Reklama

Reklama

VOD (1)

Paul Newman v hlavní roli slušného policajta, jenž hlídkuje ve čtvrti zdecimované drogami, násilím a gangy. Tahle část města je na mapách známá jako Bronx, ovšem její obyvatelé jí říkají Pevnost Apačů. Newman se snaží udržet podstatu své lidskosti a nakládat i s těmi největšími chudáky důstojně. Snaží se také přesvědčit své nadřízené, že slepá brutalita rozhodně není odpovědí, avšak marně. Když je svědkem, jak jeho kolega Danny Aiello chladnokrevně zavraždí podezřelého, je Newmanovi doporučeno, aby na celou záležitost zapomněl. On však odmítne a stane se tak pro své kolegy "persona non grata". Ed Asner si po boku Newmana zahrál kapitána, který už dávno vzdal jakékoli zacházení v rukavičkách a svou práci považuje za nutné zlo. A nechybí ani láska, Newmanovou vyvolenou je tentokrát Rachel Ticotin. (HBO GO)

(více)

Recenze (149)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Veľmi pohodová kriminálna dráma z 80. rokov. O autentickom vykreslení kriminálneho prostredia a policajnej práce by som až si netrúfal hovoriť, na to je to mierne naivné. Ale práve tá mierna naivita a odľahčenosť zvyšuje zábavnosť celého filmu. Má pútavý príbeh vo forme epizód zo života policajta, ktorý ťahá hlavne skvelý Paul Newman s nesmiernou charizmou, ale skvele mu sekunduje výborná Rachel Ticotin ako pôvabná sestrička a desivá Pam Grier ako šľapka so žiletkou. Veľmi ma bavili dialógy okorenené výborným humorom. Napriek istej odľahčenosti film prináša aj niekoľko veľmi silných a poriadne drsných scén. Zrejme tu čerpali inšpiráciu tvorcovia výborného filmu Patrola (End of Watch, 2012), tých spoločných prvkov je tam až podozrivo veľa. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Tohle není policejní stanice, je to pevnost v nepřátelském území." Poldové z Hill Street: The Movie. Policejní drama v realistickém, sociálněkritickém sedmdesátkovém stylu a s přímo hmatatelným pocitem bezvýchodnosti, kde je hranice mezi Dobrem a Zlem zatraceně rozostřená a spravedlnost je slepá a často jen dílem náhody. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Některými fanoušky hodně přeceňovaný a vlastně právem zapomenutý film, který si hraje na stylovku. Tohoto hodnocení je mi líto o to víc, že z každého záběru čpí poslední závany atmosféry 70tých let - auta, oblečení, hudba, ulice Velkého Jablka ... Chjo, krása. Pod tou tenkou slupkou se ale skrývá zoufale unavené drámo, které prakticky postrádá jakýkoliv kloudný scénář - ba, co víc, je to snad jeden z nejhorších scénářů, jaké jsem kdy viděl. Lidi se smějou filmu "The Room", tady je to ale úplně stejné - nulový vývoj, trapné, utahané dialogy plné slovní vaty, nesmyslné dějové zvraty. Dramatických prvků je spousta, k ničemu ale nevedou - všechny vyznívají do prázdna a nemají prakticky žádný vliv na samotný děj (vraždící prostitutka, pouliční nepokoje, dealeři, nakonec i samotný milostný vztah hlavních hrdinů). Rozpačitý film s rozpačitým koncem. Škoda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrý snímek s dobrými hereckými výkony a zajímavým pohledem do ulic. Paul Newman je klasicky dobrý, Pam Grier je krásně šílená, ale snímek je přece jen takový trochu moc pomalý, je to spíše dokument, který není dost dobře vygradovaný na to, aby dokázal strhnout. Škoda, protože to začínalo dost slibně. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Neskutečně realistické a syrové policejní drama o životě Newyorských pochůzkářů. Bez sebemenších příkras zobrazuje tvrdou realitu policejní práce a vy přímo cítíte tu atmosféru špinavých ulic, děvek, pasáků, kapsářů, vrahů a úchyláků, policejní svět plný silných kafí z automatu, stohů hlášení a popisů pachatelů, žaludečních vředů, rozvrácených manželství a obav, že za rohem číhá někdo, kdo vám vrazí kudlu do břicha. Paul Newman podal (jak už mnohokrát) perfektní výkon, férový polda Murphy mu sedl dokonale. Ovšem k zahození nebyli ani ostatní, zvláště Ken Wahl či Danny Aiello. Moderní policejní dramata ("Training Day") tomuto majstrštyku nesahají ani po paty. 100%. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy John Murphy (Paul Newman) slaňuje ze střechy domu, můžeme v odrazu okna vidět postavu s kamerou na rameni. (Lumberjack)

Reklama

Reklama