Reklama

Reklama

Recenze (4)

Roudy 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem ještě nikdy neviděl film o vyšetřování daňových úniků, a o to víc mě překvapilo, jak vtipná, hravá a napínavá jízda to může být. Navíc má všechno takový pěkný retro šmrnc Japonska 80. let. Nobuko Mijamoto je vynikající v roli neodbytné úřednice, která je roztomilá, legrační, ale rozhodně kompetentní. Dynamika mezi ní a hlavním záporákem je velmi zabavná, jejich hra na kočku a myš je zajímavá, protože nikdy nevíte, kdo je zrovna kočka a kdo myš. I když oba stojí na opačných stranách barikády, vytváří mezi nimi vztah, který bych se nebál označit za jemné sexuální napětí. Celkově je tenhle souboj úředníků proti daňovým podvodníkům mnohem šťavnatější, svižnější a akčnější, než by se na první pohled mohlo zdát. Film také ukazuje tzv. ekonomickou Jakuzu, která se spíše zabývá podvody s daněmi než klasickými gangsterskými praktikami. Bohužel troufalé zobrazování Jakuzy ve svých filmech režiséra Itamiho nejspíš později stálo život. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak jsem si díky japonské produkci 80. let už podruhé během pár dnů potvrdil, že tyhle komedie bez pořádného souvislého příběhu, tvořené jen sledem různých situací a příhod vybraných postav, zkrátka nejsou pro mě. Něco jako příběh se zde sice vyvine a i to něco nám Itamo zpestří tím, že když z filmu jakoby na čas zmizí jedna z výrazných postav, o cosi později zjišťujeme, že je přesně tím člověkem, kterého celý tým aktuálně špehuje. Prostředí spojené s náhledem do fungování daňové inspekce patří k tomu relativně zajímavějšímu, občas film zpestří poutavě zahraná, výjimečně i vtipná scéna, ale sledovat tu spleť podivných příhod v délce přes 2 hodiny (!) mě většinou nebavilo a po skončení ani netuším, co jsem si z filmu měl odnést, protože jako komedii jsem si ho neužil. Ústřední postava vlezlé inspektorky mi byla totálně sympatická, většina ostatních postav taky a můj celkový dojem... prostě divný, aniž bych v té divnosti spatřil cokoliv pozitivního. Od režiséra kultovního Tanpopo jsem čekal více. [35%] ()

Reklama

stub 

všechny recenze uživatele

Snad jen Juzo Itami dokáže natočit zběsilou komedii o nepříjemně vlezlé, aktivní a snaživé daňové inspektorce tak, aby se na ni dalo dívat. Obě strany střetu jsou krajně nesympatické (de facto je zde ve střetu podvádění s fízlováním - co je kdy horší by bylo na samostatný elaborát;) a je s podivem, že divák film nejen nevypne, ale dokonce na něj fascinovaně zírá a dobře se baví. Film s divným tématem a divným sdělením, přinášející divákovi odměnu v podobě poněkud masochistické zábavy. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Další z Itamiho společenských komedií, tentokrát si bereš na paškál (ne)placení daní. Humoru je tentokrát méně, ale bohatě to vynahrazuje thrillerově pojaté vyšetřování a skvělý casting. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama