Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Kowalski je bývalý automobilový závodník. Těsně před Velikonočními svátky je nucený na pár dní opustit svou manželku, která je ve vysokém stádiu rizikového těhotenství a odcestovat na druhý konec států. 2000 km od domova se dozví, že manželka je v těžkém zdravotním stavu v nemocnici a hrozí, že ztratí manželku i dítě. James se v zoufalství rozhodne přejet 2000 km ve vypůjčeném autě v rekordně krátkém čase. Hned na začátku ho však zastaví brutální policejní hlídka za překročení rychlosti. Jeho snaha vysvětlit jim vážnost situace mu nepomůže a policajti ho zatknou. Zoufalý James si uvědomí, že když ztratí dny ve vězení, je možné, že svou rodinu už nezastihne naživu. Rozhodne se pro šílený útěk před policií přes celé státy. Postupně se stává slavným a lidé mu drží palce, aby se dostal ke své ženě včas... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Mortensen je charismatický maník, na mém žebříčku oblíbených herců pomalu stoupá víš a víš, ale ani on nedokázal nic udělat s tupým scénářem, kvantem debilních hlášek a replik a naprostou zbytečností nudných flashbacků. Lacinost televizního zpracování nám tu kouká z každého záběru, snaha o filozofický podtext a morální patos je odpudivá, a jedinou oázu na poušti filmového balastu tak tvoří pár (doslova) pěkných záběrů legendárního auta Dodge Challenger z roku 1970 (opravdu krásný stroj) a dvou pěkných bouraček ("kotrmelec" pronásledovatelů a "konečná" hlavního hrdiny)... Mimo to už jen taková "perverzní" vsuvka - dvěma vedlejšími postavami (moderátor "live free or die" J. Priestley a věřící Kowalského žena Ch. Elise) je zastoupen seriál B.H.90210 :-) 30% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Figuruju na seznamu deseti nejhledanějších osob, který jenom jedou domů." Vysvětlujte automobilovému závodníkovi, aby spěchal pomalu alespoň před radary. Kowalski prostě svištěl krajinou příliš rychle a tak se zásluhou bujné fantazie státních byrokratů stal teroristou, kterého je třeba v zájmu všeobecného blaha zlikvidovat. Pro byrokracii a zákony já mám ohromné pochopení, takže jsem si tuto jízdu docela užil a s vykradením Vanishing Pointu ať si poradí kompetentní orgány činné v trestní řízení. Já s tím problém nemám. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak by zapěl Roy Orbison: „I drove all night to get to you..“ Nechápu, proč si Hraničář místo Dodge Challenger nepůjčil koně od Bílého Gandalfa.. Remake tupý jak žiletka frontmana ZZ Top a já jen lituji, že nespatřil světlo světa i ten český z konce osmdesátých let v režii Soukupa. Lukáš Vaculík v něm spěchal v bílém embéčku z Aše do Karviné za svou těhotnou přítelkyní, ale poslední den natáčení někdo ukradl na place z nachystaného zátarasu oba dva buldozery a film se nedokončil.. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností jsem viděl oba filmy - "obě kopie". A i když remakeům neholduji, musím upřímně říct, že předělávka s Viggem se mi líbila o dost více. Originál je, pro mě, dost nudný - hlavní postava prostě jede, jede a jede někam do prdele, nevim proč, nevim kam, nevim o něm nic, kromě toho, že je bývalý voják a závodník. Na konci to napálí do buldozeru - sorry spoiler! - Nejspíš to blbost dějem i námětem je, ale mě jako větší blbost přijde, že remake má jen 50%, to mi příde nefér. V remaku mám vše jasné, postavy - a to všechny - jsou mnohem více sympatické (např. v originále mi byl hlasatel šíleně protivný, jak se pořád debilně kroutil a třás, no prostě diskant magorskej uřvanej, ženská na motorce nebyla hezká, ten lovec hadů vypadal jak úchyl, a hlavní hrdina nepůsobil o moc lépe). V originále mě vyloženě štvala ta tupá hippies atmosféra - nikdo nic neřeší, proč mít nějaký pádný důvod, dyť jede jen jede, je svobodný a oni ho v tom omezují. Předělávka mi naopak přišla chytřejší, paradoxně, připomněla mi "Ramba I " - vše začíná unáhleným, naštvaným poldou, trpícím předsudky. Pak je to taky akční a např. honička ve skladišti je i nápaditá. Navíc Viggo je sympaťák každým coulem (ehm, kotletou). U mě u tohoto počinu není co dlouze řešit. Remake u mě vyhrál. ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak špatné, ale ve srovnání s klasickou verzí ze 70. let je to vždy buď stejné, nebo horší. Tam, kde klasika nechává diváka přemýšlet, nám Mortensen rovnou nabídne odpověď. Jasně dané dějové schéma díky tomu postrádá logiku i překvapivost. Pasáž mezi indiány mi připomněla Stevena Seagala v ALJAŠCE V PLAMENECH; ano, dostaneme i dávku indiánského moudra. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Vůz, který Kowalski (Viggo Mortensen) převáží, je Dodge Challenger R/T (Road / Track) ročník 1970 s motorem V8 Magnum 440 cui. (Martin_Happy)

Reklama

Reklama