Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

Katullka 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto filmu je tak rozporuplné, že snad jsem první nechtěla ani hodnotit. Kristen Bella Stewart je pro mne hrozně zaškatulkovaná herečka a já ji od tud opravdu nemohu dostat. Proto mi to vrhalo dost špatný stín na celé ty její smutné grimasy. Ten film je docela dost nudný, pointa se tam skrývá a upřímně bych kvůli nějakému tempu půlku scén vyškrtla. I boj na konci mohl být lépe natočený. Nu, zklamaná a to velice. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jessica Sharzer, Annie Young Frisbie .. Všechny ty kecy o komunikaci a vyjadřování emocí... jsou lež. Nikoho doopravdy nezajímá, co chceš říct. ___ Perfektní holka. Jenže má v partě pořádný vroubek, za který její oblíbenost upadla k nule a s novým školním rokem nastává kolotoč krutého vyrovnávání se s nedávnou minulostí... Kristen Stewart je boží. Díky ní stojí veškerá niterní drásání na uvěřitelných základech. Ne, že by byl příběh špatně rozepsán, to právě naopak, ale je to hlavně ona, kdo dojem umocňuje. Tudíž perfektní podívaná nejen kvůli Kirsten. 90%. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ešte než Kirsten pokusal Pattinson a stalo sa z nej strnulé namejkapované drevo neschopné úsmevu, bola typologicky veľmi zaujímavou mladou herečkou, ktorej kariéru sledujem už od jej prvopočiatkov. Na jednu stranu to chápem, keď sa niekto rozhodne tolerovať posmech kritiky za cenu stať sa najlepšie platenou herečkou súčasnosti; na druhú stranu mi to hrozne vadí. A v Speak hrá dobre - dosť dobre, navyše v roku 2004 neexistoval nikto, kto by sa na tú úlohu hodil viac. Taká škoda, že je len ďalšou detskou hviezdou, ktorá v dospelosti prišla o väčšinu talentu... Inak výborný pocitový teen film. 85%, v rámci žánru možno aj slabých päť hviezdičiek. Ešte to zvážim. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NEZMĚNÍŠ NIC, KDYŽ NEPROMLUVÍŠ..... /// Práskač! PROČ? Melinda Sordino je osamělá duše, kterou spolužáci nesnáší. PROČ? ,,Ta holka má problém!“ (Jo? A kdo ne?) Jsou věci (situace) z nichž i středoškolák předčasně zestárne. A Kristen Stewart se pro tyhle role narodila. Melinda v jejím podání je ta nejdeprimovanější osoba jakou jsem poznal. Její dokonalost musí imponovat všem (i těm bez traumatu). Drama s ,,lidským“ příběhem a díky fungující režii film o ,,O NĚČEM“, co můžete zažít. STALO SE, NEDÁ SE TOMU VYHNOUT. Síla slov by se neměla přeceňovat, ale najděte lepší recept na léčbu svých depresí. NEMUSÍŠ O TOM MLUVIT, JESTLI NECHCEŠ. Kdyby jste si chtěli promluvit...... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často lezu do skříně, abych si mohl(a) zařvat. 2.) Zjistím, že Kristen Stewart nestojí za starou Bellu. 3.) Víte hovno, co jsou deprese..... /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Eržik 

všechny recenze uživatele

Toto v podstatě komorní drama na mě opravdu zapůsobilo, ten zcela věrohodný způsob tichého, ale o to naléhavějšího protestu, který mě držel jakoby v křeči a nutil mě konečně vydat ten zadušený výkřik za ni. To bolestné vědomí nepochopení a odsouzení, ten distanc a marná snaha opět zapadnout, dokonce i tím nejzoufalejším způsobem a to dobrovolným odcizením se, jakožto voláním o pomoc. Nejen že takhle je podána samotná situace od níž se příběh odvíjí, ale hlavně je to patrné z každého výrazu Kristen, o to je vše opravdovější, skutečně jí věřím a křičím za ni. Víc ani není nutno dodávat, následuje převrat, který nastane po vlastním přijetí a smíření se a díky němuž přichází nová odvaha vyslovit to a udělat to tak definitivním, čímž bariéra padne a dá se začít od znova. Dávám plné hodnocení, ale nemá cenu nepřiznat, že především díky opravdu brilantní Kristen Stewart. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Autorka předlohy Laurie Halse Anderson si ve filmu zahraje kuchařku, která na začátku filmu podává bramborovou kaši. (HellFire)
  • Natáčení ve škole muselo být nakrátko zastaveno kvůli vydatnému dešti, který ji zatopil. (HellFire)

Reklama

Reklama