Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sochař Mark Easterbrook najde v temné uličce zavražděného kněze a stává se pro inspektora Lejeunea hlavním podezřelým.
Se svou přítelkyní se proto snaží zjistit, kdo byl skutečným vrahem otce Gormana, zdá se však, že zločin souvisí i s dalšími záhadnými úmrtími a vražděním na dálku pomocí černé magie... (oficiální text distributora)

Recenze (6)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Byť za zakladatele detektivky je považován Američan E.A.Poe, jsou to Britové, kdo dokáže natočit pochmurný příběh plný záhad a nevysvětlitelných tajemství nejlépe. Ať se příběh odehrává v jakékoliv době, díky architektuře a reáliím máte pocit, že se téměř vždy jedná o 18. či 19. století, a nezmění to ani využití nové techniky. Jinak je tento příběh situován do 60.let 20.století. Každý správný Angličan má doma ducha či strašidlo a na čarodějnictví s magií věří nejspíše všichni. Výborná kamera, skvělí herci, velmi dobrá hudba a zamotání diváka tak, aby nejprve někoho podezíral, pak přenesl svou pozornost jinam, vrátil se a nakonec zjistil, že nastražená past za ním sklapla. Nádech gotických černých románů je více než příjemný. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

"Plavý kůň" je velmi příjemné překvapení, v podobě perfektně fungující detektivky, jíž rozhodně nechybí napětí a nečekané zvraty. Komponenty, jinak pro Agathu Christie, respektive pro filmové adaptace jejich děl dosti typické, totiž onu pohodovost "staré dobré Anglie" či jinak dost obvyklý humor, jsou zde poměrně výrazně potlačeny, takže celý příběh vyznívá značně temně a syrově. Spolu se zručnou režií, výborným, velmi civilně vyznívajícím herectvím, dobře vybranou hudbou a citlivě zvolenými lokacemi, tvoří tahle temná atmosféra velmi sugestivní podívanou. Rozhodně se na tuhle detektivku chci ještě jednou podívat. Celkový dojem: 75% ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Plavý kůň jako detektivka funguje téměř celou spopáž skvěle, jen ke konci filmu se vloudil jeden zrádný záběr, který odhalil divákovi pointu dříve, než se k ní dopracuje detektiv-amatér. Dál už je to jen čekání až detektiv odhalí to, co divák ví. Ale i tak je to napínavý film s poměrně dobrými herci. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších knih Agathy Christie ve velice fajn televizní adaptaci (i když ta se slečnou Marplovou je kupodivu lepší). Atmosféra je neskutečná a dostatečně pochmurná, herci skvělí a napětí také nechybí. Skvělá věc, kterou neváhám doporučit. 80%. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Takova normalni britska detektivka podle A. Christie, ale v soudobem prostredi a stylu ala "Vrazdy v Midsomeru". Koukatelna, ale nijak nevycnivajici. Videl jsem "Plaveho kone" v novejsim zpracovani s Marplovou (2010) a co si matne pamatuji, bylo to trochu lepsi. Samotny namet je fajn, a mozna je to prave tim, ze uz jsem tuhle story kdysi videl, ale vraha jsem uhodl tak o ctvrt hodiny driv nez bylo rozuzleni, coz me mrzelo. Ono totiz kdyz si da clovek dve a dve dohromady, vylucovacim zpusobem mu to dojde. Postav tu az tolik neni, narozdil napr. od detektivek s Poirotem. V tomhle filmu mi ale ze vseho nejvic schazela prave nejaka vudci osobnost. Nejenze tu neni vylozene znamy herec, ale ani typicky stredobod (jako Marplova nebo Poirot). Ustredni amaterska detektivni dvojka je sice fajn, ale takova hodne obycejna. Kazdopadne snimek neurazi, misty je i napinavy. Ale taky ma misty diry ve scenari - kdyz budu hnidopich, osobne jsem moc nepochopil vrazdu Florence Tuckertonove (utopena). ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Solidní a napínavý děj koketující se 17.stoletím (stáří Plavého koně). jinak jen současnost a intriky. ()

Reklama

Reklama