Reklama

Reklama

Pošťák vždy zvoní dvakrát

  • Česko Pošťák vždycky zvoní dvakrát (více)
Trailer

Mladý tulák Frank Chambers (Jack Nicholson) si najde práci pomocníka v zapadlém motorestu, který patří dobráckému Nicku Papadakisovi (John Colicos). Tam také pozná Nickovu mladší přitažlivou a neuspokojenou manželku Coru (Jessica Langeová). Po krátké době se z obou stanou vášniví milenci. Až tak vášniví, že se rozhodnou Nicka zabít a získat peníze z jeho životní pojistky. Jenže kvůli banálním drobnostem se první pokus o vraždu nezdaří. A navíc se na scéně objeví zástupce pojišťovny, který není žádný hlupák... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem, prečo je táto verzia tak zle hodnotená oproti pôvodnej. Ja som jej tiež pôvodne nadelil tri hviezdičky, ale to bolo iba podľa mojej nespoľahlivej pamäti. Keď som si dnes film pozrel, nemám problém jednu slabú hviezdičku pridať aj keď viacero nedostatkov nemôžem prehliadnuť. Ale už som dal štyri hviezdičky aj horším filmom. Hodnotenie bude vždy vysoko subjektívne a často závislé na momentálnej nálade a duševnom rozpoložení hodnotiteľa. V každom prípade som rád, že v knižnici mám predlohu od J. McCaina, pri čítaní ktorej si nebudem vybavovať ani jedného z hercov ktorejkoľvek z verzií. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Herecké mistrovství pana Nicholsona nezná mezí a je zde opět předvedeno v míře nepřeberné. Jessica Langeová také předvádí jednu ze svých lepších rolí a pomáhá tak "dotvořit" to, co nestihl Nicholson. Celkově se jedná o zdařilou adaptaci s jednou opravdu odvážnou eroticky nabitou scénkou a dramatickou zápletkou. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Když se ptali J. Lange, jak že se jí s Jackem Nicholsonem hrálo, odpověděla s úsměvem, že Jack nikdy nehraje. Tím narážím na jednu z nejslavnějších filmových erotických scén, která zdobí tento film. Překvapená zjišťuji, že se tady nesetkává s takovou přízní diváků, jakou bych čekala, ale možná je to způsobeno tím, že snímek ze čtyřicátých let oslovil publikum lépe. Však já ho pokládám za velmi dobrý. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

S politováním ponechávám své hodnocení tam, kde už roky je.. Pro mne mírné zklamání a ani opáčko mi nepomohlo.. Násilí a hrubost v milostném vztahu na mě nefunguje, nepůsobí dobře.. Jack Nicholson je bez pochyb úžasný herec, ale v téhle roli se mi nelíbil, nesedl mi (věkem, vzhledem, buranským chováním).. K tomu tedy nedokážu Jessicu Langeovou vnímat jako ženu, kvůli níž se vraždí.. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Tato adaptace Cainova románu je o dost svižnější než ta z roku 1946 a proto ji mám radši. Bohužel mi tam vůbec nesedí Jessica Lange, kterou jsem nikdy zrovna dvakrát nemusel. Tvůrci tohoto filmu nejspíš předpokládali znalost literární předlohy nebo aspoň starší adaptace, protože divák se zde nedozví, proč zrovna tento docela podivný název. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Film bol často nesprávne uvádzaný pod názvom The Postman Always Knocks Twice, teda Poštár klope vždy dvakrát. (sudruh sustruh)
  • Výkon Jacka Nicholsona (Frank Chambers) vo filme bol údajne čiastočne inšpirovaný skutočným vrahom Gary Gilmorom, ktorý bol za dve brutálne vraždy popravený v 70 rokoch. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama