Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Milly je poslána z roku 2084 do roku 2002, aby zabila mimozemského vetřelce, který rozpoutá válku, která zničí lidstvo. Připlete se do cesty Mijamotovi, který už několik let jde po mafiánovi Mizogučim. Ten obchoduje s orgány malých dětí a má na svědomí smrt Mijamotova kamaráda. Ač nerad, tak jej Milly přinutí ke spolupráci. Když však má dojít k vše ukončujícímu výstřelu, Milly si uvědomí, že válku rozpoutali sami lidé, kteří malého mimozemšťana odmítli vrátit mateřské lodi. Milly s Mijamotem se rozhodnou vrátit jej za každou cenu. Mijamoto má o důvod víc, když zjistí, že mimozemšťana unesl Mizogučin, který cítí, že by z únosu a případné války mohl mít finanční prospěch. (Isherwood)

(více)

Recenze (113)

HAL 

všechny recenze uživatele

Tady je úplně všechno - Terminátor, ET-mimozeměťan, i Matrix. Ale kupodivu to docela funguje, béčková zápletka a nedostatek originality smrdí jen ze začátku, a brzy je zastíní velmi slušně natočená akce a na béčkové poměry hodně dobrá výprava a kamera. Jen s tím "cyberpunkem", který tu je dole v komentářích zmiňován, to nemá absolutně nic společného. Maximálně tak se to občas vizuálem snaží tvářit trošku neo-noirově. 7/10 ()

anais 

všechny recenze uživatele

Ke kladům tohoto filmu patří dobrý střih, který mi několikrát připomněl soušasné práce Tonnyho Scotta (Man on fire, Hire: Beat the Devil) a , docela kvalitní herecké výkony, z nichž nejlepší rozhodně podává představitelka dívky Milly. Autorům se také párkrát daří vykouzlit vtipné i dojemné scénky, podobně jako to dělal v Honkogu třeba John Woo (a hlavní hrdina, i přes naprosto odlišné tělesné proporce, mi někdy připomínal Chow Yun Fata). Triky jsou taky docela slušné, rozhodně jsou na úrovni hollywoodských sci-fi, ne sice jako Star wars, ale lepší než třeba Riddick. Nebýt toho, čemu se budu věnovat v dalších řádcíh, byl by to velice slušný snímek. Největší slabinou je scénář. A nejde ani tak o naivní dialogy, které přeci jen k asijským akčním filmům tak nějak patří (a povyšují je často nad ty hollywoodské). Jde o to, že Returner maximálně vykrádá tolik slavných amerických filmů, že ho nelze považovat za nápaditý, natož originální. Takže, kdo tyto filmy neviděl, Returner mu bude připadat jako něco naprosto přelomového. Jelikož se ale jedná o filmy notoricky známé, nedovedu si představit, že by si to někdo myslel... Teď tedy začnu s výčtem věcí, kterých jsem si všiml...jelikož se bude v podstatě jednat o spoilery, kdo nechce, nechť nepokračuje... Terminátor - hlavní zápletka o někom, kdo se vydá z budoucí války zpět v čase, aby jí zabránil. Star wars - laserpaly a mimozemští roboti (zevnitř ovládaní těmi e.t.), kteří se dost podobají robotům z Episody I.... Predator - tvář oněch robotů se podobá masce predátora. Matrix - zpomalený záběr jak hrdina uhýbá před kulkami, jeho dlouhý kožený kabát. A nakonec Návrat do budoucnosti - to když hrdince začne mizet ruka a ona se začne vytrácet ze současnosti... V podstatě všechny tyto prvky by se dali považovat za pouhou shudu okolností...to, co mě přesvědčilo o jakémsi mně záhadném autorském záměru (i když, tím záměrem je asi snaha vidělat) byli téměř identičtí mimozemšťané jako v E.T.(mají protáhlejší hlavu a jsou nepatrně menší) , kteří říkají "chci domů" a zdvihají přitom svítící prsty... Tak nevím, co napsat na závěr. Jedná se o zručně natočený film, který v podstatě némá žádný význam sledovat, jelikož PŘESNĚ to samé už někde bylo. Zábavné to ale je, ne že ne... jen kdyby se to tak nesnažilo napodobovat. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Hodně přeplácaná a vykrádající jednohubka z klasicky katastrofickým tématem. Akce je slušně zvládlá, má to tempo, Takeshi je borec a záporák je doslova božský úchyl. Jenže dialogy psal asi retard, Anne je možná hezká, ale hraje asi stejně dobře jako Agáta Hanychová (díky které právě tvořím novou kategorii kvality, hledejte dva stupně pod zkurveným:-). Celé je to hezky uhlazeně nasnímané, triky ujdou a hudba nekazí, jenže je v tom pátěé přes deváté a není v tom dost humoru, aby to divák akceptoval jako pparodii, či odkaz nebo poctu. Zachraňování světa ve dvou + problémy s E.T. + cestování v čase + boj s Yakuzou/triádami + ... je toho víc, než jeden film snese... 50% ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

No...Jeden z mála asijských filmových výtvorů, na které jsem si udělal čas. Ale stačí na to, abych měl jakýsi obrázek o (v tomto případě) japonských sci-fi filmech. Tím však nechci říct, že takové filmy naprosto zavrhuju a nikomu je nedoporučuju, to určitě ne. Co do akčnosti svůj úkol svým způsobem splňuje, efekty též nejsou přeplácané a přitom můžou soupeřit s těmi americkými, smysl pro zahrávání si s časovou kontinuitou a všemi věcmi o budocnosti a cestováni v čase tvůrci taky ještě mají, ale ten příběh - s tím je to horší. Zdálo se mi, že byl plný zvratů, které na kvalitě celého filmu hodně ubíraly - především ke konci, kdy se zdálo že jeden z hlavních hrdinů zemře, ale měl onu "železnou deštičku", do které se kulka s naivní přesností trefila. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Returnera s Dnem nezávislosti ču Terminátorem je naprosto mimo mísu. Přes všechny hezké obrázky a Sci-Fi za třetím lomítkem u žánru jde zase o to samé(snad vyjma desetiminutového konce): Klasické souboje a bitvy, jednoduchý děj a občasný ten bullet-time. Jako čistokrevá akce je Returner průměrný a jelikož nic jiného v něm vpodstatě není hodnotím ***. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama