Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se při jedné ze Spencerových misí přeruší za podivných okolností na dvě minuty kontakt se základnou, ani jeden z nich netuší, že těch 120 sekund strachu zcela změní jejich pohled na svět, jejich budoucnost a i samotné životy. Johnny Depp a Charlize Theron vystupují jako odvážný kosmonaut NASA Spencer Armacost a jeho nádherná žena Jillian, která je učitelkou – zdánlivě perfektní pár. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudene si nič nahovárať, keď sa niekomu Astronautova žena páčila, tak určite nie kvôli predvídateľnému béčkovému scenáru. Tie dôvody sú dva, a to solídna temná a plíživá atmosféra, ten druhý je samozrejme Charlize, ktorá sa do svojej postavy položila omnoho viac, ako by sa v takto ladenom filme patrilo. Ale aspoň vďaka tomu sa film dostal na solídny priemer. Hranica medzi nudou a pomalou plíživosťou je veľmi tenká. VIDENÉ ZNOVA 12/22: V podstate sa nič nezmenilo, len musím skonštatovať, že filmu ublížila snaha o nejaké to trikové finále, ak by sme ostali pri náznakoch, bolo by to omnoho lepšie. Záver poteší, ale opäť platí, že nie je režijne dobre zvládnutý. Určite je fajn, že tvorcovia chápu vzdialenosti medzi hviezdnymi sústavami a namiesto UFO využívajú rádiové signály. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Vcelku se divím zdejšímu nízkému hodnocení. Pro mne byla Astronautova žena velmi zajímavým a chytlavým snímkem od začátku až do konce. Hlavně nebylo slabých míst, snímek je komplexní a velmi se mi líbila třeba i muzika. Herecké výkony netřeba komentovat, ty jsou maximální. Příběh sám o sobě mohou někteří hodnotit jako neoriginální, já mu však tento přívlastek nedávám. Přistoupil jsem k filmu bez předsudků a nechal se jim pohltit a během sledování mne z napínavého prožitku rozhodně nic nevytrhávalo, nic co by bilo do očí. Dle mého názoru čtyři hvězdy zasloužené! ()

Reklama

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Tak po druhém zkouknutí měním hodnocení (zvedl jsem z ***). Ač normálně nemám podobný druh konců moc rád, zde se mi vše zamlouvá. Navíc to, co zde předvádí nejen Johnny Depp, ale hlavně Charlize Theronová, to je úžasné. Ch. Theron mi připomíná herecký výkon Hale Berry v Gothice. Scénář: *****; Režie: ****; Herci: *****; Hudba: **** ()

Bounded 

všechny recenze uživatele

Řemeslně poměrně dobře zpracovaný film, kterému by ale rozhodně slušel trošku větší rozpočet, Ať už na efekty či pulírování replik. A i když byl Depp tentokrát netradičně za ledového úchyla (a šlo mu to), dovedl bych si v jeho roli představit někoho mužnějšího charismatu. Při úvodní scéně jsem měl už před lety pocit, že by si hůře vidící divák mohl splést pohlaví obou postav v posteli. Zde často vyčítaný konec mi naproti ostatním přišel jako správné zakončení příběhu, protože se vymyká šabloně "Nakonec dáme všechno do kupy" ( v tomto případě holku šoupneme do blázince nebo z ní uděláme hrdinu) a respektoval celkovou tíživost filmu. Rychlejší nůžky bych si ale také dovedl představit a tak je to ve výsledku za průměr. ()

InfernaL 

všechny recenze uživatele

Něco tomu chybí. Film si v první polovině buduje slušnou atmosféru, v divákovi vyvolává pocit napětí, člověk čeká na to, co přijde...a ono nepřijde nic. Vůbec nic. Jakoby ani sám scénárista nevěděl co si se slušně rozjetým příběhem počít - a tak jej zabil tím nejklišovitějším možným způsobem. Velká škoda. Kdyby napětí gradovalo a vyústilo v nějaký kulervoucí konec. je to špičkové sci-fi. Takto se budete při závěrečných titulcích cítit jaksi okradení. Naprosto právem. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Snímek soutěžil na Mezinárodním filmovém festivalu v Katalánsku v kategorii nejlepší film. (Terva)
  • Herečka Clea DuVall (Nan) počas natáčania zakrývala svoje hnedé oči modrými kontaktnými šošovkami. (Msscastillo)

Reklama

Reklama