Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebesích propukla válka. Hordy zrádcovských andělů, vedených nemilosrdným Gabrielem, se vydají na zem zničit lidské pokolení. Thomas Dagget koketoval před časem s kněžským rouchem, ale posléze se stal tvrdým losangelským policistou. Nyní vyšetřuje vraždu muže a při jeho identifikaci objeví několik nezvyklých věcí : potrhanou bibli zašitou v šatech, nekrolog o usmrceném plukovníkovi v arizonských novinách a exemplář knihy, adresovaný nebesům. Dagget se proto vydává do Arizony, kde se nachází i Gabrielův protivník Simon. Všichni se zajímají o mrtvého plukovníka, všichni chtějí ukořistit jeho duši. Přenese se válka z nebes na Zemi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

Klay 

všechny recenze uživatele

Lehce zmatená hororová pohádka plná skvělých scénáristických i režijních nápadů rozhodně nabízí neotřelý přístup k látce, dobrou atmosféru (nikoliv hororovou) a předevšim charismatického záporáka Christophera Walkena. Bez jeho Gabriela se sympaticky zvrhlým smyslem pro humor by byl tenhle film sotva poloviční, protože celkově vzato je děj dost chatrnej a místy nezáživnej. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího obsahu má jeden pocit, že uvidí akční bitvu apokalyptických rozměrů, jenže to by rozpočet musel vypadat trochu jinak. Kdysi jsem byl spokojenější, přesto hodnocení ponechám. První díl trilogie je nejvíce mysteriózní a nejméně akční. Po formální stránce solidní. Tedy z celé války vidíme jen střet několika andělů, z nichž hrají prim Gabriel a Jitřenka. Pokud jsem u druhého dílu psal, že andělé jsou ve skutečnosti bezpohlavní, pak tady z nich udělali rovnou hermafrodity. Vcelku zbytečné, jelikož počet andělů je neměnný. Jen jsem si říkal, zda by nebylo pro anděla snazší použít křídla, než hledat řidiče, ale takhle to bylo zábavnější. Přistihnul jsem se, že pokud nebyl Walken na scéně, netrpělivě jsem ho vyhlížel...v rámci žánru dobré. 3,5* ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Absolutní srdcovka, která mě neomrzela ani po 20letech a asi ani nikdy neomrzí. Pro člověka, kterého zajímá mytologie andělů, se není co divit. Pořád obdivuju, jak tvůrci udrželi kvalitu na dobré úrovni, i v dalších 2 dílech. Byť je celé sérii Boží Armády celkem 5 filmů. Ovšem jen zákl. trilogie je s Walkenem. A propó, od té doby neřeknu Walkenovi jinak, než archanděl Gabriel. Je druhý nejlepší. 1.místo okupuje Tilda Swinton. Od šikovného tvůrce nesmrtelného Highlandera, btw. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Biblický krimi-horor sice nedisponuje úplně stupidním scénářem, jenže jeho náboženská (roz)vážnost a podprůměrná režie od prvních minut uspávají (příšerné triky naopak pozornost přitáhnou, ale je jich jen pár). Lehce žánrově zamrazí aspoň ze zpodobnění krvelačných (padlých) andělů ve válce, respektive z jejich hereckého podání démonickým Christopherem Walkenem a (epizodně) pekelným Viggo Mortensenem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když Christopher Walken, obarvenej na černo, hraje padlýho... pardon podlýho archanděla Gabriela, kterej vypadá jako dekadentní básník, řídí se čichem jako zvíře, lidi nazývá mluvícími opicemi a nesnáší je, tak to přece nemůže bejt špatnej film. A taky že není, člověk si při něm může leccos ujasnit. Mysleli jste si třeba naivně, že andělé jsou bytosti světla a lásky a vypadají jako ti prdelatí amorci v barokních kostelích? Pche, tak to jste asi špatně četli Tanach, pokud jste ho teda vůbec četli. Nebo snad neznáte tu pohádku o Hospodinovu andělu smrti, kterej v Egyptě nelítostně pozabíjel všechno prvorozený? A takoví andělé, pekelní i nebeští, se mezi sebou nelítostně mydlí už tisíce let, krom toho žárlivec Gabriel vede svojí vlastní válku, protože mu nestačí bejt 'silnej jako Bůh', ale rád by byl ještě i něco víc než jenom archanděl, a do toho se jim navíc pletou mluvící opice... teda jako lidi... A jelikož už nejsme ve starozákonní době nýbrž v hollywoodský současnosti, tak je klidně možný, že mluvící opice budou mít navrch... A nebo ne? Nechte se překvapit. Pekelně... totiž nebesky dobrej biják, mezi devadesátkovými béčky tak tochu exot. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama