Reklama

Reklama

Pošťák vždy zvoní dvakrát

  • Česko Pošťák vždycky zvoní dvakrát (více)
Trailer

Mladý tulák Frank Chambers (Jack Nicholson) si najde práci pomocníka v zapadlém motorestu, který patří dobráckému Nicku Papadakisovi (John Colicos). Tam také pozná Nickovu mladší přitažlivou a neuspokojenou manželku Coru (Jessica Langeová). Po krátké době se z obou stanou vášniví milenci. Až tak vášniví, že se rozhodnou Nicka zabít a získat peníze z jeho životní pojistky. Jenže kvůli banálním drobnostem se první pokus o vraždu nezdaří. A navíc se na scéně objeví zástupce pojišťovny, který není žádný hlupák... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Anderton 

všechny recenze uživatele

To sa im to točili v osemdesiatkách erotické trilery, keď mali k dispozícii živočíšne herečky typu Langošky, Russelky alebo Turnerky. Len trochu nechápem, prečo, keď už tu máme dve veleznáme adaptácie románu, tak aj táto verzia sa odohráva v pôvodnej ére. Taká modernizácia a aktualizácia do osemdesiatych rokov s týmto istým osadenstvom by bol čerstvým vetrom do klasickej látky. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Když se ptali J. Lange, jak že se jí s Jackem Nicholsonem hrálo, odpověděla s úsměvem, že Jack nikdy nehraje. Tím narážím na jednu z nejslavnějších filmových erotických scén, která zdobí tento film. Překvapená zjišťuji, že se tady nesetkává s takovou přízní diváků, jakou bych čekala, ale možná je to způsobeno tím, že snímek ze čtyřicátých let oslovil publikum lépe. Však já ho pokládám za velmi dobrý. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený tak nízkym hodnotením. Ľudia, čo by ste ešte chceli? Aby tam herci nahí poletovali? Veď to bolo po dramatickej stránke luxusne spracované. Netvrdím, chybičky by sa našli a dejová linka tiež obsahuje zopár hluchých, menej záživných miest, no tento nedostatok z väčšej časti dorovnáva J. Nicholson, ktorý to tu teda rozbalil vo veľkom štýle. Podľa môjho názoru ide o jeho jednu z najvýraznejších a najlepšie zahraných postáv vôbec. To je skrátka o ňom a jeho hereckom majstrovstve. Staršiu verziu z r. 1946 som síce nevidel, no pochybujem že by to bolo nejak radikálne lepšie od tejto. Skrátka ďalší film s týmto hercom, kde ma svojou postavou dokonale pobavil. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Určitě ode mne očekáváte nějakou hovadinu, co? Že napíšu cosi jako ,,ne každý poštěvák vždy dvakrát voní", že jo? Ne, ne, ne, ne, ne! Nebo fórmý 76,453pí%, nominace na ochcala i osrala, tržba celosvětově - číslo, značka pro dolar, což? Jak málo mne znáte, vy malověrní! Hele: Nicholson je borec! Táhne film sám a bez zadýchání, jako Varel Frištenský sáňky k severu. Tak. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Jak se po shlédnutí na csfd dozvýdám, že to byl remake. A asi zřejmě oreginál jak to většinou bývá bude lepší. No mě docela stačilo tohle. I když je zde pravda to, že se to strašně drží výborného hereckého výkonu Jacka Nicholsna. Bez něj by to bylo určitě slabší. Jessica Lange byla taky výborná a s Jackem tvořily výborný pár. Skvělé drama. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Jedná sa o štvrtý film, v ktorom si Jack Nicholson zahral pod režisérskym dohľadom Boba Rafelsona. (sudruh sustruh)
  • Výkon Jacka Nicholsona (Frank Chambers) vo filme bol údajne čiastočne inšpirovaný skutočným vrahom Gary Gilmorom, ktorý bol za dve brutálne vraždy popravený v 70 rokoch. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama