Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policista Scott Roper miluje rychlá auta, sázky na dostizích a fotografku Ronnie Tate, se kterou se však před časem rozešel. Kromě toho patří díky své výmluvnosti k nejlepším vyjednávačům sanfranciské policie. Když je zdánlivě zcela bezdůvodně zavražděn jeho přítel a kolega Sam, rozhodne se vypátrat vraha navzdory všem potížím i rozkazům svého šéfa. Dostane se na stopu cynického Michaela Kordy, který chystá velkou loupež v klenotnictví a nelítostně likviduje každého, kdo by mohl jeho plán překazit. Přes nařízení svého šéfa Scott nejen pokračuje v pátrání, ale zapojí do něj i svého nového parťáka, mladého ostřelovače Kevina, který se chce také stát vyjednávačem. Po brutálním přepadení se Kordovi podaří uprchnout i s lupem a jedním rukojmím. Scott s Kevinem ho ale dopadnou. Jejich radost netrvá dlouho. Zatímco se Scott marně pokouší přesvědčit Ronnie, že se polepší, Korda uprchne z vězení a unese ji. Hodlá dívku vyměnit za uloupené diamanty, uložené nyní na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Recenze (106)

choze 

všechny recenze uživatele

Rok po Skále hostilo San Francisko další nadupanou honičku s tramvají a kvůli ní jsem zašel do kina hned dvakrát, protože jsem se nemohl dočkat druhé Nebezpečné rychlosti, která připlula na plátna o čtyři měsíce později. Průměrný buddy akčňák od scénáristy Tango a Cashe a s dominujícím Eddiem, sympatickým Rapaportem a spolehlivým záporáckým xichtem Wincottem stál 55 mega, kteréžto peníze na něm s výjimkou zmíněné honičky nejsou moc vidět, takže Eddie si asi pěkně ukousnul. Ale líbilo se mi jak vyjednavač Murphy učil odstřelovače Rapaporta řešit krizové situace nenásilně. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Treba sa zastať Thomasa Cartera a spol., pretože názov je distribučný, v origináli sa jedná o METRO, takže tvorcovia lacno neznásilňujú Eddieho Murphyho, to robia až slovenský a český distribútor. Toľko k názvu. A film? Fádne, nudné a rutinné. Rozhodne snímke prospeje, že Eddie nehrá one man show (prekvapivo si dobre padol do noty s mladučkým snajperom Michaelom Rapaportom) a že snímka má pomerne vážnu atmosféru, takže to nie je klasické Eddieho blbnutie. Ale inak je scenár zosobnením stereotypného a predvídateľného klišé, akčných scén je málo, verbálny humor nestojí za veľa a dokonca ani inokedy démonický Michael Wincott nedokázal kvalitne uhrať titulného psychopata. Pár bodov k dobru určite za výpravu; zbožňujem San Francisco. Podobne "nijaký" dojem z tohto filmu mali i diváci, takže to bola slušná trhlina na dovtedy pomerne bezchybnej Murphyho kariére (pri rozpočte 55 miliónov ich snímka na celom svete zarobila ledva 74). ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Zde je vidět jakási snaha navázat na celkem povedenou sérii Poldů z Beverly Hills. Žel, žádná sláva to není. Co dříve bavilo už tady nějak nefunguje. Není to vyloženě špatný film, jen už je třeba vymyslet i něco nového. Originálního. Ne jen omýlat staré dobré taháky, které časem ztrácejí na lesku. Solidní akční komedie. Ale nic víc 55% ()

Narcis 

všechny recenze uživatele

Záporák Michael Wincott byl vynikající. Hlavně jak vylupuje klenotnictví - všude komanda a odstřelovači a on v klídku hovoří s Eddiem a ještě vtipkuje. Poté následuje kvalitní honička v ulicích San Franciska. Stačí vidět tyhle dvě věci. Eddie Murphy je ukecanej jako vždy a předvádí stále stejný herecký výkon. M.Wincott tedy herecky kraluje tomuto filmu (s přehledem). Můžeme zde pozorovat i zajímavý kontrast : na začátku filmu je zloděj evidentně naprosto nepřipraven na loupež, nervózní jak hrom a poté nastupuje Corda, který má vše důkladně rozmyšleno a vychytáno. No, bohužel i tak se nepovedlo. ()

core.2 

všechny recenze uživatele

Tohle by měl být starý dobrý Murphy? ...Chybí mi tu více vtipnosti o proti předešlým dílům Beverly Hills...Chvilkami sem se nudil :( Hlavní postavu by mohl hrát kdokoliv !! Michael Wincott coby hlavní padouch je také naprosto nezajímavý a nepřesvědčivý. Je to něco jiného, více vážnější a akčnější ;-) to jo. "Hodnotím za tři" Mnohem raději si pustím Policajta v Beverly Hills než Policajta ze San Francisca . ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Závěrečná scéna se natáčela na námořní základně Mare Island ve Vallejo v Kalifornii, rok poté, co byla základna uzavřena. (HappySmile)
  • V závěrečných titulcích hraje „Oh, Yeah, It Feels So Good“ od New Edition. (SONY_)

Reklama

Reklama