Reklama

Reklama

Yôen dokufu-den hannya no ohyaku

  • Velká Británie Ohyaku: The Female Demon (více)
všechny plakáty
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý kúsok o mstiacej sa žene. Čo mi imponovalo bolo to, že nešlo o bojovníčku (s nimi to nikdy nefunguje), ale o obyčajnú ženu bez nejakých bojových skúseností. Príbeh je dobre vystavaný, má tempo a uveriteľné šermiarske súboje. Škoda, že sa do nich "neoprel" aj hviezdny Wakajama. Pochváliť musím aj kameru, ktorá si priam pýtala viac scén v exteriéri. A na svoje si prídu aj milovníci mučenia či lesbických scén. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o ženě mstící ztracenou lásku překvapuje nečekaně drsnými až brutálními scénkami a přitom dbá na uvěřitelnost charakterů, zejména pak u hlavní ženské postavy, což se v mnoha podobných filmech nevyskytuje. Female Demon Ohayaku předznamenává boom pinky violence/roman porno filmů, které živil japonská studia v 70. a 80. letech 20. století. Přestože tento kousek obsahuje prakticky vše, co je pro pinky žánr typické (tedy silnou ženskou hrdinku, pomstu, násilí a sex včetně otevřeně lesbických scén) připomíná zároveň klasické samurajské filmy, kterými se nejen po formální stránce inspiruje. Hodně tomu pomáhá i černobílé provedení. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Drsný príbeh o pomste mladej ženy. Sprvu sa mi to zdalo dosť nesúrodé, príbeh však rýchlo dostal správny šmrnc. Bol som príjemne prekvapený zobrazením brutality a násilia, zrejme som doteraz nevidel tie "správne" filmy.:) O to viac ma to teší, že nebolo samoúčelné. Ale nebolo to len o násilí... film ponúkol aj typické ženské zbrane, ktoré hlavná hrdinka ( sympatická Junko Miyazono ) pri svojej ceste za pomstou plným priehrštím používala. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Syrový, dějově dobře zvládnutý (a místy poněkud brutální) snímek podle populární šablony o ženě - mstitelce. Junko Miyazono je jako Ohyaku přesvědčivá a roli si očividně užívá. Narozdíl od mnoha jiných snímků tohoto typu oplývá tento překvapivou dávkou realističnosti, Ohyaku nepředstavuje žádné neporazitelné monstrum, spíše je zcela oddána pomstě a chladně intrikuje, ženský charakter je výborně ztvárněn. V jedné z větších rolí se objeví jednoruký (zato však ještě dvoubradý:) Tomisaburo Wakayama, který prokáže, že kromě zdatného šermíře je i dobrým hercem. Velmi příjemné překvapení! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce až za hrob, věrnosti, co jde přes mrtvá těla, o zradě a pomstě a ... A... A je tam několik fajn šermířských soubojů, tajemná lesbická tatérka (a to je vždycky plus!), zopár dobrých hereckých výkonů a především velmi dobře vystavěný příběh, který prostě funguje na všech frontách a ani na minutu nepůsobí pitomě. Hodně překvapující je silná brutalita, která působí tak syrově a autenticky (přestože to není žádný gore fest), že mě regulérně mrazilo v zátylku a to je na šedesátá léta dost nečekané. Tady někde se vzala prvotní idea pro pozdější filmy jako Lady Snowblood, ze kterých pak Tarantino vysoustružil Kill Billa. Jenže tady je to především dramatický film a nikoliv sbírka odťatých končetin a stříkající krve. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama