Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V době kdy vlastnit rádio bylo přísně zakázáno našel jeden muž cestu, jak přinést lidem dobré zprávy. Producent filmu Mrs. Doubtfire - Táta v sukni a držitel Oscara Robin Williams Vám přinášejí příběh o obyčejném muži, který dal lidem neobyčejný dar - naději. V době války, v době beznaděje dal lidem důvod se smát. Jestliže se Vám líbil film Život je krásný nenechte si ujít Jakuba lháře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

venison 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetla, o čem film pojednává, obávala jsem se, že někdo zneužil Benigniho "Život je krásný", naštěstí jsem se setkala s odlehčeným dramatem jiného typu.. Také o nekončící naději, síle víry a velkém sebeobětování.. Robin Williams po dlouhé době nehýří humorem, ale zahrál si srábka se srdcem na pravém místě.. Příjemně mě potěšila skutečnost, že Robin nebyl jediným tahounem příběhu a jediným "hrajícím" ve filmu, ale že jsem měla tu možnost na jednom místě potkat skvělé herce jako jsou např. Bob Balaban, Michael Jeter nebo Liev Schreiber.. Nemůžu si pomoci, ale mě se to dotklo asi přesně tam, kde mělo.. Další film z koncentračního tábora, který stálo za to natočit.. ()

Brouk

všechny recenze uživatele

Ač nepopírám, že R.Williams, L.Schreiber a M.Kassvitz se svých rolí zhostili velmi, opravdu velmi dobře... pro mě je Jakub Lhář je jeden - Tím je Vlastiml Brodský... nemůžu tomuto filmu nic vytknout, ba naopak... ale.. ale... jen to ale... ale je to jen velmi dobrý REMAKE čehosi, co zvedlo cca 25 let zpět laťku někam do výšin... Bravo pane Brodský.... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je remakom východonemeckého filmu Jakub luhár z roku 1974, ktorý bol nominovaný na Oscara v kategórii najlepší neanglicky hovorený film. Poľsko, 2. svetová vojna. Jeden z obyvateľov židovského getta Jakob (Robin Williams) sa náhodou dozvie o vojenskom úspechu spojencov. V skutku kvalitné dielko s Robinom Williamsom v hlavnej úlohe. A to v dosť netradičnej. Snímka sa síce nachádza aj v kategórií komédia, avšak žiadneho vtipu sa tu nedočkáte. Zabudnite na večne veselého a vtipného Robina. A práve tu sa láme chlieb, pretože pokiaľ nehrá Williams blázna, tak to nieje ono a preto bol aj Robin nominovaná na zlatú malinu. Inak je židovské getto vyobrazené v skutku zaujímavo a priamo vás očarí a vtiahne do deja. Rozhodne kvalitný snímok z obdobia 2.svetovej. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal knihu Jurka Beckera, která se stala tomuto filmu předlohou. Moc se mi do dívání nechtělo, ale nakonec jsem se, kvůli škole, odhodlala. Na filmu je vidět, že se jedná o částečně hollywoodskou produkci, něco mi říká, že český film s Vlastimilem Brodským by se mi asi líbil více, možná se v budoucnu pro porovnání podívám. Tento snímek má snažící se herce v čele s Robinem Williamsem, pro kterého to je nezvyklá role. Ale že by mě film extra bavil, to ne. Navíc pro mě nemá moc velkou hloubku a poselství, ač se o to tvůrci asi snažili. Není to špatné, ale ani výborné a už vůbec ne dokonalé. Tematika holocaustu je zkrátka traktována tak často, že dnes už máloco překvapí a ohromí. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Téměř 25 let po verzi Franka Beyera s Vlastimilem Brodským, se textu Jureka Beckera chopil Peter Kassovitz a v hlavní roli se představil Robin Williams. Jeho Jakub lhář je nešťastnou figurkou kdesi v polském ghettu v roce 1944, která shodou náhod získá možnost stát se na pár cenných chvil tím nejdůležitějším člověkem. Skrze nejprve nevinnou dezinformaci o novinkách na frontě, se z Jakuba stává vůdce celého ghetta, středobod všech nadějí všech jednotlivců, kteří společně s ním umírají za živa. Robin Williams se filmu ujal také jako producent a dopřál tak divákům kontrastní látku k masovějšímu filmu s obdobným poselstvím Život je krásný Roberta Benigniho (1997), který kraloval krátce před tím. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Sovětské tanky, které v závěru filmu osvobozují vlak, jsou T-72, které se začaly vyrábět až v roce 1971. (Steewe)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné knihy Jureka Beckera z roku 1969. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v maďarské Budapešti. (Terva)

Reklama

Reklama