Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Harry Bliss má nudnou práci, příšerné manželství a nějak se mu nedaří splácet dluhy. Věřitelé mu jdou po krku a Harry už neví kudy kam. Když dostane nabídku k práci pro operní hvězdu Joan, tak cítí, že je to jedna z posledních šancí jak vyřešit své finanční problémy. Jenže Joan není jen klienta, ale také krásná žena....V hlavních rolích se Vám představí Jack Nicholson a Ellen Barkin. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

F.man 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejabsurdnějších filmů, které jsem měl za poslední dobu možnost zhlédnout. Nadhled režiséra Rafelsona jde cítit skoro z každé scény. Jen škoda, že se nerozhodl nechat film na takové vlně po celou dobu. Tak jen střída žánry, snaží se rozvíjet příběh, což v důsledku vypadá jako slepenina, avšak plná nadhledu a vtipu. Škoda... ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

operní pěvkyně joan se nachází v rozvodovém řízení, právě jí nějaký lupič zdemoloval byt a do toho přijela z havaje její sestra andy s tím, že napsala knihu o jednom ze svých ex, kterému se tím hodlá pomstít.. harry je chlápek, co cvičí psy jako hlídače a prodává je majetným lidem k ochraně jejich hmotných statků.. a tak se stane, že se cesty těchto dvou různých lidí střetnou..:o) film je trošku komedie, trošku krimi, trošku love-story, každopádně pro mě to byl milý a vítaný oddech:o) a znovu mě to utvrdilo v tom, že když má muž problémy, tak si za ně většinou může sám..:)) jooo a stromochirurg.. hehe.. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrná komedie, která doplácí na scénáristickou roztěkanost. Scénárista totiž připomíná psa, který honí skupinu zajíců a po pár metrech zamíří vždycky k jinému cíli. Žádný z motivů přitom není uspokojivě naplněný a přítomnost některých herců, jako je Harry Dean Staton, je vyloženě sabotováním jejich talentu a potenciálu. Celé to nakonec táhne ústřední herecká dvojice, kde pochopitelně vévodí osvědčený Jack Nicholson. Nebýt jeho, bylo by hodnocení uživatelů ještě daleko rezervovanější. Celkový dojem: 45 %. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lehce ironická oddechovka s kriminální vsuvkou - čili komedie s ač provařenou - přesto však poněkud překombinovanou milostnou zápletkou (-kami ;-), leč ve výsledku přece jen docela zábavný film s neodolatelným očkem (tradičně standardní - t.j. dobrý J.N.), jeho značně neurotickou >iwošimskou< manželkou, dvěma citově i osobnostně poněkud nevyrovnanými sestrami a chlápky kolem nich - a jedním roztomilým >zabijáckým< pejskem (co víc než hlídání má v oblibě ( >psexuálně< motivované :o) obskakování momentální paničky i dalších dam v okolí...:-) Bob Rafelson má dar nešlápnout vedle, takže i když v půli filmu děj opravdu trošku klopýtá, pořád zůstává dobrou zábavou pro přece jen raději inteligentnější část masového publika... ;-) Dvě a půl hvězdičky za film - zaokrouhlené bez problému nahoru i za ten opravdu vydařený fór se sekyrou, (zjevně navždy) zatnutou do kapoty toho nádherného Mercedesu S-Klasse, modelu (v americké mutaci) někdy z konce šedesátých let, z dob prostě nejkrásnějších auťáků téhle značky... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč se podívat na tento filmový snímek, je Jack Nicholson a jeho herecká partnerka Ellen Barkin. Děj jako celek nepůsobí soudržně a pevně, je rozmělněný a toporný. Mnoho vložených prvků ztrácí ve svém výsledku svůj komický ráz a vyznívá do ztracena celkové rozháranosti. Životní štěstí lze potkat na každém místě a za jakékoli situace. Potom záleží na snaze, úsilí a upřímnosti každého, jak svoji šanci uchopí. Hlavní postavou je cvičitel hlídacích psů Eugene Earl Axline alias Harry Bliss (dobrý Jack Nicholson) se svojí nelehkou finanční situací, přelétavostí v zájmu o ženy a nenadálým setkáním. Fascinuje ho, přitahuje ho, pokouší ho, svádí ho, děsí ho, straší ho, uspokojuje ho a nakonec ho přinutí dostat ze sebe to nejlepší, čeho je schopen. Hlavní ženskou postavou je operní zpěvačka v rozvodovém řízení Joan Spruance (šarmantní Ellen Barkin), kolem které se začínají dít hrůzu a děs vyvolávající nehody. Hledá ochranu, nastavuje vlastní kůži, sbírá odvahu a sklízí zaslouženou odměnu. Z dalších rolí: velmi nebezpečný a velmi mocný muž Redmond Layls (Harry Dean Stanton), povrchní a přelétavá Joanina sestra s nebezpečnou známostí Andy Ellerman (zajímavá Beverly D'Angelo), Joanin maniakální kamarád z operního prostředí Eddy Revere (Michael McKean), Laylsův nekompromisní právník s dlouhými prsty Laurence Moncrief (Saul Rubinek), Harryho vnadná sekretářka a milenka June Huff (Viveka Davis), Joanina věrná kamarádka a operní zpěvačka Helen Dextra (Veronica Cartwright), Joanin žárlivý a opuštěný manžel a dirigent Lewie Duart (David Clennon), Harryho nespokojená a náročná manželka Adele Bliss (Lauren Tom), či psem neustále obtěžovaná hospodyně Socorro (Betty Carvalho). Má to být napínavá zábava s vtipným a svižným nadhledem. Nestalo se tak díky své nestálosti, rozdrobenosti a kostrbatosti. Nezachrání to ani křížová výprava za osvobození unesené osoby, či sexuálně motivované psychotické obtěžování. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)
  • První verze scénáře byla napsána již v roce 1970. (Terva)

Reklama

Reklama