Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odkrytí masového hrobu čítající 50 těl není příjemný zážitek pro policii ani pro Michelle a Ryana (Kate Hodge a William Butler), kteří Texasem projjíždí. Cestou kterou jim poradil "Kovboj" Tex (Viggo Mortensen) narazí na neznámého řidiče, s kterým mají malou potičku a musí vůz opravit, tam se poprvé zjevuje "Leatherface". Dopravní nehodou se jim komplikuje uprostřed lesů život, Michelle sice nachází útočiště, ale spadá do spárů kanibalské rodiny, kde Ryane umírá. Záchrana přichází v podobě "víkendového lovce" Benna (Ken Forre)... (Rodriguez)

(více)

Recenze (117)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Bohužel ne tolik syrové a atmosférické jako nedostižný první díl a ani tolik zábavné jako ujetý díl druhý. Přesto však víc než slušná oddychovka se slavným Leatherfacem a jeho vytuněnou motorovkou v hlavní roli. Co mě na třetím Masakru naštvalo nejvíc je, že se veškeré "šťavnatější" scény odehrávají mimo obraz, cenzura tu holt vládne rukou pevnou a neotřesitelnou. Ale jinak herci fajn, prostředí domu Leatherfacovi rodiny správně temný a vůbec to, i díky kratší stopáži, pěkně odsejpá. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

No tak konečně jsem si aspoň trošku spravil chuť po otřesné dvojce. Obětí není sice moc, ale je to udělané tak šikovně, že na pořádný masakr ani není čas... ale rozhodně je pořád se na co koukat, takže pocit, že by mě to nudilo jsem ani jednou neměl. Atmosféru to taky má - teda aspoň ze začátku, ke konci už to není ono, ale rozhodně lepší než druhý díl, už jen pro to, že Leatherface v něm nevystupuje jako šikanovaný úchyl a má u svých příbuzných větší respekt. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od katastrofální černohumorné dvojky se tohle pokračování uchyluje k osvědčenému hororovému schématu, které je sice veškerými zvraty a víceméně i zpracováním výrazně béčkové, ale ten doznívající osmdesátkový feeling nenáročně zábavných a řádně krvavých slasherů je tu znát a člověk se prostě nenudí. Líbilo se mi zasazení do ponurých zamlžených lesů, místy opravdu šťavnaté násilí a pár dobrých režijních nápadů (hlavně mě zaujala v jedné chvíli falešná návaznost pohledu mezi pronásledovanými a Leatherfacem), naopak mě šíleně iritovalo nemožné chování všech postav, strašně stupidní dialogy a také úsměvná nezranitelnost aktérů, kterým v dalším vstupu na scénu nijak nebrání ani sebevětší rozmašírování palice. Zkrátka průměrná žánrovka, byť ta vydojenost námětu už je z toho hodně patrná. 50% ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování Texas Chainsaw Massacre pod taktovkou Jeffa Burra, který si mimochodem střihl i pokračování Stepfathera, dopadlo na výbornou. Tentokrát se ve spárech kanibalské rodinky ocitá texasem projíždějící dvojice Michell a Ryan a příležitostný lovec Benn, který po dopravní nehodě také uvízne v lovné oblasti nekompromisního Leatherface. Převažující komediální složka druhého dílu zde ustupuje notně do pozadí a jen citelně dochucuje krvavý masaskr, který se pojetím a atmosférou přibližuje prvnímu dílu z roku 1974. Ve snímku se opět dočkáme klasického, kostmi vyzdobeného venkovského domku Hewittů, nervydrásajícího lovení nebohých obětí v lesních močálech a věčného dědy Hewitta. Snímek disponuje hutnou, místy vhodně odlehčenou atmosférou, parádní muzikou a přesvědčivím herectvím. Takže toto všechno, navíc bez hluchých míst, si může divák vychutnat do poslední kapky krve odkapávající z motorové pily s nápisem "Saw is a Family". A mimochodem, gore se ve snímku moc nedočkáme a vůbec to není na škodu. V porovnání s prvním dílem je trojka sice slabší, ale pět hvězd si určitě zaslouží. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa to ani len nesnažilo vyťažiť z toho čo predpokladám, že divák u tohto hororového subžánru najviac očakáva - solídne spracované gore. Neznášam, keď sa kamera v kľúčovom momente odvracia, a toho tu bolo neúrekom, aj keď netvrdím, že to tak bolo stále. Takže kvalitne odvedenej hororovej a maskérskej práce sa tu divák nedočká. Na druhú stranu ma ale potešila šialenosť niektorých situácií a slušne odohrané charaktery, najmä u tých záporných postavičiek. Bol som hlavne zvedavý na účinkovanie Vigga Mortensena, a veruže som nebol sklamaný. Aj vďaka nemu aspoň ten priemer. 60/100 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (21)

  • S prácou Jeffa Burra neboli producenti spokojní, a tak ho vyhodili. Kedže však neboli schopní nájsť za neho náhradu, museli ho angažovať opätovne. (beso74)
  • Dom z tohto filmu použil aj rocker Alice Cooper vo svojom klipe "House of Fire" (1989). (beso74)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama