Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (442)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Slabší animák s nezajímavým příběhem. Podařený byl pouze svět, ve kterém hrdinové žijí, oni samotní už bohužel nikoli. Zvlášť mi lezl na nervy ústřední Oscar, jehož příšerně ukecaná a rapová image je chvílemi vážně k nevydržení. Celkově tedy podprůměr, který nemá moc co nabídnout jak v příběhu, tak v oblasti animace. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku je nám představeno prostředí, ve kterém se bude celý film odehrávat - pulsující, podvodní Manhattan. Příběh Žraloka je příjemný a zábavný film studia DreamWorks, který se snaží zabavit tím typem humoru, který chyběl ve Shrekovi. Shrek nasadil laťku hodně vysoko a každý nový animovaný film studia ji asi stěží překoná. Nepovedlo se to ani nyní. Dokonce i přes mé námitky mě Příběh Žraloka zabavil. Lenny (Jack Black) je evoluční anomálií - velkým bílým žralokem, vegetariánem. Tohle je obzvláště obrovský problém, protože Lenny není žádný obyčejný a průměrný žralok; on je syn a dědic Dona "Corleoneho" :) (Robert De Niro), který je s ním nespokojen. Dole, na samém konci potravního řetězce je Oscar - rychlomluvka, "malá ryba ve velkém hrnci" (přehrávající, ale děsně zábavný Will Smith). Celý svůj život se Oscar cítil jako nula, nikdo. Jednoho dne, díky osudovému štěstí je nazván jako "Vrah Žraloků", tato pozice jej dostane do velkých potíží, když se De Niro a jeho stoupenci vrhnou na útes, vyřídit si menší problém s malou rybkou... Příběh Žraloka nemá vtip nedávných animovaných filmů, ale je rychle plynoucí a chytrý. Mnoho odkazů na mafiánské snímky nemusí splnit svůj účel u mladšího publika, ale dospělí se budou usmívat a bavit se u jemných parodiích na kultovní filmy (It's not personal, it's just business). Film je pěkný, s krásnou podvodní městskou krajinou v mnohobarevné nádheře. Třem hlavním postavám se vyrovnávají i ostatní v podání Renée Zellweger, Angeliny Jolie, Martina Scorseseho a Katie Couric. Jak už jsem napsal výše, Příběh Žraloka není Shrek, přesto je to chytrý zábavný film a to by mělo stačit jak mladším, tak starším dívákům. ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Ještě, než tento animovaný snímek vznikl, se počítalo s tím, že se bude všem líbit. Obsadíme samé hvězdy, připodobníme je k rybám a budeme děsně cool. Pardon, ale úspěch se dostavuje až po ohlasech diváků, ne ještě před natočením. Jinak to nebylo tak špatné. Klasický scénář pohádky - Oscar je nadutá, namyšlená, cílevědomá rybka, kterou napraví nemilá zkušenost, při níž ale získá nové kamarády a zamiluje se do hodné, krásné, růžové rybičky, jíž ale konkuruje pyšná a ještě krásnější "skoro Pamela" Pochopili?:) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Poněkud hyperkativní a barevně přepísklá podívaná, jejíž stylizace a animace je mnohem výraznější než příběh a dialogy. Podmořský svět je sice plný nápaditých detailů (nejvíc asi pobavila sushi restaurace), s humorem už je to však slabší. K zasmání nedošlo, místa, kde by se člověk alespoň usmál by se dala na prstech jedné ruky spočítat a ani děti z něj nebyly nijak zvlášť nadšené. ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Nevím proč tolik negativnvních komentářů? Shark Tale je velice zdařilej rodinnej animák, se spoustou vtipů v podání Willa Smithe a Jacka Blacka. Po celých 90minut jsem se skvěle bavil u krásné animace, která sice nedosahuje takových kvalit jako u Pixaru, ale chválu si taky zaslouží. Nebýt stupidního přeslazenýho konce a pár scén uchylujících se k trapnosti nestyděl bych se dát ani plnej počet. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (18)

  • Lenny (Jack Black) vypľuje v jednej scéne poznávaciu značku s rovnakým číslom ako má tá, ktorú vo filme Čeľuste (1975) nájdu v žalúdku mŕtveho žraloka. (ČSFD)
  • Pro animátorskou sekci DreamWorks jde o první počítačem animovaný film, který vyrobili samostatně. Mravence Z (1998) a Shreka (2001) totiž pro studio produkovala společnost PDI. (imro)
  • Ve scéně, kdy Angie přinese Oscarovi do jeho nového bytu lávovou lampu, ji Oscar položí na pravou část schodu. O chvíli později ale už lampa na schodech není. (epicride)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama