí k prolévání kečupu a pižlání gumových očí, to tu sice najdete poměrně často, ale je zase dost mírumilovné a špatně zpracované. Než jí konečně uřeže ruku (a to ještě jen ve snu), uplyne skoro půl hodiny filmu, a to opravdu není to, po čem gore fan touží. Pak následuje spíše letmý záběr na krev cákající z pahýlů nohy. Na samotných vědeckých experimentech, kol kterýchž se příběh točí, nic moc brutálního není a dlouhé diskuse s nahnilou hlavou mne po stránce krvavosti prostě neuspokojují (hahaha). Docela mi to připomínalo Re-Animatora, nejenže hnijící hlava vypadá jako Herbert West, ale dokonce i sahá na prsa hlavní ženské postavě a má to i trochu podobný smysl pro humor. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Trpasličí Re-animator a to takmer doslova, ešte aj tá hlava Kato-sana nato akoby odkazuje. Inak celkom podarené, masky vyzerajú skvelo, trpaslík je dostatočne odporný. Scény sa takisto prekvapivo podarili (snový masaker, Katove nohy), dokonca ma potešil jeden malý detail, a síce, že post mortem už telo nekrváca. Absolútny odklon od koreňov Guinea Pig. Uchádzajúce. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tento diel mám proste rád. Hneď na začiatku ma zaplavila atmosféra 80 rokov a nepustila. Nie je to bohvieako našlapané či krvavé ale nejak ma to fascinovalo, tak trochu cyperpunkový príbeh trpasličieho vedca, ktorý hľadá liek pre svoju chorú sestru. Jeho hľadanie spočíva samozrejme v šialených experimentoch, keď odrezanú hlavu pripojí na prístroje a primontuje aj robotickú ruku aby mal ten chudák čím osahávať ženské. Nakoniec sa hlava vzbúri a začne robiť bordel (v rámci svojich možností). ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Spíš podprůměrný snímek o skřetovi vědátorovi, který hledá lék pro svou sestru. Nicméně násilí je zde prezentováno hlavně na jakési mrtvole a pak ještě na jiném vědátorovi, jenže z toho zbyla jen hlava po jakémsi pokusu o oživení, dá se tedy říct, že v tomhle pokračování japonské série se nedočkáme ani křiku ani mučení. Víceméně je to o ničem. 32 % ()

Reklama

Reklama