Reklama

Reklama

IT specialista má nelehký úkol: zabránit katastrofě způsobenou přechodem na rok 2000 v kriticky důležitých počítačových systémech.

Je konec devadesátých let a blíží se příchod nového tisíciletí. Nick Cromwell (Ken Olin) je specialista na komplikovaná selhání systémů a nezávislý konzultant pracující na vládní zakázce s názvem Z2 („zero, zero“). Jeho úkolem je zajistit, aby se země připravila na počítačový problém Y2K. Do nového milénia chybí už jen několik málo minut a znepokojenému Nickovi se podaří přesvědčit svého šéfa Martina Lowella (Joe Morton), aby před půlnocí nedovolil start žádnému letadlu. S příchodem milénia do Severní Ameriky pak většina východního pobřeží utrpí gigantický výpadek energie. Jaderná elektrárna v Seattlu je ohrožena a Nick musí vyřešit problém v jejím systému, než dojde ke katastrofě. Podaří se chybu zastavit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu jsem se dozvědel za hodinu a půl víc, než za celý semestr přednášky s názvem Jaderné reaktory. :) ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Tento film mel skutecny vyznam opravdu jen v roce 1999, kdy tady byla realna hrozba pocitacoveho konfliktu Y2K, ktery sam o sobe nakonec dopadl dobre, ale ne z duvodu, ze by Y2K byla nafouknuta bublina, ale proto, ze se na to svet pripravoval 5 let predem a nakonec se to zvladlo (ani Windows95 a NT4 uz timto neduhem netrpel - to se tykalo opravdu starsich neinovovanych systemu, kterych jeste v roce 1998 nebylo malo!) a tech nekolik systemu, ktere po pulnoci 2000 selhaly bylo minimum. Film jako takovy se mi hodne libil, ac to nebyla nijaka extra trida, ale ten problem me tehdy zajimal a proto taky to hodnoceni 4*! ()

Reklama

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Na přechod do nového milénia, který měl být nevydýchatelný pro spoustu počítačoidních strojů, si vzpomínám moc dobře. Z filmu Y2K si ale vybavuji jen scénu, v níž nějaká mužská postava uhýbá před ocasem letadla... což by bylo v pořádku, pokud by nešlo o velký dopravní letoun, jehož záď je X metrů nad zemí. Zajímavé? Samozřejmě že ne, ovšem pokud se pletu a dotyčný moment se nachází v jiném filmu, pak je to pro tohle dílo ještě horší, jelikož si z něj tím pádem nepamatuju vůbec nic. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Vážně ztráta času. Béčkový thriller o tom, co se stane, když se jaderná elektrárna dobře nepřipraví na tzv. Y2K. Film, který na sebe mohl vydělávat snad jen v roce 1999, kdy se lidé báli, že stráví silvestra o svíčkách. Pokud si dobře vzpomínám, tak se tehdy říkalo, že počítače jsou naprogramovány na 20. století, tedy že utáhnou jen změnu data např. z 1997 na 1998 (datum s devatenáctkou na začátku), ale z 1999 na 2000 už ne. Že nastane výpadek počítačových systémů, který by mohl mít těžké následky. Říkalo se tomu Y2K. Ale než tenhle film, to se radši koukněte na klip Waiting for tonight od Jennifer Lopez ;) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama