Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

heyda 

všechny recenze uživatele

65%...je to akční film s milionkrát viděným námětem, ale jako taková jednohubka funguje velmi dobře a dobře se u takových podobných filmů relaxuje. Nevidím důvod, proč tento film zatracovat nebo naopak, proč ho vynášet do nebes, každopádně za solidní napětí i za herecké obsazení si mírně nadprůměrné hodnocení zaslouží. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Cože, 60 procent? To se tu nikdo tetelí blahem, když vojenská jednotka hodinu a půl křížem krážem prolézá letadlem, šmíruje nicnetušící teroristy, napichuje elektroniku, zneškodňuje matku všech bomb a pečlivě plánuje útok? Dvorní scénáristé Joela Silvera, bratři Thomasové (Predátor I, II) vyslali pět let před 11. zářím na Spojené státy Boeing proměněný blízkovýchodními teroristy ve zbraň hromadného ničení a jelikož dvěma zničenými mrakodrapy v blockbusteru na nikoho dojem neuděláte a protože v té době na plátnech frčely chemické zbraně (Skála), hraje se o celé východní pobřeží ohrožené ukradeným smrtícím toxinem. Russell a Leguizamo jsou sympaťáci a Suchet obdařil svého záporáka velkou dávkou charizmatu a zlověstnosti. Plus vychytávky typu Remora či - POZOR SPOJLER - Seagalova smrt (i když škoda, mohlo z toho být pěkné Přepadení 3)... To člověk odpustí i rutinní režii a úsměvné nahuštění "záchran na poslední chvíli". Pro mě spolu s Con Air a NON-STOP nejlepší film o únosu letadla. Obzvlášť doceníte v dvojprogramu s Přepadením ve vzduchu. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Boj protiteroristické jednotky uvnitř 747 za záchranu Washingtonu. Kurt Russell v jedné z mých oblíbených rolí a Steven Seagal, který si zde zahrál menší roli, aby nakonec skončil někde v oblacích. A to se jen tak nevidí, a možná proto se na tento snímek dívá uplně z jiného pohledu, než kdyby zase zachránil celou Ameriku sám Steven. A v tomto případě to funguje velmi dobře. Jinak velmi hektický závěr, kdy se Kurt snaží přistát s obřím Boeingem a kde mu všechno pípá, to je paráda. Potěší také Halle Berry. Takže dávám 75%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi dobre spracovaný a napínavý film, s trošku prehnaným scenárom, taká nadpriemerná, dobre sledovateľná akčná prehliadka, perfektné role pre Kurta Russella i Stevena Seagala, obstojná réžia a super za vlasy pritiahnutý koniec. Inak tento film som videl snáď 5x a pokojne si ho pustím zas, veľmi príjemná oddychovka. Americký film Boeing 747 v ohrození nezostáva nič dlžný povesti renomovaného producenta akčných thrillerov Joela Silvera. Nakrútil napínavý príbeh o únose civilného lietadla fanatickými arabskými teroristami a v ohrození Spojených štátov smrtiacim plynom. Snímka neskrývane vychádza z úspešných filmov s podobnou tematikou. Viac ako ponúkajúce sa výpravné efekty, tvorcovia zdôrazňujú podrobný popis jednotlivých akcií a klasicky budovaného napätia; to vyplýva najviac z osvedčenej filmárske formule, podľa ktorej sa v životu nebezpečných situáciách ocitá nepripravený hrdina. Inak spomeniem, že ma šokoval skorý odchod Seagala, pretože som čakal, že aj on všetkých zachráni. Veľmi zaujímavá a netradičná snímka. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Seagalovský manévr se nakonec ukázal jako velké plus, neboť hrdinství v podání civilního Kurta Russela je o sto procent improvizovanější a tím pádem i zajímavější a napínavější. Seagal tu skutečně moc nenahraje a na staré dobré časy zavzpomínáme jen v úvodní sekvenci, kde stylově vyřídí tři borce nožem, počemž následuje domovní čistka. Akce je překvapivě velice realisticky nasnímaná (žádné dlouhé přestřelky, ale rychle stříhané sekvence) a děj je nabitý již od první minuty. Členové komanda jsou sympatičtí a děj se ubírá relativně logickou cestou. Žádné přehnané hrdinství či patos. David Suchet je fantastický záporák a Halle Berry sympatická palubní průvodčí. Zamrzí snad jen otravně vyšponovaný závěr s databankou. Příjemný přírůstek mezi akční thrillery. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Leguizamo ve své autobiografii také tvrdí, že ho Steven Seagal během natáčení fyzicky napadl, aby tím vystrašil ostatní. (akisha)
  • Neskoršie verzie filmov boli upravené aby spĺňali politickú korektnosť. Samovražedný atentátnik už nedrží počas odpálenia v ruke korán, Nagi Hassan (David Suchet) vo svojich scénach taktiež nedrží v ruke korán, jeho scéna ako sa modlí na kolenách je taktiež preč. Slová "Allah" a "Infidel" (neverník) boli zmenené na "God" (Boh) a "Enemy" (nepriateľ) a tiež pôvod teroristov je nešpecifikovaný, zatiaľ čo v pôvodnej verzii pochádzajú z Alžírska. Paradoxom je, že vlajka na osobnom lietadle teroristu, ktorá patrí buď Iraku alebo Sýrii, zostala zachovaná. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama