Reklama

Reklama

Reggie Dunlop je hrajícím trenérem týmu Náčelníků z Charlestownu z nižší hokejové ligy. Jeho hokejová kariéra se pomalu blíží ke svému konci a jeho tým na ledě kráčí od porážky k porážce, proto kolují zvěsti o jeho definitivním zániku. Reggie k tomu všemu ještě musí čelit porážce i ve svém osobním životě, protože se mu hroutí manželství. Když se dozví, že řeči o zániku Náčelníků jsou pravdivé kvůli zrušení továrny ve městě, rozhodne se existenci svého týmu zachránit. Rozšíří falešnou zprávu o prodeji Náčelníků floridské důchodové společnosti a snaží se změnit názor jejich utajovaného hokejového sponzora tím, že přitáhne pozornost diváků ve městě. Toho se mu podaří docílit díky nové koncepci, která spočívá v brutální hře a nespočtu šarvátek. Jeho tým vyniká v provokacích, bitkách a tvrdosti. Podceňované mužstvo začíná překvapivě vítězit, ale zároveň drží v lize rekordní počet trestných minut. Návštěvnost se sice podaří zčtyřnásobit, nicméně osud hokejových Náčelníků stále visí na vlásku… Americký snímek Nakládačka patří mezi populární komedie ze sportovního prostředí a v roce 1977 ho natočil slavný režisér George Roy Hill, držitel Oscara za slavný snímek Podraz. V hlavní roli temperamentního trenéra Reggieho vyniká Paul Newman, který se zde představí ve své poněkud drsnější podobě. Snímek je totiž založený na velmi černém a drsném humoru, který zábavně reflektuje prostředí nižších soutěží zámořského hokeje. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Film, po jehož natočení P.Newmanovi údajně zhrubl slovník, byl původně zamýšlen jako dokument o jednom třetiligovém hokejovém mančaftu, v němž hrál bratr scénáristky. Výsledkem je slapsticková komedie se satirickými prvky (každý zápas se zvrhne v neuvěřitelnou bitku a fandové šílí při pohledu na krev), přičemž k mým nejoblíbenějším momentům patří varhaník trefený pukem a elegantní "proplesknutí" kompletní soupeřovy střídačky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Spousta hrdinů začínala jako zločinci." Bratři Hansonové jsou prostě boží. Oni jsou jediným důvodem ke zhlédnutí tohoto snímku. Oni masakrují soupeře, diváky, prodavače buráků, varhaníka i rozhodčí a jsou přitom neskutečně zábavní. To ostatní tak zábavné zdaleka není, i když nahé zadky v okýnkách autobusu jako pozdrav pro fanoušky soupeře taky stály za to. Já jsem se tedy fanouškem Charlestown Chiefs nestal, ale když vidím vyjíždět bratry Hansony na led, tak nikdy nepřepínám a bavím se. ()

Reklama

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Paul Newman v tomhle filmu ztvárňuje hrajícího coache krachujícího týmu, trochu hajzlíka, ale vlastně fér chlapíka :) co se snaží zachránit tým, ovšem hlavně sám sebe. Aby přilákal diváky a přesvědčil sponzory, vymyslí novou strategii - tvrdou hru a tak, když na led nastoupí "posila" mužstva bratři Hansonovi začne peklo. Mě osobně hokej nebere, ale nenudil jsem se 70% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Se poseru, co to jako bylo? Snad ani delikátní násilný pornáče z tý úžasný dekády nejsou tak WTF jako tahle pro mnohé kultovní hokejová ujetost. Je taková škoda, že je z 80% rozpitá do podivnýho a nijakýho dění kolem vztahů a prodeje klubu na Floridu, protože když přijde na ten hokej (respektive tu nejpokleslejší zábavu bez pravidel), je to bezduchá brutální sranda v čele s odzbrojujícím Paulem Newmanem. Film, co mohl vzniknout pouze a jedině v sedmdesátkové Americe. Taková škoda.... Byla by to stejná pecka jako starý LONGEST YARD. / Jo a tady si bez problému dokážu představit dnešní verzi s Willem Ferrellem. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Film to není až zas bůhvijaký ale v porovnání s dvojkou je tohle opravdovej trhák.:-)))Newman slušně zahrál roli hrajícího trenéra Rega Dunlopa který se nebojí a jde svým mladším partákům příkladem ve rvačkách.Co si ale bezesporu zaslouží 5* je poslední 20minutovka když Regieho mančaft nastupuje v boji o titul proti týmu vydatně posilněném o hokejové rváče.Mezi posilami byly třeba hráči trošičku starší ale rvát se rozhodně nezaoměli.No a jestli hokej v tý době vypadal opravdu takhle tak to potěš košte,to bych si asi najal soukromýho plastickýho chirurga.Ale na druhou stranu bylo jasný že hokej vychovával opravdové chlapy,a když ne tak alkoholiky určitě:-))) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (17)

  • Dave Hanson (Jack Hanson) patřil do rodiny pouze na plátně a právě role ve filmu mu zajistila podpis profi-smlouvy v NHL s Detroitem. (MarekT)
  • Když příjdou bratři Hansonovi poprvé na led, komentátor Jim Carr (Andrew Duncan) má na stole Coca Colu, která se při střihu mění na Fantu. (Mol)
  • Když Lily (Lindsay Crouse) vchází do Reggieho (Paul Newman) domu, lze vidět na jeho zdi obrázek hokejisty. Jedná se o hokejistu Bobbyho Plagera, který hrál za St. Louis Blues. (Mol)

Reklama

Reklama