Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několikrát soudně trestaný bankovní lupič Daniel Lucas se po svém propuštění z vězení vypraví do banky, aby si tu uložil peníze, které si vydělal za mřížemi. Jenže stejnou banku si náhodou ve stejný čas vybere pro své první přepadení také amatérský lupič Ned Perry. Nemotora, který se v zoufalství rozhodl přepadnout banku a získat tak peníze potřebné k tomu, aby nepřišel o svou milovanou dcerku Meg. Nervózní a poněkud ztřeštěný lupič si samozřejmě vybere propuštěného recidivistu jako rukojmího při svém útěku z banky obklíčené policejními vozy. Není divu, že policie považuje za skutečného lupiče Lucase, který se jen pokouší o nový trik. Přes počáteční nevraživost se hrdina se svým nešikovným únoscem spřátelí, když je nucen se postarat nejen o něj, ale také jeho dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Puerdraco 

všechny recenze uživatele

Nepochopím, ako sa môže ten istý režisér znížiť k tomu, aby znovunatočil už raz ním realizovaný film a to akoby cez kopírovací papier. Kladiem si básnickú otázku: Aký to má význam? A odpovedám si: Azda len prahobyčajné naháňanie peňazí. Skutočne to nič nové neprinieslo aj keď, v rámci objektivity, musím priznať, že som sa zopár ráz zasmial a preto dávam až **. Ja, hold, remakom moc nefandím. K ORIGINÁLNEMU FILMU Z ROKU 1986: .Francúzska škola filmu, zvlášť tá komediálna, dokázala v tomto snímku, že si svoje popredné miesto na prvých priečkach svetovej kinematografie naozaj oprávnene zaslúži. Tento film jasne dokazuje, že kvalitná komédia sa dá natočiť aj bez toho, aby sa tvorcovia museli uchyľovať k trapným gýčom, prízemným vtipom a vulgárnostiam ako sme toho, žiaľ, svedkami v súčasnosti. Preto dávam *****. Bravó! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel a ani to nemám v pláne, keďže nemusím Pierre Richarda. Remake mi obsadením ústrednej dvojky dokonale sadol. Martina Shorta som mal vždy rád a tu je za roztomilého ale nie úplne blbého nešiku. Niick Nolte je tu zase za drsniaka a večného smoliara. A táto nesúrodá ale perfektne zohratá dvojka je na úteku, kvôli tomu, že jeden z nich vykradne banku a druhý je jeho rukojemník, ale pre policajtov sú ich úlohy opačné. Prvá hodina má parádny spád. Dočkáme sa množstva humorných scén s viacerými hviezdne obsadenými komickými figúrkami a aj niekoľkých solídny akčných scén. Plus to malé dievčatko o ktoré sa stará Martin Short je neskutočne roztomilé. Ale po hodine filmu dôjde dych. Celé nedorozumenie sa u policajtov vysvetlí behom pár sekúnd a následnú pol hodinu už len čakáme, kedy sa ústredná trojka znova dá dokopy, aby spolu asi šťastne žili až na veky. Fakt škoda tej nepodarenej poslednej tretiny. Mohla to byť ďalšia komediálna Veberova pecka, ale nakoniec je z toho len mierny nadpriemer s nevydareným rozuzlením. 6/10. ()

Reklama

Sygauras 

všechny recenze uživatele

začátečních cca 30 minut je za 5 hvězd, ale pak to jde sestupně až tak na 1 hvězdu. Francouzký originál je prostě lepší, už jen kvůli silnému spojenectví 2 velkých francouzkých herců. Short a Nolte, jsou sice zajímavá dvojka ale na Richarda a Depardieua zkrátka nemají. Navíc je to (opět zbytečný) rýmejk něčeho co to vůbec nepotřebuje. Ale úvod v bance, je jednoduše sranda i v rýmejku. No nevím jak to vlastně hodnotit, protože mě to pak už nebavilo. Dám 3 hvězdy - ale jen za ten začátek. ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Originál filmu je jednou z mojich najobľúbenejších komédií, videl som ho cca7-8 krát a vôbec nemôžem pochopiť, čo doviedlo Vebera k tomu, aby robil remake svojho vlastného, navyše mimoriadne úspešného filmu. Chápem, prečo sa robia rekonštrukcie filmov, ale toto??? Veď to je presne scéna po scéne rovnaký film, navyše s 95% rovnakým nahovoreným scenárom. Vysvetlím vám to takto... Hapka-Horáček napíšu pieseň, ktorú naspieva Hana Hegerová. Stane sa z nej celonárodný megahit. O 3 roky potom sa tú istú pieseň, takmer s rovnakým podkladom a žiadnym novým prevratným nápadom rozhodnú páni dať naspievať Szidi Tobiasovej. Pieseň je to síce stále dobrá, ale na jej originál jednoducho zďaleka nikdy nemôže dočiahnuť. Skúsme sa spoločne zamyslieť prečo a z akého dôvodu sa rozhodli tí páni sprzniť a tak trošku znehodnotiť svoju vlastnú tvorbu... Našli ste okrem peňazí i niečo iné??? A takto vymiera umenie... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mudrovat na tím, proč tenhle snímek vznikl, je zbytečné. Ve Spojených státech tvoří evropský film naprosto nepodstatný podíl na televizním trhu a do kin neproniká téměř vůbec. Evropské filmy se promítají v síti biografů náročného diváka a pokud někdo tvrdí, že se víc vyzná v evropské kinematografii, je to znak snobství nebo těžkého intelektualismu. Americký divák je hodně sebestředný a chce vidět svoje hvězdy no a americký producent chce vydělat, takže se naprosto běžně vyrábí americké verze kvalitních evropských snímků. Většinou jde o druhořadý plagiát a nejinak je tomu v tomto případě. Nic na tom nemění fakt, že oba filmy spojuje tentýž režisér. Na Třech uprchlících se jasně projevuje, jak důležité je obsazení hlavních postav, schází taky zkrátka Depardieu a Richard, díky kterým originál dobře fungoval. Ti, kteří neznají původní film, můžou dát s přehledem 3*, ale já se neubránil zklamání. Celkový dojem: 40 %. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Francis Veber v autobiografii "Ať to zůstane mezi námi" vzpomíná, že o roli Daniela Lucase (Nick Nolte) měl zájem i Harrison Ford. Veber se s ním sešel, ale Ford později sám odstoupil. (D.Moore)

Reklama

Reklama