Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Znuděný Poet (Jack Nicholson) na motorce hledá nějaké vzrušení. Shodou okolností naráží na motorkářský gang Hells Angels. Po prvním seznámení se k nim přidává a začne s nimi jezdit a žít jejich stylem. Spřátelí se s vůdcem gangu. Překážkou mezi nimi je však žena a jejich přátelství postupně bere za své. (Terva)

Recenze (11)

Koly 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu jsem se poprvé dozvěděl ve skvělé Bargerově autobiografii Hell's Angel. Klub Hell's Angels mě zaujal a chtěl jsem to celé tak nějak vidět "naživo". Příběh není nijak složitý. Nicholson se víceméně náhodou dá dohromady s pár lidma z Hell's Angels a vyjede s nima na vyjížďku, během které se toho spousta semele. Rvačky, pitky a dokonce i jedna motorkářská svatba. Určitě se nejedná o nějaké umělecké dílo, ale celý film má dobrý tah na bránu a ani na minutu jsem se nenudil. To mi stačí. Jenom pro zajímavost : Barger nechal tvůrce filmu použít svoje jméno v titulcích, za což vyinkasoval 5000 dolarů. To se tehdy rovnalo ročnímu platu. ()

Kerouac 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejlepší existující film o MC Hell´s Angels, v němž hrají i skuteční členové klubu. Zajímavost: Tehdy ještě ne tak známý Jack Nicholson byl v roli Básníka při natáčení na place tak přesvědčivý, že si někteří komparsisté a dokonce i několik členů klubu myslelo, že je Pekelným andělem. Narozdíl od Adama Roarka (který hraje ve filmu prezidenta klubu), zapadl Nicholson dobře mezi Pekelné anděly a získal si jejich respekt. ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení HAoW se nejde ubránit srovnání s o rok staršími Wild Angels. Ani jeden z filmů není žádným mistrovským dílem, v každém se ovšem dá najít trochu něco jiného. Hlavním rozdílem mezi oběma snímky je hlavně praktická absence zápletky ve filmu s Nicholsonem (ne, že by ve WA byla story bůhvíjak propracovaná, ale je tam). Je to vlastně jedna velká jízda prokladaná pitkami na hraně deliria tremens a bitkami s každým, kdo se ať už záměrně nebo náhodou připlete "andělům" pod ruce. Hlavním měřítkem pro mě nicméně zůstává míra zábavy a té jsem si užil o stupínek více ve Wild Angels. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Banda motorkářů se rve všude kam přijde, občas někdo jejich řádění odnese smrtí. Mezi rvačkami chlastají, "něžně" dovádí na louce nebo "eroticky" si malují s holkama po tělech barvami. Rvačky jsou nevýrazné, poslední scéna vypadá jak špatný vtip a celkově je to příšerná, absolutně bezdějová kravina u které nechápu zařazení krimi/thriler. Nebýt Jacka Nicholsona, tak po ní tady ani pes neštěkne; ten je jediný důvod nesestřelit to do odpadu, jeho postava má jediná jakés takés charisma a v obličeji už to začíná být Nicholson kterého všichni známe, i když o nějakém hereckém výkonu zatím nelze mluvit. ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Ďalší zlý motorkársky film zo 60. rokov, ktorý ukazuje, prečo je vlastne Easy Rider tak dobrý. Rovnako ako pri Wild Angels alebo Glory Stompers je dej chaotický, scenár akoby ani nebol k dispozícii a herecké výkony tiež za veľa nestoja (Nicholson sa snaží, ale nemá tu priestor ukázať, čo v ňom skutočne je). Keď už tvorcovia nevedia ako ďalej tak sa tu niekto pobije, alebo sa dokumentaristicky zobrazujú výjavy z nejakej psychedelickej párty. Zaujme azda len použitie piesne Study in Motion od skupiny The Poor, inak je to jediná pieseň, ktorá vo filme zaznie, takže o dobrom soundtracku sa tiež vravieť nedá. Ako dokument doby film síce obstojí, ale tam jeho kvality končia. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu je možné v nemluvených pasážích vidět Ralpha "Sonny" Bargera, prezidenta Oaklandské sekce Hells Angels, který se na filmu podílel jako konzultant pro scénář. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama