Reklama

Reklama

The Prize

Trailer

Obsahy(1)

V Štokholme sa chystá udeľovanie Nobelových cien a medzi laureátmi je prekvapujúco aj mladý americký spisovateľ Andrew Craig (Paul Newman), ktorého knihy nemali veľký úspech a tak sa dal na písanie lacných detektívok. Craig je viac ako svojimi knihami známy svojimi aférami so ženami a problémom s alkoholom a tak mu je pridelená asistentka Inger Anderssonová (Elke Sommer), aby na neho dohliadla a všetko prebehlo bez škandálov. Spisovateľ sa v hoteli zoznámi s ďalším laureátom, fyzikom pôvodne z Východného Nemecka, ktorý emigroval do USA, Dr. Maxom Stratmanom (Edward G. Robinson). Na druhý deň si ale Stratman na Craiga nepamätá a tak začne mať Craig pochyby, či to je naozaj ten istý človek. Je ten správny čas, aby využil svoje detektívne schopnosti z písania a prišiel celej záhade na koreň. (Dale)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

danecek24

všechny recenze uživatele

21. Zlatý Glóbus za rok 1963 - cena (1) - *Objev roku (herečka) - Elke Sommer + nominace (1) - Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Diane Baker ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mezi laureáty Nobelovy ceny, různorodou cháskou ubytovanou v předvečer ceremoniálu ve stockholmském hotelu, přihodila vražda, mohla se na tomto půdorysu rozehrát klasická detektivka úplně jako z pera Agathy Christie. Pozorovacím talentem obdařený spisovatel, šarmantní Paul Newman, však zavětřil stopu "hitchcockovského" politického komplotu, po které se bez rozmyslu a rozvahy, se sklenkou Martini v jedné ruce a půvabným, "tajícím" švédským doprovodem zavěšeným za rámě druhé, vydal. Že se mu jej podařilo demaskovat bez újmy na zdraví, ovšem musí přičíst spíše výrazně komediálnímu ladění scénáře, než vlastním deduktivním schopnostem či logickému počínání. 3,5* ()

Reklama

Foma 

všechny recenze uživatele

Možná tak tři a půl, ale přesto se divim, že tenhle filmek neni známější vzhledem k obsazení a docela dobrej napínavosti a svižnosti. Celkem dost to připomíná Hitchcockovo Torn Curtain (taky s Newmanem) a v něčem vzdáleně North by Northwest. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Achjo, a to z toho mohl být takový pěkný paranoidní thriller. Humoru je tam opravdu až moc a zabíjí tak většinu potenciálně napínavých scén. Vím, že to byl asi záměr, ale přijde mi, že tvůrci stejně zůstali tak na půl cesty. Člověk se u toho moc nezasměje (až na Newmanovy opilecké avantýry ze začátku), ani mu napětím nestoupne adrenalin. Vznikl tak z toho film koukatelný, vcelku slušně odsýpající, ale bohužel dost uměle a polovičatě působící. Navíc ten scénář také není z nejinteligentnějších. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama