Reklama

Reklama

Civilizace na Zemi téměř zanikla v důsledku války, znečištění a přírodních katastrof. Pro záchranu zbytku lidstva bylo vytvořeno uzavřené město zvané Ecoban, jež mělo být „novým rájem". Nicméně s přibývajícím časem se samo obyvatelstvo města rozčlenilo do dvou skupin. Na malé skupinky vyvolených, kteří žijí uprostřed města, dýchají čerstvý vzduch a jsou jim podávány jen ty nejlepší suroviny pro živobytí, a „ostatní", kteří přežívají venku, přehlížení a využívaní k nejhorší práci. Náš příběh začíná odvážným činem hlavního hrdiny Shui, který vnikne do interního systému Ecobanu, ve snaze zastavit většinu strojů a zabránit tak dalšímu znečišťování planety, která by se mohla stát jednou opět obyvatelnou. To se však zásadně nelíbí nejvyšším představitelům vyvolených, kteří by tak přišli o možnost ovládat zbytek lidstva. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (123)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, či je táto kombinácia slušnej CGI grafiky a klasickej anime animácie postáv tou správnou voľbou, mal som totiž občas pocit, akoby sem tieto postavy prišli z inej dimenzie a v novom priestore tápali. Nie príliš vzdialená budúcnosť, avšak podmienky absolútne odlišné od tých dnešných, polarizovaná spoločnosť na pokraji vojny. Asi nie je jednoduché vymyslieť originálne dystopické sci-fi, lenže viac ma zarážali klišé, objavujúce sa v priebehu klasického a predvídateľného deja. Problém celej planéty sa dá samozrejme vyriešiť pomocou svietiaceho predmetu, ktorý treba vložiť do nejakého futuristicky vyzerajúceho zariadenia, ku ktorému sa dostaneme cez niekoľko neschopných ochrankárov a za desať minút sa môžu miliardy ľudí vrátiť k pôvodnému spôsobu života. Vychutnať si Skazu Escobanu znamená mať slabosť pre sci-fi a anime zároveň a keďže aj napriek tomu ma film príliš nebavil, tak asi treba byť aj v mladšom veku, keď ste tak veľa podobných filmov ešte nevideli. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nádherná hudba, krásná animace - s tím se nedá nesouhlasit. Jenže i ta animace má své mušky a předrenderované lokace jsou sice působivé, ale klasicky kreslené postavy již tak promakané, hlavně v mimice, nejsou. Průměrný scénář o postapokalyptické společnosti taky dělá své. Nejzásadnějším problém snímku je ovšem nedostatečná charakterizace hlavních postav. Vedlejší jsou již úplně zbytečné či v lepším případě vyzní "jen" do ztracena. Celkový dojem zachraňuje závěrečných cca 15 minut, které mají alespoň nějaký náboj a atmosféru, ale i to je na opravdu dobrý film dost málo. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

A ja som sa tak tešil. Asi by som si nemal vyberať anime podľa tunajšej galérie a traileru. Animácia krásna, dokonca sa to odohrávalo v mojej obľúbenej budúcnosti. Konkrétne v roku 2142. Ale nieje tu krásna sexi hrdinka, ani poriadny charizmatický zloduch. Príbeh nudný a človek to chce po polhodine vypnúť, lebo ani nevie o čom to je. Budete sledovať veci vo vašej izbe a rozmýšľať, čo ešte by bolo dobré upratať. Akoby to bolo urobené len aby sa dostalo na ten ako tak slušivý záver, kedy často prejde guľka ako ľudským mäsom, tak v jednom prípade aj mozgom. Tešil som sa na veľa vecí ako budúcnosť, exteriéry, sexi anime hrdinky a mnoho iného, ale dostal som len podpriemerný animák. Škoda. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Obrovsky potencial, ale rozpacity vysledek... Film nezvlada chytit divaka za sos a protahnout ho timhle nadhernym svetem, aniz by neupadl do prilisne schematicnosti a pasti mnoha klise. Ani vizualni strance nelze zatleskat bez obcasneho "ale", protoze naduzivani renderovanych objektu je bohuzel az prilis okate (s vetsim rozpoctem by se mozna dala klasicka rucni animace a 3D objekty spojit lepe, ale tady je to na nekterych mistech vylozene nestastna kombinace). Wonderful Days ze vseho nejvic pripomina pilotni dil nejake kosate serie a urcite by si zaslouzil vetsi peci co se tyce scenare. Finalni scena je sice bez diskuze uzasna, ale to co ji predchazi je prilis zdlouhave i na meditativni animak. ;) ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Touha po modrém nebi v nádherně animované postapokalyptické pustině. Děj sice občas zadrhává, pochmurná deštivá krajina plná nových i starých technologií, dravé pohyby všech možných dopravních prostředků, hudba a ne tak úplně jednoznačný boj dobra se zlem však posouvají hodnocení vysoko nad průměr. 70%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D kreslenými postavami. (Aelita)

Reklama

Reklama