Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jedné z kanceláří mafiánského bosse Doyla Lonnegana odchází poslíček s tržbou 11 tisíc dolarů, kterou má doručit do Chicaga. Na cestě k taxi je ovšem svědkem fiktivního přepadení a nabídne pomoc. Starý zraněný černoch žádá, aby odnesl peníze na jednu adresu. Muž cítí, že by si mohl krásně přivydělat, ale až v taxi zjistí, že byl podveden a oloupen. To se podařilo dvěma podvodníkům Johnnymu Hookerovi a Lutheru Colemanovi, kteří ani ve snu netušili, koho to vlastně okradli. Večer se sejdou u Luthera, kde si rozdělí uloupené peníze. Luther se rozhodne skončit s podvody a Johnnymu dá adresu falešného hráče pokeru Henryho Gondorffa, který by ho mohl naučit velké věci. Když se Hooker vrací domů, sbalí ho chamtivý detektiv Snyder, který už ví, co udělali a komu ty peníze vlastně patřily. Za mlčení požaduje dva tisíce dolarů. Hooker mu dá tisíc falešných dolarů a pak se rychle vrací k Lutherovi, ale je pozdě. Lonneganovi lidé Luthera zabili. Johnny se rozhodne pomstít Lutherovu smrt a společně s Henrym naplánují léčku, při které by měl být Lonnegan definitivně zničen. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (929)

Webb 

všechny recenze uživatele

Velký podraz. Výborný scénář, režie i herecké výkony Redforda a Newmana (na které se nezapomíná) a zbytku obsazenstva sázkové kanceláře. Mám rád tento druh humoru, skvělá zápletka a stylová hudba. Nevíte náhodou něco o koni Blue noet? Nevím vůbec nic, možná si odskočil někam na pastvu. :D [8/10] (Universal) (Technicolor /// Produkce: Tony Bill, Robert L. Crawford, Julia Phillips, Michael Phillips /// Scénář: David S. Ward /// Kamera: Robert Surtees /// Nepůvodní hudba: Scott Joplin /// Oscar: Tony Bill, Michael Phillips, Julia Phillips (nejlepší film), George Roy Hill (režie), David S. Ward (scénář), Henry Bumstead, James Payne (výprava), Edith Head (kostýmy), William Reynolds (střih), Marvin Hamlisch (hudba) /// Nominace na Oscara: Robert Redford (herec), Robert Surtees (kamera), Ronald Pierce, Robert R. Bertrand (zvuk)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Parádní souhra dvojice Redford a Newman+ vynikající scénář zajistily této kriminální komedii status nehynoucí legendy. Děj je naprosto nepředvídatelný, atmosféra směřující k mafiány nadupaným 30. létům je také trefena výborně a přirozený nadhled a osobnost hereckých představitelů celé sledování jen zpříjemňuje. Těžko byste hledali jiný film s tak nevtíravým a citlivým slučováním komedie a krimi žánru, jako je Hillův Podraz. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Filmy o veľkých podvodoch, ak majú byť kvalitné, si vždy pýtajú dobre prepracovaný scenár, ktorý v tomto filme nechýbal. Ono sa toto Hillovo majstrovské dielko vezie vlastne skoro na rovnako rýchlej lodi ako filmy podobné 'Ocean's Eleven' alebo 'The Italian Job', len nech tie filmy robia čokoľvek, tento dopláva do cieľa vždy oveľa skôr. Netreba k tomu vymakanú techniku, ani všetky hollywoodske hviezdy. Stačí chytrá myšlienka so správnou partičkou sympatických hercov a vezie sa to samo. A ten zvrat v závere sa mi ešte stále omieľa v hlave. Podobne ako chytľavá klavírna hudbička. Jaj, no nie nadarmo sú tie hviezdičky. 95%. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Podle čsfd je to 25. nejlepší film všech dob, podle mě je to sotva průměr. Kdyby se nejednalo o tak "slavnej" film, asi bych to ani nedokoukal. Uznávám, že Newman s Redfordem hrajou celkem slušně a ty nejrůznější fígle a podrazy byly docela originální, ale je to takový strašně strojený a často i nudný. Takovej Guy Ritchie dokázal točit filmy o podrazech podstatně zábavnějšim způsobem. Myslim, že za pár dní si budu z celýho filmu pamatovat jenom tu slavnou melodii. 50% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přelidněné. A přitom dobře polovina postav je naprosto zbytečná. Rádoby vychytralé. A přitom jasně čitelné od prvních momentů. Hvězdně obsazené. A přitom Redford nemá co hrát a vedle Newmana či Shawa vyloženě nestíhá. Divadelní, okatě studiové, zdlouhavé, s logickými chybami a kdo ví čím vším ještě. A navzdory tomu všemu zábavné a se stylovým nadhledem, který se dnes již příliš nenosí. Prostě taková oskarová blbina několika kámošů sobě pro radost. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (39)

  • Na filmu měl jako kameraman pracovat Miroslav Ondříček, ale kvůli jeho dřívějšímu návratu do Československé socialistické republiky a nemožnosti vycestovat zpět do Spojených států amerických z toho sešlo. (JoranProvenzano)

Související novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama