Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odkrytí masového hrobu čítající 50 těl není příjemný zážitek pro policii ani pro Michelle a Ryana (Kate Hodge a William Butler), kteří Texasem projjíždí. Cestou kterou jim poradil "Kovboj" Tex (Viggo Mortensen) narazí na neznámého řidiče, s kterým mají malou potičku a musí vůz opravit, tam se poprvé zjevuje "Leatherface". Dopravní nehodou se jim komplikuje uprostřed lesů život, Michelle sice nachází útočiště, ale spadá do spárů kanibalské rodiny, kde Ryane umírá. Záchrana přichází v podobě "víkendového lovce" Benna (Ken Forre)... (Rodriguez)

(více)

Recenze (117)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Třetí díl série „Texaský masakr motorovou pilou“ považuji za o něco lepší než Hooperův druhý díl, který mě prostě nebavil. Tohle je klasický survival s černým humorem, což je něco co docela dobře funguje. Snímek nepřekvapí, ale herecké výkony jsou takové, aby vás neodradili. Je to ten film, který nenadchne, ale stejně tak ani nezhnusí jen dívání se. To průměrné hodnocení tady sedí nejlépe. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Zdejší hororová základna se mnou teď nemusí souhlasit a plně to respektuji. Podle mě jde však o jediný film, který snese přímé srovnání s kultovní prvotinou Toba Hoopera z roku 1974. A to prosím včetně všemožných remaků a prequelů, jenž sázejí především na krev a nespoutanou brutalitu. Jestli totiž film z roku 1990 něčím opravdu vyniká, tak je to solidní atmosféra těžící svou sílu z temných lesů a přilehlých močálů. Dalším plusem je pak svižné tempo podporované střízlivou stopáží (75 - minut) a světe div se, povedeným castingem. Hororová legenda Ken Foree potěší (znalci Romera vědí) a tehdy neokoukaný Viggo Mortensen v roli hajzla "Texe", mile překvapí. Jinak jde v zásadě o kopírku originálu, jen postavenou na klipovitém feelingu a estetice 80' let. Máme tu tedy dvojici hrdinů, porouchané auto, první střet s Leatherfacem, rodinku kanibalů, nějaké to mučení a finální zúčtování. Závěrem bych ještě zmínil velice povedené rekvizity. Především dům hrůzy, všudypřítomné kosti, novou obří motorovou pilu, nebo mašiny na výrobu husté mlhy 🙂. Logické lapsy a místy dementní chování postav je asi jediné, co filmu citelně škodí. Režisér Jeff Burr se s danou látkou popral se ctí. Jak by asi film vypadal, pokud by se jej zhostil původně zvažovaný Peter Jackson? ()

Reklama

Cabal 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování. A mohlo to být výrazně lepší nebýt zásahu producentů. Opak. předělaný scenář, vystříhaná spousta gore detailů, včetně přetočeného závěru jiným režisérem /vysvětlení WTF závěru/. Na internetu kolují 3 verze - rated x unrated x něco na způsob režisérského sestřihu, workprint v mizerného kvalitě. Tak pozor na to, kterou verzi vyberete. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Před mnoha, mnoha lety mé první setkání s texaským masakrem, o němž jsem si myslel, že TOHLE je TEN bájný a legendární Texaský Masakr Motorovou Pilou. Nebyl, ale přesto se mi tenhle líbí a rozhodně zůstává druhým nejlepším kouskem celé série. Je to krátké, svižné, akční, bez hluchých a nudných míst, má to atmosféru a rodinka je náležitě úchylná a skvěle zahraná. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od katastrofální černohumorné dvojky se tohle pokračování uchyluje k osvědčenému hororovému schématu, které je sice veškerými zvraty a víceméně i zpracováním výrazně béčkové, ale ten doznívající osmdesátkový feeling nenáročně zábavných a řádně krvavých slasherů je tu znát a člověk se prostě nenudí. Líbilo se mi zasazení do ponurých zamlžených lesů, místy opravdu šťavnaté násilí a pár dobrých režijních nápadů (hlavně mě zaujala v jedné chvíli falešná návaznost pohledu mezi pronásledovanými a Leatherfacem), naopak mě šíleně iritovalo nemožné chování všech postav, strašně stupidní dialogy a také úsměvná nezranitelnost aktérů, kterým v dalším vstupu na scénu nijak nebrání ani sebevětší rozmašírování palice. Zkrátka průměrná žánrovka, byť ta vydojenost námětu už je z toho hodně patrná. 50% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (21)

  • Jediný díl ze série Texas Chainsaw Massacre, který se nenatáčel v Texasu. (Chatterer)
  • S prácou Jeffa Burra neboli producenti spokojní, a tak ho vyhodili. Kedže však neboli schopní nájsť za neho náhradu, museli ho angažovať opätovne. (beso74)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama