Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jedné z kanceláří mafiánského bosse Doyla Lonnegana odchází poslíček s tržbou 11 tisíc dolarů, kterou má doručit do Chicaga. Na cestě k taxi je ovšem svědkem fiktivního přepadení a nabídne pomoc. Starý zraněný černoch žádá, aby odnesl peníze na jednu adresu. Muž cítí, že by si mohl krásně přivydělat, ale až v taxi zjistí, že byl podveden a oloupen. To se podařilo dvěma podvodníkům Johnnymu Hookerovi a Lutheru Colemanovi, kteří ani ve snu netušili, koho to vlastně okradli. Večer se sejdou u Luthera, kde si rozdělí uloupené peníze. Luther se rozhodne skončit s podvody a Johnnymu dá adresu falešného hráče pokeru Henryho Gondorffa, který by ho mohl naučit velké věci. Když se Hooker vrací domů, sbalí ho chamtivý detektiv Snyder, který už ví, co udělali a komu ty peníze vlastně patřily. Za mlčení požaduje dva tisíce dolarů. Hooker mu dá tisíc falešných dolarů a pak se rychle vrací k Lutherovi, ale je pozdě. Lonneganovi lidé Luthera zabili. Johnny se rozhodne pomstít Lutherovu smrt a společně s Henrym naplánují léčku, při které by měl být Lonnegan definitivně zničen. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (929)

boshke 

všechny recenze uživatele

Já to těm volům zbaštil! Ale přišel mi ten konec nezvykle tragický, nehodící se ke zbytku filmu... Toto je opravdu podraz mastodontních rozměrů. Nejdříve pokrový turnaj ve vlaku (a skvělý "nadraný" Newman) jako zástěrka a potom mamutí šaškárna v podobě smyšlené sázkařské kanceláře. Neuvěřitelné... Mám rád filmy z dob(y), kdy ještě svět vypadal k sobě sama. Už jen úvodní Entertainer mne pohladil po duši. Podařený film... 80% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Moc jsem tomu nevěřil, ale když už jsem se konečně s tímhle Stingem seznámil, musím říct, že mě opravdu nenapadá jiný "con artist" film, který by takhle dokonale šlapal v takhle dokonalém retro stylu. Na tom stylu má nemalou zásluhu nestárnoucí Scott Joplin, jehož asi nejslavnější ragtime výborně zpracoval (spolu s celou hudební stránkou filmu) legendární Marvin Hamlisch. Děj nemá smysl rozebírat, protože právě o něj jde, takže řeknu jen, že takhle dobrý twist v době swingu byl po zásluze oceněn Zlatým Plešounem za původní scénář (ačkoliv, nakolik byl původní, to vědí jen účastníci toho mimosoudního vyrovnání ze 76. roku;)). Je radost se na to dívat kvůli tomu jak to vypadá, je radost se na to dívat kvůli tomu kdo a co tam hraje, je radost to poslouchat, takže ano, tenhle kousek filmové historie bude patřit k mým oblíbeným. 90% ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů mojí TOP 10. Skvělý scénář, režie a opravdu vynikající herecké výkony nejen hlavních postav, ale celého osazenstva sázkové kanceláře. Škoda, že spojení Redford - Newman nepokračovalo ještě v pár dalších filmech. Titulní skladba se svázala s tímto filmem jako málokterá jiná dvojice film - muzika. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David S. Ward .. Výtečný film a zasloužený král roku 1973. Nejen do detailu propracovaný scénář snese označení par excelance. Režisér George Roy Hill si do ústředních rolí opět vybral duo Paul Newman – Robert Redford a sázka na tuhle katru se plně osvědčila. Z herců vytáhl maximum a na oba je radost pohledět. Velmi přesná je taktéž dobová atmosféra a přesně zvolený soundtrack. Ani několik drobných slabších chvilek neruší a špičková kvalita ostatních atributů je bezproblémů poráží. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

90% - Vkusný, napínavý, nápaditý a dokonale natočený film s pohodovými Joplinovými rags a nezapomenutelným hereckým tandemem Redford – Newman. Při trochu kritickém pohledu se sice děj jeví jako těžko uvěřitelný, ale právě to je další velká deviza tohoto skvostu: Je neuvěřitelný ;o) Srdcovka. Plný počet. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (39)

  • Pokiaľ sa vám zdá, že Robert Redford – zvláštne drží príbor, tak to bolo zapríčinené tým, že si pred nakrúcaním zlomil pravý palec a kvôli nakrúcaniu si odmietol na zranené miesto nasadiť sadru. (classic)
  • Filmaři natáčeli hlavně v prostorách společnosti Universal Studios. Dále se štáb podíval také na Santa Monica Pier a do Pasadeny. (Čulo)
  • Obaja hlavní protagonisti dostali za svoj výkon 500,000 amerických dolárov, čo bola podstatná časť pôvodného rozpočtu vo výške 5,5 miliónov. (classic)

Související novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama