Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odkrytí masového hrobu čítající 50 těl není příjemný zážitek pro policii ani pro Michelle a Ryana (Kate Hodge a William Butler), kteří Texasem projjíždí. Cestou kterou jim poradil "Kovboj" Tex (Viggo Mortensen) narazí na neznámého řidiče, s kterým mají malou potičku a musí vůz opravit, tam se poprvé zjevuje "Leatherface". Dopravní nehodou se jim komplikuje uprostřed lesů život, Michelle sice nachází útočiště, ale spadá do spárů kanibalské rodiny, kde Ryane umírá. Záchrana přichází v podobě "víkendového lovce" Benna (Ken Forre)... (Rodriguez)

(více)

Recenze (117)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Třetí a pro mě poslední film, který nedělá značce TCSM ostudu již nenatočil Hooper, což je zajisté dobře, ale postaral se o to mě nepříliš známy Jeff Burr. Tento muž ale jistě není horrorem nedotčený a právě tímto filmem vzdal holt originální klasice z roku 1974 a nutno dodat, udělal to velice dobře. Po parodické dvojce se tak znovu ocitáme tváří v tvář zlu, které nemá slitování - motorovou pilou vyzbrojený Leatherface a jeho kanibalská rodinka znovu připraveni šířit hrůzu ve státě Texas. Tentokrát žádné odlehčování, žádné vtípky a neschopnost řezníků naporcovat maso. This evil is so serious ! Jaká radost opět vidět rozzuřeného Leatherface s motorovkou běhat po lese. Také kanibalova rodina prošla drobnou obměnou a mě to přišlo docela milé :) Film je opravdu zdařilým pokračováním kultovní jedničky a nebýt totálně podělané čtyřky, mohla vzniknout hodně dobrá horrorová trilogie. THE SAW IS FAMILY ! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V lete roku 1973 boli Sally Hardestyová, jej invalidný brat Franklin a ich priatelia napadnutí bizarnou kanibalistickou rodinou. Sally bola jediná kto noc hrôzy prežil. Podarilo sa jej ujsť a zalarmovať políciu. Súdneho procesu sa dožil iba jeden člen vražednej rodiny. Vystupoval pod menom W.E.Sawyer. V roku 1981 skončil v plynovej komore. Porota došla k záveru, že Leatherface (Kožená tvár), o ktorom sa pôvodne myslelo, že je stále na slobode, je v skutočnosti Sawyerovo alter ego, ktoré sa v ňom prebúdzalo, keď si nasadil masku z ľudskej kože. Lenže to sa šeredne mýlili. Leatherface je so svojou motorovou pilou stále niekde tam v šírych texaských pláňach a čaká na svoje obete. ** ()

Reklama

Cabal 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování. A mohlo to být výrazně lepší nebýt zásahu producentů. Opak. předělaný scenář, vystříhaná spousta gore detailů, včetně přetočeného závěru jiným režisérem /vysvětlení WTF závěru/. Na internetu kolují 3 verze - rated x unrated x něco na způsob režisérského sestřihu, workprint v mizerného kvalitě. Tak pozor na to, kterou verzi vyberete. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dobrou správou je, že temná trojka je obstojný horor patriaci skôr k tomu lepšiemu z hororových sérií, čo v 80-tych rokoch v Hollywoode vzniklo. Poteší namakaný kasting v čele so skvelým Kenom Foreem z Romerovho Úsvitu mŕtvych. Scenár obsahuje množstvo hlúpych a zbytočných žánrových klišé (predovšetkým nesmrteľnosť záporných postáv zas a znova vstávajúcich z mŕtvych), ale celkovo tretí diel nechutnej texaskej série hodnotím prekvapivo kladne. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Třetí díl je volným pokračováním obou svých předchůdců a přestože má blíže k jedničce, najdeme v něm i několik humorných pasáží – potažmo pokusů o černý humor. Jak vidno, scénárista si však příliš hlavu nelámal nad tím, co nám přinesli jeho předchůdci a vydal se vlastní cestou. Zvláště pak v nových členech této zvrácené rodinky, o kterých v předchozích dílech nebylo ani zmínky. Kde se tam vzali? Jak to že jsme o nich dosud neměli ani tušení? Raději o tom nepřemýšlet. Přece jenom někteří z nich byli docela zábavní a pro tento film i nezbytní. Zvláště když pobíhající Leatherface na všechno sám stačit nemohl. Ale i tak chlapec zřejmě používal teleport, protože jak jinak si vysvětlit jeho rychlé přesuny v močálech…To už ale nechám na posouzení každého z vás. Nicméně jeho nová hračka s nápisem „Pila je rodina“ byla vážně skvostná. Sice zde už nebyla zas až tak moc cítit ona syrovost jedničky, ale pořád se tento díl mohl opřít o slušnou atmosféru a nechyběla ani potřebná dávka napětí. Především pak v prostřední části filmu. Navíc tentokrát nebude chybět ani tak toužebně očekávané gore a několik lehce zvrácených scén. Nebylo to sice žádné galapředstavení morbidností/bizarností, ale slabší kousky i tak mohou odcházet značně znechuceni.60% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (21)

  • Kane Hodder, který několikrát ztvárnil postavu Jasona Voorheese v hororové sérii Pátek třináctého, byl koordinátor kaskadérů pro tento film. (henrycruel)
  • V jednej scéne si je možné všimnúť Texa (Viggo Mortensen), ako sa pozerá do mapy, na ktorej je rok vydania 1973. Je to odkaz na udalosti z prvej časti, ktoré sa odohrali v lete roku 1973. (beso74)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama