Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během války ve Vietnamu je americký voják Sonny Stein (Richard Jaeckel) zachráněn před pronásledujícími nepřáteli žralokem Mako. Díky tomu si žraloků začne vážit a později s nimi díky medailonu od jednoho filipínského šamana dokáže telepaticky komunikovat. Stein se stále více odcizuje od normální společnosti, rozvíjí svoji telepatii se žraloky a vydává se zničit každého, kdo žralokům škodí. Jeho pouto s obávanými predátory brzy upoutá pozornost bezohledného vědce zkoumajícího žraloky a obézního majitele striptýzového klubu, který je chce použít při tanečních vystoupeních. (Pan.Antonin)

(více)

Recenze (6)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Viditelně půlnoční film pojednávající o válečném veteránovi, dosti mladém, jehož láska k žralokům přivede až k zabíjení civilního obyvatelstva. Velmi slabé finanční zázemí se projevuje zejména na hereckém obsazení, které je přinejmenším hodně slabé, snad i příšerné. Tvůrci se sice chlubí scénami s mořskými tvory, jež byly točeny v přímé konfrontaci obou stran, ovšem žádné kamerové či dramatické exhibice se nedočkáme. Prostor je tak spíše dán samotnému anti/hrdinovi, jeho vzpomínkám na válku a setkání se Žraločím knězem (?) od kterého se váže jeho láska k zmíněným mořským tvorům. Zábava to není příliš velká, ale na druhou stranu je to ekologické poselství celkem sympatické a děj v druhé polovině příjemně odsýpá, tudíž nějaká větší nuda či pocit promrhaného času nehrozí. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá věcička, jen jsem tedy čekal něco daleko jiného asi jako ostatní, film vypráví o nějakým vojákovy co se zkamarádí se žraloky a chrání je, já jsem spíše čekal nějaký béčko jako Up from the depts, či jiné. Špatné to teda nebylo jen si člověk musí uvědomit že kouká na něco trochu jiného. Herecky je to tragické a hlavní hrdina je strašnej vocas. Scény se žraloky byly fajn a samotnej MAko či co to bylo za žraloka byl impozantní, i když se nějak moc nepředvedl. Film považuju za kvalitní průměr kterej si sice už asi nepustím ale naneštěstí jsem nebyl zklamanej. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Legendární Čelisti odstartovaly žraločí boom, který do té doby neměl obdoby. Hlavně tedy ve filmovém průmyslu a řada tvůrců se snažila parazitovat na jejich popularitě. Tento nepříliš známý kousek se nesnažil jít v jejich šlépějích, neměl na to kvalitu ani finance, přesto dokázal zaujmout mou pozornost. Zvláště proto, že na rozdíl od spousty jiných filmů zde nefiguruje Žralok bílý, ale Mako. Tihle prevíti dokáží být taky pěkně nebezpeční, bohužel v tomto filmu nedokázali tvůrci vůbec využít jejich potenciál.    Dojde zde k několika žraločím útokům, ale kvalita kamery byla dost bídná a většina zápletky se točí okolo hlavního lidského hrdiny a jeho boje za jejich záchranu. Sonny Stein nekompromisně zabíjí každého, kdo jeho miláčkům hodlá ublížit – někdy za pomoci samotných žraloků, jindy je zabije sám. Dojde i na pěstní souboje, jenomže hodně těchto scén se odehrává v přítmí nebo úplné tmě a skoro nic není pořádně vidět. Čím trpěla i samotná atmosféra, která byla až na pár výjimek bez pořádného náboje.    Mužskou část publika jistě zaujme netradiční striptýzový bar, kde polonahá Jennifer Bishop plave ve speciálním akváriu. Nápad to nebyl špatný, ale když není nahota – není ani pořádná zábava. Takže není divu, že si na ní dělala zálusk dvojice buranů. Pořád jsem tak nějak očekával nějaké pořádné brutální žraločí útoky, ale po této stránce jsem byl spíše zklamán. Musel jsem se tak alespoň spokojit s několika velmi pěknými podvodními záběry na tyto žraloky. Do jisté míry však tento film skrýval i jisté poselství a zvláště ochranáři zvířat museli být spokojení (no až tedy na záběry ulovených žraloků na rybářské lodi). 40% ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem čekal trochu něco jiného, takhle to dopadá, když si vytváříte očekávání jen podle plakátu a názvu filmu. Z Maka se totiž nevyklubal žádný béčkový klon Čelistí (byť se nepochybně snažil jejich popularity využít), ale poměrně netradiční snímek, kde jsou padouši naopak spíš lidé, než žraloci. Hlavní postavou je jakýsi samotář, který díky tajemnému medailonu dokáže komunikovat se žraloky Mako a snaží se je chránit před lidmi (lovci, vědci, atd.). Bohužel film je většinu času hrozná nuda s velmi špatnými hereckými výkony, a proto mu nedám více než jednu hvězdičku, i když cením, že místo digitálních hrůz tu aspoň máme živé žraloky. ()

Reklama

Reklama