Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dopravní špičce, když je dálnice plná aut, dochází k silnému zemětřesení, v jehož důsledku se zřítí dálniční most. V troskách vedle stovek jiných aut zůstane uvězněn i Buck Halm a manželka pastora Verumana Petra, která se vrací se synem Juliem, dcerou Katy a přítelkyní Jolandou z města od zubaře. Zemětřesení trvalo 810 vteřin, ale důsledky jsou hrůzné vše se bortí, všude je oheň, ozývají se výbuchy, křik a pláč. Okamžitě zasahují profesionální záchranáři, ale pomoci se snaží i spousta dobrovolníků. Jeden z nich prohledává sutiny a ve zdemolovaném autě najde zraněnou Katy. Přivolaná pomoc objeví Julia a dvě mrtvé ženy, Petru a Jolandu. Pastor si doma dělá starosti a když se manželka s dětmi dlouho nevracejí, vydá se na místo katastrofy, kde se náhodou ocitne v blízkosti záchranného týmu, který po složitém vyprošťování předává těžce zraněného Julia ambulanci. Záchranáři vytáhnou z trosek mostu desítky zraněných a desítky mrtvých. Přímo úměrně plynoucímu času se snižuje šance, že by pod troskami mohl být ještě někdo živý. Jeden z šéfů zásahu vydává příkaz, aby se záchranné akce zastavily, protože už nemají smysl. Většina vyčerpaných a nevyspalých záchranářů odchází, několik z nich však z posledních sil hledá dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za pocity, které jsem měl, když jsem tento film viděl a bylo mi asi 10. Čímž se sice možná hodně liším, ale jak se říká: "Děti nelze oblbnout!". A já se oblbnout nenechal a pocity z tohoto filmu si, byť jen tříštivé, přináším i do dnešní doby plné daleko přelomovějších snímků. Jako malý jsem lidi z uvězněných aut doslova tahal očima pryč z toho pekla a přál jsem si, aby byl už konec. Pro malé dítě obrovský filmový zážitek, asi proto už netoužím po znovuobjevování krás tohoto filmu, abych nebyl zklamaný. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Úžasný námět z kterého by se dal vytřískat katastrofický film pln emocí a napětí. Ovšem tohle bylo zřejmě pro režiséra velké sousto, možná i pro kameru. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama