Reklama

Reklama

Samurai větroplach

(festivalový název)
  • Japonsko Kaze no buši (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Romantický dobrodružný snímek o strastiplné pouti osudem zkoušené princezny do její tajemné pravlasti v horách – pouti která se zdá být zcela v rukách všehoschopných nindžů. Autorem románové předlohy je vynikající spisovatel Shiba Ryōtarō (1923-96), působivé barvotiskové aranžmá je dílem výjimečného avantgardního režiséra Katō Taie. (Eiga-sai)

(více)

Recenze (3)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate platí to isté, čo som kedysi písal u Kusovavovej Telesnej stráži, alebo sčasti aj pri predchádzajúcom, i keď značne odlišnom Katovom filme. Čiže bordel v postavách, ktorých tváre a mená mi polovicu stopáže značne splývali. Ešte šťastie, že hlavná postava mala taký extravagantný účes. Dejom je to taká samurajská až westernová klasika, kde každému o niečo ide, každý chce každého oblafnúť a dôležitú úlohu tu zohrá aj osudová žena a nejaké zlato. Spočiatku vážny film pochytí postupom času komediálne prvky a okrem toho zistíte, že Ohkiho postava je dobre napísaná aj zahraná. Takže hodnotenie bohužiaľ vyplýva z mojej neschopnosti rozoznávať ázijské tváre a v miernej chaotičnosti príbehu, na aké sú na ďalekom východe zvyknutí. 70%. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Povedená chambara nepříliš těžké váhové kategorie, s Hashizem Okawou v hlavní roli (btw Tai Kato, režisér, jenž ji má "na svědomí", patřil k největším kritikům Fall Guye (Kinji Fukasaku), o kterém jsem psal minule). Dějově klasika, zpracováním lehký nadprůměr, celková atmosféra velmi slušná, cení se také zdařilý konec. Mmch občas vídám v popisech cosi jako ninja/fantasy, což je naprostý nesmysl - fantasy je to zhruba jako "Tři mušketýři", ani s těmi ninjy to není úplně žhavé... ()

Reklama

Reklama