Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několikrát soudně trestaný bankovní lupič Daniel Lucas se po svém propuštění z vězení vypraví do banky, aby si tu uložil peníze, které si vydělal za mřížemi. Jenže stejnou banku si náhodou ve stejný čas vybere pro své první přepadení také amatérský lupič Ned Perry. Nemotora, který se v zoufalství rozhodl přepadnout banku a získat tak peníze potřebné k tomu, aby nepřišel o svou milovanou dcerku Meg. Nervózní a poněkud ztřeštěný lupič si samozřejmě vybere propuštěného recidivistu jako rukojmího při svém útěku z banky obklíčené policejními vozy. Není divu, že policie považuje za skutečného lupiče Lucase, který se jen pokouší o nový trik. Přes počáteční nevraživost se hrdina se svým nešikovným únoscem spřátelí, když je nucen se postarat nejen o něj, ale také jeho dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

mover 

všechny recenze uživatele

Originální Uprchlíci jsou absolutně dokonalý film. Velice přesvědčivý, zahraný autenticky, krásná hudba a vůbec všechno. Remake Tři uprchlíci není špatný, není to žádná filmová krádež, natočil ho ten samý scénárista a režisér. Řekl bych, že je to takový bonus, jiná verze. A to porovnání je občas zajímavé a vtipné. Viz třeba ta scéna s vybuchlým granátem nebo samotný závěr. Film jako takový je ale z mého pohledu o stupeň slabší, neohrabaný. Hlavní postavy, ať už N.Nolte nebo jeho malý kolega Short, ten děj prostě tolik neprožívají. O malé holčičce ani nemluvně. K tomu ještě chabé dialogy z velké části způsobené překladem/dabingem (někdy to ani nedává smysl - Když se novináři ptají Lucase, jaké to je být v roli rukojmího - odpovídá, že se o něm nebude bavit. Nebo když Lucas dává holčičce opici, vzkazuje jí: Starej se o ni tak dobře jako o mě.). Je to komedie, řada věcí je zde nových, ale humor je takový americký, spíše dělají z věcí frašku. Není to tak špatný jako obyčejný remix něčeho původního, ale ani to není kdovíjak dobrý, protože je ve stínu původních Les fugitifs. A je sympatické, že si Američani všimli něčeho zahraničního. ()

MartinDrhlik odpad!

všechny recenze uživatele

Zrovna na to koukám, mám to puštěné jako kulisu. A hrozně mě to *ere, pardon! Asi bych musel být filmový znalec, abych pochopil, jaký smysl má točení kopií. Ten co si hraje na Pierra Richarda by zasloužil za svůj nesnesitelně protivný zjev spíš ránu, než potlesk. :-D Pardon, moc se omlouvám za hulvátský komentář, ale prostě to tak vidím. ()

Reklama

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Ještě štěstí, že Francis Veber si sám natočil film podle vlastního scénáře. Kdyby mu to natočil někdo jiný, čert ví, jak by to dopadlo (známe Ameriku). Scénář se do značné míry podobný původním Uprchlíkům. Některé dějové momenty původního filmu jsou vynechány (návštěva u opilého doktora, komisař u Lucase doma...), asi proto, aby byl příběh pro Američany stravitelnější, ale na druhou stranu tam není prakticky nic nového. Jednotlivé vtipné momenty jsou samozřejmě americky přehnané. Co se představitelů týče, Nolte je vzhledem i herectvím Depardieumu velice podobný. S Shortem už je to horší, ten na Richarda rozhodně nemá, šíleně přehrává a díky tomu ze sebe dělá skutečného debila. Ani ostatní postavy na tom nejsou o mnoho lépe. Ten přeslazený soundtrack tomu také moc nepomůže... Ale budu upřímný, čekal jsem to mnohem horší... 55% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jak jsem na tuhle komedii mohl zapomenout. Koukám na televizi, přepnu kanál, tenhle film začíná, tak to nechám chvíli běžet a říkám si, že to je docela sranda, tak to nechám a pak si uvědomím, že jsem to jako malý už vlastně viděl a postupně ho poznávám. Bylo fajn se zase podívat na něco, co je víc než dobrý. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Remake francouzské komedie Uprchlíci nedosahuje kvalit originálu. Méně obvyklé je, aby si svoji americkou předělávku natočil stejný režisér, který se postaral i o originál. Předně Martin Short není Pierre Richard a Nick Nolte je přece jen Gérardu Depardieuovi o něco blíž v hereckých schopnostech, ale stejně to pořád není ono. Vše se jen otrocky kopíruje, žádný novátorský přístup se nekoná. Nevím, co Francise Vebera vedlo k tomu natočit naprosto stejný film, jen s jinými herci. Výsledek přesto není totožný, ale ani na odpis to není. 50% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Francis Veber v autobiografii "Ať to zůstane mezi námi" vzpomíná, že o roli Daniela Lucase (Nick Nolte) měl zájem i Harrison Ford. Veber se s ním sešel, ale Ford později sám odstoupil. (D.Moore)

Reklama

Reklama