Reklama

Reklama

Jediná noc

  • Francie Une aventure (více)

Obsahy(1)

Prodavač ve videotéce je posedlý náměsíčnou ženou a vezme si za úkol zachránit ji před katastrofou. (Netflix)

Recenze (8)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Spojení thriller a romantika nejde tak úplně dohromady. Kolik romantických thrillerů znáte? Francouzský režisér Xavier Giannoli si asi řekl, že nedostatek na trhu je potřeba zaplnit, a tak natočil Jedinou noc. Nedá se ovšem říct, že by tím dosáhl kýženého propojení žánrů. Thriller to je, romantiky tam najdeme poskrovnu, takže romantický thriller je spíše reklamním lákadlem. Giannoli vypráví příběh zadaného mladíka Juliena, který jednou v noci u svého domu potká náměsíčnou dívku. Propadne jejímu kouzlu a rozhodne se jí ve svízelné situaci pomoct, přestože to začne ohrožovat jeho vztah s dlouholetou přítelkyní. Jediná noc je tak spíše dramatem a thrillerem, romantická chemie mezi hlavními hrdiny tu totiž nefunguje. Giannoli se inspiruje klasickým Murnauovým Upírem Nosferatu, cituje ho pomocí dívky vábené neznámým mladíkem, samotná fascinace ale na vybudování působivého romantického pouta nestačí. První polovina filmu ale má i tak velmi slušné napětí a dramatičnost, kterou vyvolává neznalost. Julien stejně jako divák objevuje něco neznámého, tajemného, čeho se obává, ale to ho zároveň láká. Analogicky: čím více toho Julien s divákem objeví, tím napětí klesá. Scénář v závěru měl být kreativnější, takhle zůstává zajímavý pokus o smíchání dvou protichůdných žánrů. ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

Zápletka filmu byla rozehraná celkem dobře a moje očekávání toho, co bude následovat rostlo. Bohužel. Vůbec bych si v tu chvíli nepomyslel, že budu odcházet z kinosálu tak zklamaný. // Febiofest 2006 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Během natáčení Ludivine Sagnier a Nicolas Duvauchelle vytvořili pár, o několik měsíců později se jim narodila dcera. (claudel)

Reklama

Reklama