Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Capua zvítězil v jednom z menších závodů a je si vědom toho, že díky tomu bude moct jet vyhlášený závod 500 mil Indianapolis. Po svém úspěchu vyráží do ulic nočního města, aby unikl fanouškům a užil si své vítězství o samotě. Frank přes výlohu půjčovny aut uvidí krásnou mladou ženu, se kterou se seznámí. Společně pak stráví několik nádherných dní v Kalifornii. Když se vrátí, Frank Eloru požádá o ruku a adoptuje jejího syna, Charleyho. Právě šestnáctiletý Charley je z Franka nadšen. Čerstvý vztah je však narušován Frankovou ustavičnou nepřítomností. Stále více času tráví na okruhu nebo v dílně. Elora se cítí sama. Jednoho dne Frank dorazí předčasně domů a v posteli se svou ženou najde svého stájového kolegu, Erdinga. Zdá se, že to je konec jejich manželství... (Nova Cinema)

(více)

Recenze (19)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Víte, že se mi Vítězství líbí víc než opěvované Le Mans se Stevem McQueenem? Měl jsem dokonce velmi blízko k tomu, abych dal i pátou hvězdu, jenže on se mi ten film ke konci zdál až příliš dlouhý (konkrétně bohužel během závodu v Indianapolis). Jinak ale nemám co vytknout. Automobilové scény patří k těm vůbec nejlepším, jaké jsem kdy viděl, a James Goldstone si při nich vyhrál stejně jako střihač, který jim dal místy přímo zběsilý rytmus. Herecky též bez závady, příběh mi připadal příjemně nejednoznačný a dumám nad tím, jestli jsem měl Newmanově postavě fandit, nebo ne. Čtyři a půl. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Po Redfordově Sjezdařovi jsem si stáhl další sportovní film, Newmanovo Vítězství. A celou dobu mě štvalo, že závody jsou víceméně na vedlejších koleji a sledujeme jen jednu romanci. Jenže nakonec ty závody přijdou a i když jde jen o ježdění kolem dokola v Indy 500, je to fantasticky natočené, sestříhané, plné zvratů, napětí a samozřejmě bouraček. A nakonec mi došlo, že to byl v podstatě výborný film, od kterého jsem jen čekal něco jiného. Výborně civilně natočená a zahraná vztahovka s osvědčeným párem Newman - Woodwardová, ve které dojde uprostřed na nečekaný zvrat - ona se vyspí s jeho kamarádem. SPOILER: Podobnou sviňárnu jsem zažil taky a odpustit jsem to nedokázal... hrdina se ovšem nakonec kousne a ve výborné finální scéně řekne "pojďme to ještě zkusit" To chce charakter a sílu. 4*, jen nečekejte závodní film typu Grand Prix nebo Le Mans. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Sportovní drama z atraktivního prostředí automobilových závodů, k tomu Paul Newman jako málomluvný, vážný, soustředěný je až hříšně sexy, Joanne Woodwardová je krásná a hraje skvěle, takže byla radost ty dva spolu sledovat.. Příběh o velké touze vítězit, která se stává posedlostí, je poutavý i zajímavý a posun postav pozoruhodný.. Drobné výtky si nechám od cesty, převládá u mě filmová spokojenost.. ()

cinemafil 

všechny recenze uživatele

Příběh je banální - nevěra manželky z kolegou ze stejné stáje. Příčinou je posedlost závodní profesí. Film stojí a padá s výkonem P. Newmana. Měl už lepší role, ale tuhle si užívá. S kolegou - sokem to vyřídí ránou pěstí a manželce najde sílu odpustit. - vlastně i sám sobě. Scénář je velmi jednoduchý a předvídatelný, konec snad happy ending. Akční kamera opulentní záběry ze závodu. 80% ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Očekávala jsem Grand Prix prsklou Velmi křehkými vztahy s archetypem manželky ve stylu Někdo tam nahoře mě má rád či Rockyho – milující, pečující žena přes všechny obavy ze smrti či toho, že milovaná osoba bude do konce života jen slintat na bryndák, svého muže v jeho lítání přesto podporuje, protože „si vzala závodníka a tak ho musí brát“. Průběh děje je ale značně jinačí, než by člověk čekal a postava Joanne Woodward je o dost více živoucí ženou, jež se stejně jako film sám vyvaruje velkohubých monologů a patosu, což se mi v příjemném překvapení sledovalo moc pěkně. Prý se s nadsázkou říká, že on je ten krásný a ona talentovaná. Její jemný, nonšalantní půvab ve spojení s nadáním působí jako magnet a ve společných scénách místy zastíní i svého opěvovanějšího manžela. I Newman to věděl a nesl to s takovou grácií a pyšností na ni, že sledovat cokoliv, kde se objeví spolu, je zážitek s velkým HP (hereckým párem), nad který v Hellwoodu v osobním i profesním životě nebylo, není a nebude. Režijně místy docela zprasenej, ale jinak moc příjemnej neukecanej počin o všech vítězstvích na trati bytí s nejlepším koncem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Paul Newman začínal v rámci přípravy na natáčení trénovat ve voze Lola T270, což byl vůz pro začátečníky. Brzyl se ale přesunul do silnějšího vozu Fordu GT 40. (Mikino00)
  • Paul Newman s Robertem Wagnerem se na své role konkurenčních závodníků připravovali v závodní škole Roberta Bonduranta v Kalifornii. (Mikino00)

Reklama

Reklama