Reklama

Reklama

Strýc

(festivalový název)
  • Austrálie Uncle
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Drama
Austrálie, 1996, 4 min

Režie:

Adam Elliot

Hrají:

William McInnes

Obsahy(1)

Strýc je prvním dílem autorovy trilogie o podivných příbuzných. Je tokrátká hořká komedie o stárnoucím muži, který si neumí užívat maličkostí v životě. Autor se zaměřuje na různé detaily strýcova života, jejichž prostřednictvím se mu daří i přes nadsázku a ironii autenticky vykreslit jeho osobnost a charakter. (Anifilm)

Recenze (11)

swamp 

všechny recenze uživatele

První díl trilogie Adama Benjamina Elliota. Hořký příběh o strýčkovi, který si už neumí užívat maličkostí v životě.. potěší alespoň ten lehce nasládlý smířlivý konec. "We can understand life backwards, but we have to live it forwards." ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

"Life can be only understood backwards but we have to live it forwards".. Jen málo tvůrců dokáže vytvořit tak hořké životní příběhy jako Adam Elliot, který to navíc zvládá s plastelínou.. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* černobílý krátký film, který je součástí animované trilogie Strýc - Bratranec - Bratr. Jde o nostalgické vzpomínání vždy na jednoho z členů rodiny. Jedná se o počátky tvorby Adama Elliota a jeho postavičky ještě vypadají skrovně. Později z těchto dílů přebíral různé kousky do slavného Harvieho Krumpeta. Strejdu jsem zkouknul tady a kdo nezvládá angličtinu může si vypomoct titulky z těchto stránek. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Přítomnost trpkého humoru a sarkasmu je nepopiratelná, ale to není důvod, abych Elliotův kraťas vynášel do výšin. Strýc mě prostě a jednoduše příliš nenadchnul. I perfekcionistický Elliot musel někdy začínat. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Film působí komplexně, ve většině záběrů končí pozadí v černé barvě a do toho všeho se míchá podivný příběh pana vypravěče. Ve zkratce: R.I.P. Reg ()

Reklama

Reklama