Reklama

Reklama

Recenze (4)

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Jako mají The Beatles sví Help!, tak Slade mají Flame. To je ale vše, co je spojuje. Zatímco v Help! můžete vidět bítlsáky dělat opičky v bláznivé a dost pitomé frašce, slejdi vás vezmou do centra šoubisnisu a nebude to pohled moc příjemný. Vždyť také uběhlo deset let, květinové dítka se probudili do drsné reality sedmdesátých let. Příběh fiktivní kapely Flame (Slade), od jejich drsných začátku, přes zrod úspěšné kapely, až po jejich trpký konec. Film však ukazuje víc, než jen to. Beznaděj a rezignace, narušené mezilidské vztahy, pozlátko a faleš, a to vše, kdesi v dělnickém zapadákově Anglie. Slejdi tak nenatočili jen tuctový film o sobě samých. Film je hlavně střízlivým, hudebním dokumentem (není to muzikál) své doby, která měla své třpytivé hvězdy i padlé anděly. Samotní členové Slade si na nic nehrají, jsou sví a proto uvěřitelní, čemu pomáhá i dobrá režie. Hudba za 5. Film v rámci žánru za 4. ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Najväčším nedostatkom tohto filmu je relatívne málo hudobných vstupov skupiny Slade (respektíve, ako sa volajú vo filme - Flame), a teda to, čo ma na filme najviac zaujímalo (hudba) je tu miestami v úzadí celkom chaotického príbehu. Myslím, že scenár nie je natoľko silný, aby fungoval nezávisle od hudby, i keď zaujímavé momenty sa tu nájsť dajú. Členovia kapely Slade sú nakoniec dosť autentickí, nepôsobia nijak teatrálne ani trápne, takže rozhodne kvality filmu nepadajú na ich hereckých výkonoch. Pre zarytých fanúšikov Slade asi povinná jazda (film rozhodne neurazí), pre ostatných zaujímavá raritka, ale väčšiu radosť spraví pravdepodobne rovnomenný album Slade in Flame s hitmi ako How Does It Feel alebo Far Far Away. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Uživatel "ilclassico" měl dostatek trpělivosti, na rozdíl ode mne. Já se těšil na Slejdy. V době vzniku, tedy v teenagerovských letech, bych asi řičel nadšením. Byli jsme šťastní, že jsme sehnali alespoň kopii LP na kotoučáku. Bohužel jsem o nějakých pár desítek let starší a moji touhu po nostalgii tenhle snímek nenaplnil. ()

Reklama

Reklama