Reklama

Reklama

Nemuri Kjóširó: Sappóčó

  • Japonsko 眠狂四郎 殺法帖 (více)

Recenze (5)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte, že budete moci posoudit, zda jsou hlavní postavy "dobré" nebo "zlé". U vedlejších je to jedno, jedná se jen o potravu pro meče. Poměrně pomalý rozjezd série, má u mě zásadní plusy - výraznou roli hraje můj herec č. 1, Wakayama Tomisaburó. A děj se zčásti odehrává v Kanazawě, mém oblíbeném městě... Jo, abych nezapomněl, Ičikawovi role sedne jak ulitá. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V šesťdesiatych rokoch sa v japonskej kinematografie roztrhlo vrece s filmami, ktoré zobrazovali historické udalosti. Niektoré snímky sa dali hrdo označiť za historické a mali vysoké ambície, iné využili historické obdobie a vzniklo mnoho komerčne úspešných filmov či sérií (Zatoichi...). Príbehy osamelého samuraja s potemnelou minulosťou Nemuri Kyoshiro-a patria ku komerčným snímkom a majú predovšetkým za úlohu pobaviť diváka. Prvý film sa rozbieha svižne, zápletka je však trochu fádna, ale minutáž všetko zachraňuje. Tu je nasledujúca časť. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Obstojný začátek legendární série. V tomto, stejně jako následujícím, dílu je ještě filmový Kyoshiro psychologicky profilován trochu jinak, než v dalších pokračováních (je o něco angažovanější a ještě ne tolik břitký). Raizo Ichikawa je tradičně dobrý - role Nemuriho mu dokonce sedne až extrémně, některé cynické poznámky jsou v jeho podání neodolatelné. Zábavný je samozřejmě i Tomisaburo Wakayama v roli mnicha Chen Suna. Výborně "ušitá" je hudba - přesně na míru dané atmosféře. Btw zaznamenal jsem kritiku, že se o postavě a jejím původu nic nedozvíme - tato výtka je rozhodně mimo, následuje 13 pokračování a dozvíme se víc než dost... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Na rozjezd série rozhodně fajn jednohubka. Mohlo tam být trochu více té akce, trochu méně humoru a některé scény na mě působily příliš divadelně, ale jinak dobré. Určitě se rád podívám na další díly. ()

Reklama

Reklama