Reklama

Reklama

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (458)

nash. 

všechny recenze uživatele

Ačkoli Jackson je dobrý, scénář nemá slabinu a všechno funfguje jak má, všechny a všechno tu dokonale zastínil Kevin Spacey. Je dokonalý v akci i doma, kdy se marně snaží vyjednat příměří mezi dcerou a matkou zamčenou v koupelně.. :-) P.S. 2014: Ani po letech neztratil nic ze svých kvalit. inteligentní, napínavé, s vynikajcimi dialogy, špetkou akce, které nechybí ani několik obratných maličkostí, které to celé povyšují vysoko nad žánrový průměr. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

V rámci americké hrdinské akce poměrně uvěřitelné dílo - minimálně co se dějové stavby týče. Spousta sympatických herců ve svých typicky chlapských rolích (Morse, Spacey, Jackson, Walsh apod.) doplňují dobrou akční story se solidním spádem a typicky atraktivním hlavním tahounem - správňákem falešně obvyněným. Velmi zajímavě je podaná práce vyjednavačů. Mezi Jacksonem a Spaceym to jiskří skvěle. Nechybí scény, kterým člověk tak úplně nevěří a které jsou do snímku našrobouvány násilím, ale jinak je to solidní akční jízda. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Sila dua Spacey-Jackson je taká silná, že zahladí všetky nedostatky. A tých bolo minimum. To, že jedna, dve scény nehrajú so scenárom sa odpustí. Ale vtiahnuť do akčného thrilleru kus herectva s pomerne inteligentným scenárom sa nie vždy podarí. Bál som sa záveru mimo budovy, ale ten potešil viac ako mohol. 90%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebylo neobvyklé, když se dříve párkrát do roka objevil v Hollywoodu nějaký ten komorní thriller. Na malém prostoru režisér rozjíždí nervy drásající příběh, který nabírá na obrátkách s každou další minutou. A přesně takový příklad kvalitního thrilleru je Vyjednavač, kde Samuel L. Jackson a Kevin Spacey hrají jednu z jejich nejsilnějších rolí v rámci jejich hereckého portfolia. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsi kvalitny devätdesiatkovy thriller, ktory som videl viackrat a zakazdym som ho zral. Ale teraz po rokoch ma uz tak nenadchol. Uz ma prilis nebavia detektivne zapletky a v tomto filme ma prim pred subojom dvoch vyraznych osobnosti vysetrovanie toho, kto hodil na hlavneho hrdinu vsetko to svinstvo. Vdaka tomu trva celu dlhu hodinu, kym dôjde ku stretu Jacksona a Spaceyho. Co je velka skoda, lebo prave ich spolocne sceny su tym najlepsim na celom filme. Kazdy ich spolocny dialog stoji za to a ked sa nerozpravaju, tak kvalita filmu vyrazne klesa. Jak Spacey, tak aj Jackson podavaju nadpriemerne vykony, ale ich top to urcite nie je. Fakt si ale neviem predstavit v Spaceyho ulohe pôvodne uvazovaneho Stallonea. To by bol uplne iny film. Zvysok postav aj ked je obsadeny znamymi a sympatickymi prihravacmi je uz len do poctu. Trochu z nich vynikne uz len ustraseny Paul Giamatti. Skoda, ze aj dalsi z nich nemali moznost viac vyniknut. Cas na to vdaka bohatej stopazi bol, ale scenar im to nedovolil. Akcie tu je minimum. Co nevadi, len tych napinavych scen mohlo byt ovela viac a rozhodne by filmu neuskodilo vyraznejsie skratit stopaz. Hlavne ten uvod, aby sa ovela skôr na scene objavil Spacey. Takze film stale odporucam, ale uz to podla mna nie je taka pecka ako kedysi. 7/10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Pôvodný koniec zahŕňal mexickú patovú situáciu so stopäťdesiatimi policajtmi mieriacimi zbraňami na protagonistov na železničnej stanici. Kevin Spacey namietal proti tomuto koncu, pretože mal pocit, že také verzie boli sfilmované už mnohokrát predtým, a tak to prepísali. (Arsenal83)
  • Film byl původně napsán pro Sylvestra Stalloneho a Kevina Spaceyho. Spacey měl hrát vyjednavače, který drží rukojmí a Stallone policejního vyjednavače. Když však Stallone od projektu odstoupil, Spacey se rozhodl vzít roli, kterou měl hrát Stallone a do „své“ role obsadit někoho jiného. Do role vyjednavače, který drží rukojmí, byl nakonec obsazen Samuel L. Jackson. (becki_tu)

Reklama

Reklama