Reklama

Reklama

Za ginipiggu 2: Chiniku no hana

  • angličtina Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood
Krátkometrážní / Horor
Japonsko, 1985, 42 min

Režie:

Hideshi Hino

Hrají:

Kirara Júgao

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek zobrazující postupné rozčtvrcení a rozsekání dívky úchylným maniakem oblečeným do samurajského kostýmu. Žádný děj. Údajně rekonstrukce skutečné vraždy. (Flipnic)

Recenze (44)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pri tomto vyzerá Cannibal Holocaust ako rozprávka pre deti na dobrú noc a je to asi to najšokujúcejšie, najgorovitejšie, najsplatterovatejšie, najkrvavejšie a najbrutálnejšie, čo som kedy videl (teda nič ma nenapadlo ani po dlhšom premýšlaní:))) Toto je len pre FEST silné nervy a žalúdky! Čo sa dá vlastne na takomto snímku hodnotiť??? Ak budeme brať snuff ako plnohodnotný filmový žáner tak musím dať odpad, aj keď to je z 85% podmienené skôr šokujúcim obsahom, ktorý poriadne útočí na divákove emócie a zmysly. Tých 15% (jedna hviezdička) je za spracovanie, ktoré keď sa na to pozeráme z umeleckej stránky (značne zvrhlej a chorej samozrejme) je výborne naturalisticky spracované a nebyť úvodných titulkov (chvalabohu že tam sú!!!!!) tak mám vážne obavy o to dievča...Takéto filmy fakt nemusím a už nechcem ani ďašie diely série vidieť...Aj gore má pre mňa isté hranice...Len tak na margo-ako budúceho psychológa by ma zaujímala typológia ľudí, ktorý si snuff dokážu "vychutnať" a páči sa im to...Možno sa tým v budúcnosti budem zaoberať :))) ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

FLOWERS OF FLESH AND BLOOD je pro me asi nejpovedenejsi z cele serie...a to hlavne po technicke strance, co se samotne storyline tyce, to uz je o dost slabsi..., je videt, ze se " tvurci " pred samotnou realizaci zamerovali spise na zvladnuti tech vsech protez a spec.hejblat, nez na vymysleni nejakeho duchaplneho pribehu....ha ha, ale u tohoto zanru zadna novinka, ze ????? Mimochodem, z "making of.." je patrne, ze si cele nataceni fakt dost uzivali.... Z dnesniho pohledu zcela urcite klasika ve sve kategorii.., nicmene uz davno prekonana, coz je patrne hlavne z " del " transgresivnich silencu Masama Akity, Fuji Kikaku ci Tamakichi Anaru.... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snímek ukazuje jediné, jak si filmaři poradili s trikovou stránkou čtvrcení mladé ženy. Přistoupíte-li na hru, místo znechucení se dostaví zvědavost: jak to jen udělali? ( na netu koluje o natáčení podrobný dokument). Bohužel si ale po chvíli budete připadat jako u řezníka, který porcuje čerstvě zabitý kus. Ano, zabitý. Dívka je totiž paralizována, a tak nevydá téměř hlásku. Atmosféra je tudíž v háji a pokud chcete znát některá tajemství těla, je lepší zhlédnout dokument z pitevny... ()

dwi

všechny recenze uživatele

Snuff – v poslední době hodně propírané téma, na němž i několik režisérů stavělo své příběhy (vzpomeňme např. na nedávných 8 mm či na realističtější snímek, co se násilných scén týká, Snuff killer - La morte in diretta). Neodmyslitelný primát ale patří sérii japonských filmů Ginipiggu. Syrovou realističností, amatérismem a hlavně nesmírnou mírou brutality se daleko neliší od skutečnosti. Vždyť i samotný Charlie Sheen na jednom divokém večírku viděl právě tento snímek a naprosto otřesen zalarmoval FBI, která se případu dokonce věnovala. Samozřejmě, že se jedná o podvrh, ale o podvrh natolik skutečný a mírou brutality značně neúnosný až se člověk zamyslí, co všechno můžeme považovat za film. Hideshi Hibino se odvolává na balíček jednoho maniakálního fanouška, jenž obsahoval osmimilimetrový film, 54 obrázků a devátenácti stránkový dopis popisující záznam skutečného (!) krutého zločinu. Na základě této zásilky režisér natočil polodokumentární záznam vraždy, kde oživuje praktiky hrůzného zločinu. SPOILER! Mladá dívka je večer unesena neznámým útočníkem a probírá se svázaná v ponuré místnosti. Nadopovaná prášky otupěle zírá na ošuntělé prostředí a na potřísněné zdi zaschlou krví. Následně si všímá muže, který je oblečen do samurajského úboru s helmou na hlavě. Od této chvíle nastávají bohapustá jatka, sice v některých momentech amatérsky zpracovaná, ale natolik sugestivní, že i otrlejším jedincům se může zvednout žaludek. Po nabroušení čepele muž chytá slepici, kterou nemilosrdně podřeže a chladným hlasem ženě oznámí, jaký pro ni přichystal osud. Porcování oběti prokládá vzletnými projevy o krvi a tělu, které ho tolik fascinují. Systematicky ženě uřízne nejdříve zápěstí, poté ramena (dlátem a kladivem), nohy a následně ji vykuchá za výkřiků extatického vzrušení. Oběť se již mění v lidské torzo, ale násilníkovi to stále nestačí. Sekerou amputuje hlavu od těla a nakonec se jí rozhodne vzít její nejdrahocenější věc - oko - jehož bulvu pak následně olizuje. Nejsadističtější část snímku je u konce. V dalších minutách útočník představuje zvrhlou sbírku hnijícího masa plného červů, očních bulev a hlav svých předešlích obětí. Perverzně skandální děj, na jehož popularizaci měl podíl již zmíněný Sheen, vytvořil tomuto snímku až jakési mýtické postavení mezi ostatními díly série. Hodnocení něčeho takového se vzdávám.... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že tento díl není pro slabé nátury, protože gore scény jenž jsou zde k vidění ocení jen opravdoví gurmáni tohoto žánru. Při jeho sledování jsem zůstal po celou doslova přikován k obrazovce a neskutečně si užíval jednu scénu za druhou. Nevím možná jsem už podobnými snímky zdegenerován, nebo mě nějakým způsobem neskutečně přitahují, ale tohle byla doslova pastva pro oči. Některé scény sice byly hodně vyumělkované, ale většina snímku vypadala docela realisticky (na tehdejší dobu) a především hodně morbidně. Přesně tak se mi to líbí a od podobných kousků to vyžaduji. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Filmu mimo Japonsko prospělo to, že jej v roce 1991 viděl Charlie Sheen. Byl obsahem filmu rozrušen a obával se, že se jedná o tzv. „snuff film“. Případem se zabývala i FBI. Pátraní bylo nakonec ukončeno s tím,že jde o důmyslně natočenou fikci. (Rugero)
  • Druhý díl filmové série Guinea Pig byl jednou z hlavních inspirací pro sériového vraha a kanibala Cutomu Mijazakiho, popraveného v roce 2006 a přezdívaného Drákula nebo také Otaku vrah. (Mafian)

Reklama

Reklama