Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Milly je poslána z roku 2084 do roku 2002, aby zabila mimozemského vetřelce, který rozpoutá válku, která zničí lidstvo. Připlete se do cesty Mijamotovi, který už několik let jde po mafiánovi Mizogučim. Ten obchoduje s orgány malých dětí a má na svědomí smrt Mijamotova kamaráda. Ač nerad, tak jej Milly přinutí ke spolupráci. Když však má dojít k vše ukončujícímu výstřelu, Milly si uvědomí, že válku rozpoutali sami lidé, kteří malého mimozemšťana odmítli vrátit mateřské lodi. Milly s Mijamotem se rozhodnou vrátit jej za každou cenu. Mijamoto má o důvod víc, když zjistí, že mimozemšťana unesl Mizogučin, který cítí, že by z únosu a případné války mohl mít finanční prospěch. (Isherwood)

(více)

Recenze (113)

Smileface 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Returnera s Dnem nezávislosti ču Terminátorem je naprosto mimo mísu. Přes všechny hezké obrázky a Sci-Fi za třetím lomítkem u žánru jde zase o to samé(snad vyjma desetiminutového konce): Klasické souboje a bitvy, jednoduchý děj a občasný ten bullet-time. Jako čistokrevá akce je Returner průměrný a jelikož nic jiného v něm vpodstatě není hodnotím ***. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Hodně přeplácaná a vykrádající jednohubka z klasicky katastrofickým tématem. Akce je slušně zvládlá, má to tempo, Takeshi je borec a záporák je doslova božský úchyl. Jenže dialogy psal asi retard, Anne je možná hezká, ale hraje asi stejně dobře jako Agáta Hanychová (díky které právě tvořím novou kategorii kvality, hledejte dva stupně pod zkurveným:-). Celé je to hezky uhlazeně nasnímané, triky ujdou a hudba nekazí, jenže je v tom pátěé přes deváté a není v tom dost humoru, aby to divák akceptoval jako pparodii, či odkaz nebo poctu. Zachraňování světa ve dvou + problémy s E.T. + cestování v čase + boj s Yakuzou/triádami + ... je toho víc, než jeden film snese... 50% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Mišmaš mnoha motivů z amerických sci-fi filmů. Jenže vůbec nepůsobí vykalkulovaně, spíše bezelstně nadšenecky, jako když ho poskládá fanda ze svých oblíbených blockbusterů. Prostě na japonce se nelze zlobit. :-) Triky jsou slušné, ústřední duo více než sympatické (hlavně mladičká Anne Suzuki je nádherná, když jsem si pak dohledal, že v době natáčení jí bylo 15 let, až jsem se zastyděl), záporák správně démonický, tempo svižné. Jenom těch patetických proslovů je ke konci už trochu moc. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný sci-fi film z japonskej produkcie. Má výborný príbeh o dievčati z budúcnosti, v ktorej je náš svet zdevastovaný kvôli útoku mimozemšťanov a tak posledné zvyšky odporu vytvoria stroj času, ktorým sa dievča dostane do súčasnosti, kde má tejto vojne zabrániť. Pre to je ale potrebné nájsť mimozemšťana, ktorý tu havaroval a spojí sa s mužom, ktorý sa živí zabíjaním mafiánov. Tento príbeh nie je prakticky v ničom originálny, čerpá z množstva známych amerických filmov, ale táto kombinácia je vytvorená veľmi dobre, tak mi to moc neprekáža. A navyše je ešte pridaný prvok japonskej mafie s veľkým vplyvom. Akcie tu nie je až tak veľa, ale som s ńou dosť spokojný. Tvoria ju hlavne výborné prestrelky, v ktorých nechýba ani bullettime. Najviac sa mi páči celé akčné finále v továrni, úvod na lodi alebo niekoľko výborných akčných prvkov ako výbuch idúceho auta pred hlavným duom. Pochváliť musím aj všetky scény z budúcnosti. Vizuálne na mńa film pôsobí veľmi dobre, je tu dobrá kamera aj strih, celkom slušné efekty, hlavne transformácie lietadiel ma zaujali a ani rozpočet určite nebol najmenší. Som tu dosť spokojný aj so záverom, ktorý tiež nie je práve najoriginálnejší, ale iný by som tu ani nechcel. Postavám tu tiež nemám čo vytknúť, hlavné duo funguje dobre a poteší aj šéf mafie ako hlavný záporák. Ja som s týmto filmom dosť spokojný, ale je samozrejme nutné ho brať ako samostatný celok a nie kombináciu iných úspešných filmov a potom sa dá dobre vychutnať. 75% ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Po grafické stránce to bylo v klidu, ale při soubojích značně nedobrá kamera. Když už to odkoukali od Matrixe - bullet-time, rychlá akce.... -, tak to aspoň mohli udělat líp. Taky by si mohli odpustit několik zbytečných keců a přidat navíc nějaké ty hlášky, kterých bylo pomálu. A když už jsme u toho, tak taky zkrátit ten závěrečný dovětek (potom, co mimozemšťan odletí), protože je moc dlouhý - ale já taky nevím, jak jinak by se to dalo udělat.. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama