Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě mladé turistky stanující v národním parku jsou napadeny obrovským medvědem. Zaměstnanci chtějí park uzavřít a medvěda chytit, ale vedení parku o uzavření nechce ani slyšet, jelikož je právě turistická sezóna. A tak varování nikdo nebere vážně, dokud nezačně krvavé řádění. (Chupacabre)

Recenze (29)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pevně věřím, že ve své době byl tento film jistě velice oblíbený. Já ačkoliv mám zvířecí horory opravdu rád, jsem Grizzlyho viděl až dnes poprvé. Bylo mi docela jedno, že mnozí tvrdí jak se tvůrci nechali inspirovat Čelistmi – to snad každý druhý film se zvířecí tématikou v té době (a nejen tehdy). Jenomže po jeho zhlédnutí, musím konstatovat, že lidská blbost (a to především ta scénáristova) je opravdu neskutečná. Samotná pointa nebyla vůbec špatná, ale to za to provedení by si společně s režisérem Girdlerem zasloužili pořádně nafackovat. To si vážně mysleli, že jim tuhle jejich „pohádku“ někdo sežere? Na to že tvůrci často používají jiné druhy medvědů místo Grizzlyho, jsem si už zvykl. To není žádná novinka. Ale vymyslet si skoro čtyřmetrového medvěda, kterého jeho oběti neslyší, ani když se prodírá houštím půlmetru od nich – dokonce ho nevidí ani schovaného za malým vodopádem – tak to už bylo na pováženou. Přišlo mi, že snad všechny postavy v tomto filmu musely být nějak retardované, či mít potíže se sluchem a zrakem. Za to medvěd měl inteligenci samotného Einsteina. Nejen že se dokázal pohybovat tiše, urážel končetiny jedním máchnutím své tlapy, ale dokázal rafinovaně oblafnout snad všechny okolo sebe. 50% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V rozlehlých lesích jednoho amerického parku začíná řádit nebezpečný medvěd grizzly. Měří 4 metry (!), nejvíce mu chutnají bezbranné ženy, ale nepohrdne ani nevinným dítětem. Proti tomuto lidožravému zabijákovi vyrazí do boje místní šerif a zkušený lovec, sami ale netuší, do jakého nerovného boje se to pouští...! Dnes už skoro klasický snímek, kde se příroda spikne proti člověku. Ve většině záběrů potěší živý medvěd, osm mrtvých, trocha krve a několik vzduchem létajících končetin. To aranžování mrtvol na stromy jsem ale od toho medvěda moc nepochopil :) Jinak slušná oddychová jednohubka na páteční podvečer. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Keď mali v roku 1975 premiéru skvelé Čeľuste a stali sa mega-trhákom, priplávalo okamžite množstvo kópií. A prekvapivo nielen vodných. Grizzly dobehol len o rok neskôr, vzal scenár Čeľustí, jemne ho prekopal a trochu pomenil postavy, ale inak je to „klasika“: na scéne, kde ho nikto nečakal, sa šokujúco zjaví beštiálny zvierací útočník, po ktorom chce vyraziť skúsený muž zákona z danej komunity, ktorý to myslí dobre, ale narazí na odpor vyššie postavených, ktorí mu začnú hádzať polená pod nohy, lebo to ohrozuje ich komerčné/finančné záujmy (+ nesmú chýbať po krvi bažiace média, ktoré filmári zvyknú zobrazovať ešte negatívnejšie, než ústredného zvieracieho predátora). Bizarné je, že hoci grizly nie je prvú hodinu skoro vôbec vidieť (!), útoky na ľudí sú drsné, naturalistické a kruté. Výprava hlbokých lesov má i po desaťročiach niečo do seba a hlavný hrdina sa podobá na Hugha Laurieho, čiže fajn. Naopak, fajn nie je to, čo predchádza útokom – také monštrum by sa tak nenápadne a potichu pohybovalo len ťažko. Niekedy ako keby až doslova vyrástlo zo zeme behom sekundy pri svojej budúcej obeti (a zahrabávanie jednej z nich bolo wtf). Samotný grizly, ak sa vôbec raz za čas vyskytne v priamom zábere, je živý, čo oceňujem. Ale hoci medveďa pokladám za reálne nebezpečné zviera, ktoré by som absolútne v žiadnom prípade nechcel stretnúť v lese, nevnímam ho ako príliš vďačné, atraktívne pre horor (je len minimum filmov, v ktorých u mňa budil rešpekt - Na ostrie noža, Backcountry). Režisér o rok neskôr prišiel s pokusom o ultimátny zvierací ekologický horor (a opäť s „Hughom Lauriem“ v titulnej úlohe), ale Deň zvierat už bol béčko. Grizzly ani nie. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu velice slušný "monster horror". Připadne mi docela slušně natočený, má stále jisté napětí, medvěď se zpočátku příliš neukazuje, veškeré útoky na lidské oběti jsou šikovně natočeny krátkými prostřihy z blízka, kdy tam vidíme tlapu, tak cákanec krve, tam letící ruku apod. ... A pokud se již medvěd ukáže v celé své parádě, je to skutečný medvěd, žádná maska nebo atrapa a ještě k tomu opravdový macek. Tohle musím u filmu opravdu zdůraznit jako velké plus. Jinak je to ale klasická honička za "obludou" někde v lese a do toho nějaké ty masakry, nic víc. Každopádně na svoji dobu hodně v pohodě dobrodružný horror. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Chlupatá variace Čelistí, která však postrádá jejich sílu a filmařské kouzlo. A přestože tu všichni mluví o čtyřmetrovém monstru, vnitřnosti lepých turistek létají vzduchem a mizerné herečky ječí úplně stejně jako jejich kolegyně z béčkových filmů čtyřicátách let, Asmanova kamera zabírá méďu, který na mnoha záběrech vypadá neškodně jako Pů. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Pôvodne malo o financovanie projektu záujem štúdio Warner Bros., a preto ich poriadne nasrdila skutočnosť, že projekt získal producent Edward L. Montoro a jeho štúdio Film Ventures International (FVI). (beso74)
  • Film si celosvětově vydělal přes 39 milionů dolarů, čímž se z Grizzlyho stal nejvýdělečnější nezávislý film roku 1976. (hladass)

Reklama

Reklama